icon

Prejde mi opatrovateľský príspevok?

20. feb 2025

Chcela by som sa informovať či mi prejde opatrovateľský mám aj iné papiere ale tie už som odovzdala v októbri dakujem

Prejde mi opatrovateľský príspevok?Prejde mi opatrovateľský príspevok?Prejde mi opatrovateľský príspevok?Prejde mi opatrovateľský príspevok?Prejde mi opatrovateľský príspevok?
janickacrazy
20. feb 2025

Nedá sa to priblížiť, takže neviem to úplne dobre prečítať. Či ti dajú opatrovateľský to ti nikto nepovie. To PAS máte už potvrdené či len podozrenie?

autor
20. feb 2025

@janickacrazy potvrdené od neurológa aj psychológa

janickacrazy
20. feb 2025

Ako je na tom so sebaobsluhou? To tam dosť riešia.

veverkaa2
20. feb 2025

Môžu schváliť, je to veľmi individuálne. Potrebujete aj psychologické, pedopsychiatra. Na tieto diagnózy schvaľujú, môj syn má podobné a poberám Príspevok na opatrovanie

autor
20. feb 2025

@janickacrazy čo sa týka obliekania vie sa vyzliecť ale obliecť tam potrebuje pomoc tak isto keď ide na wc tak mu musím utierať zadok bude mať už 8 rokov

autor
20. feb 2025

@veverkaa2 od pedopsychiatra mám oni mi tam napísali záver že ide o dieťa zo zdravotným znevyhodnenim potrebuje dozor atď . Čo sa týka hygieny niektoré zvláda ale ako som odpovedala pani tak wc to musím ísť a vytriet mu zadok . Mám aj videá kde vyhodí hystericky záchvat . Už veľa krát prišiel ku mne a chytil ma pod krk alebo mladšiu sestru a dusil ju

veverkaa2
20. feb 2025

Mali by schváliť ZŤP aj príspevok na opatrovanie. Inak aj ja svojmu synovi utieram zadok, aj pomoc pri umývaní, sprchovaní

janickacrazy
20. feb 2025

Snáď vám to schvália. Držím palce.