icon

Prekonaný Covid a celoplošné testovanie

eva56
24. okt 2020

Prosím Vás, ak už sme mali v minulosti (začiatok októbra) pozitívny test na koronavírus, absolvovali sme karanténu, tak teraz už nemusíme ísť na tie testy? A môžeme ísť do práce a školy? Sme z Oravy 😉. Lebo naša pani riaditeľka zo ZŠ od nás chce prehlásenie, že sme boli na testoch všetci z domácnosti nad 10 rokov a sme negatívni. Ja jej také vyhlásenie ale podpísať nemôžem. Ďakujem za konštruktívne odpovede.

Strana
z2
hipuska
25. okt 2020

@eva56 áno. Ja som ochorenie prekonala. A môj svokor je v nemocnici. Takže nič nepodceňujem

yogagirl
25. okt 2020

@hipuska nie je to svinstvo, pozri si oficialne statistiky, Zilinsky kraj ma v celkovych cislach takmer dvojnasobok nakazenych v porovnani s Bratislavskym krajom. Ja som tiez z Oravy a uznavam ze si za to mozeme sami, dnes mi sesternica pisala ze ked mame negativne testy ci neprideme na kavu 🤦‍♀️. Bohuzial, na Orave su velke rodiny, radi sa stretavame.

manushka
25. okt 2020

Môj muž je v podobnej situácii, kedze pred takmer 3 tyzdnami mal pozitívny test na covid, my cela rodina sme boli s nim v karantene, a boli sme všetci chorí, čiže sme to prekonali aj my, ale na testy isť musel isť aj on, my sme boli samozrejme tiež, kedze my sme potvrdený covid oficialne nemali, ale jemu v práci jednoducho povedal zamestnavatel, že musí isť na pretestovanie, že je negatívny, že jednoducho musí mať potvdenie, že už je ok...tiež sa nad tým rozčuloval, ale nič nespraví, kedže zamestnavatel to neakceptuje☹

eva56
autor
25. okt 2020

@manushka no ja som nakoniec volala na RUVZ, tí mi povedali, že na test nemusím ísť. A že keď bude zamestnávateľ požadovať potvrdenie o bezinfekčnosti, že ho vystaví lekár, ktorý ukončil pandemickú PN. A pre kontrolu (policajtov) vraj stačí SMS s tým pozitívnym výsledkom z minulosti.

manushka
25. okt 2020

@eva56 no bol na testoch včera a už bol negatívny, tak už vari budú spokojní 🙏

martina919
9. dec 2020

@eva56 boli ste odvtedy na nejaké testy ?

eva56
autor
9. dec 2020

@martina919 nie, neboli. Do 5.1.2021 máme potvrdenie od lekára, že patríme medzi výnimky z testovania (3 mesiace od pozitivity).

martina919
9. dec 2020

@eva56 a prvýkrát ste boli pozitívny pri pcr teste ? Ja som bola pozitívna na celoplošnom antigenovom. Bola som 10 dní doma. Mala som len pn žiadne potvrdenie iné nemám. Bola som bez príznakov. A teraz neviem či to platí aj pre mňa to netestovanie 3 mesiace alebo nie, lebo teraz potrebujem ísť na test kvôli cestovaniu

eva56
autor
10. dec 2020

@martina919 Najlepšie zavolať obvodnému lekárovi. My sme boli na PCR. Ale logicky, máte v karte, že ste boli pozitívna, takže ste prekonali ochorenie Covid, teda podľa vyhlášky sa na Vás vzťahuje výnimka.

Strana
z2