Prenajímam byt. Kde všade sa musím nahlásiť?
Ahojte,
mam dilemu...Priatelov byt sme dali min. rok do prenajmu a prihlasili sme sa na DÚ, kvoli prideleniu ICO. Chcem sa opytat ci neviete ci sa musim este niekde hlasit alebo ci mi nevyplyvaju nejake dalsie odvody 🤐 dakujem za odpoved....lebo zmiatol ma kolega z prace,ktory mi vravel, ze musim prispievat po novom do SP sumou cca 46 €/mesiac, tak ako to je?
Neviete mi niekto poradiť ako zrušiť DIČ, keď byt, ktorý sme prenajímali, sme už predali? Čo treba doložiť?
@ladytt tam ti staci aj zavolat, DU je ten podla tvojho trvaleho pobytu zavolas na spojovatela ( cislo najdes tu www.drsr.sk) a vypytas si fyzicke osoby pismenko "x" teda prve pismeno tvojho priezviska a uz by ta mali prepojit tomu komu patris 🙂
vedel by mi niekto poradiť-pred rokom som odišla z jednoizbového bytu,ktoru som mala v prenájme s výpovedno trojmesačnou lehotou a teraz po roku si ma ten prenajímatel našiel s tým že mu za vyučtovanie teplej vody došlo nedoplatok-ktorá je za obdobie,ked som tam ešte bývala-samozrejme teda sa to má mna týkať,ale kedže som v hmotnej núdzi a prešiel ten rok-má právo si ten nedoplatok pýtať?-nemal to urobiť,teda si dať spraviť vyučtovanie ešte ked som mala tú trojmesačnu lehotu?Uplynul celý rok a ešte ani teraz mi nedá pokoja?-existuje na takéto nejaký zákon?momentálne mám prenajatý trojizbový byt s vysokým nájomným-hoc na čierno,lebo prenajímatel neplatí dan z prenájmu a nájomné mu platím do ruky,ale na podpis.V zmluve máme výšku 40eur ale po ústnej dohode 130eur mu platím-podotknem že vtedy som mala ešte prácu a preto som vedela súhlasiť,ale krátko na to so nezamestnaná,som rozvedená a mám tri deti-s toho vyplýva že finančne nevládzem,ale platím na úkor toho že hladujeme len aby som neprišla o strechu nad hlavou-mám dalej hladovať alebo mám z právného hladiska dôvod ich udať alebo nejak sa brániť?Nájomná zmluva je na dobu určitú,t.j.31.12.2014-ale byt predáva a vodí mi sem záujemcov a že vraj ked bude mať kupcu musím odísť a to aj skôr ako je v zmluve.Mne sa to vidí ,že poniektorý ľudia bohatnú na úkor slabšie zvyhodnených-hoc majitel má prácu a ktomu aj moju podporu!!!!!Je niečo s čím by som si mohla v tejto situácií právne pomôcť a nejak sa ubrániť?Hoc skutočná výška nájomného nie je uvádzaná pri podpisoch,teda ide o tvrdenie proti tvrdeniu-ako si zahájiť pravdu?platím mu spolu aj s výdavkami spojené s užívaním bytu 110-teda mesačne všetko spolu240eur............Dakujem............

@tinkaro nasla som si aspon pracu na par hodin v tyzdni, tak to chvalabohu nebude az take zle...aspon ze tie zdravotne odvody po 3 mesiacoch zrusili...to uz neviem, to uz by som asi robila statu socialny prenajom 😀