icon

Prenájom domu s ľuďmi so zmluvou na doživotné bývanie

25. feb 2025

Zdravim mohol by som dat do prenajmu dom kde by byvali 3 ludia co tam maju dozivotne byvania a s podnajomcami by nesuhlasili? Priklad ciganov, ulrajincov socialne slabsie rodiny…

Strana
z2
hopsas
25. feb 2025

Sa nestačím čudovať čo za ľudí chodí po svete

autor
25. feb 2025

@hopsas no realne iba jednemu z tych 3 by som to spravil ja len ze ake ma majitel moznosti, su to povodni majotelia ktori mi prepisali tento dom ale nechali si tam dozivotne byvanie

ukulela
25. feb 2025

Oni ti v dobrej viere darovali dom? s tym, ze tam doziju a ty ich chces vystvat a dom ziskat skor? Takže ak im budeš robiť zle, môžu sa na súde domáhať vrátenia daru. A keďže ty nebudeš rešpektovať záväzok, tak súd môžu vyhrať a ty o dar prídeš. A to ti zo 🧡 prajem.

bosorkabb
26. feb 2025

Ak ti dom darovali tak môžu žiadať vrátenie daru. Ak predali tak si nevýhodne kúpil.

gov
Odpoveď bola odstránená
rozculena
26. feb 2025

a z akého dôvodu to prepísali na teba? pre tvoje modré oči?

mk1111111111
27. feb 2025

Asi si suhlasil, ze si tam mozu nechat klauzulu o dozivotnom uzivani. Nevieme, ci Ti to darovali, predali. Teraz asi nic. Mozu tam byvat. Predat mozes jedine "s nimi".
Slabsie povahy by sa pri takych "najomnikoch " vystahovali. Ale my nevieme, ake su oni osoby.

zuzana76
27. feb 2025

@ayato zavisi od pripadu individualne, ak by islo o darovanie nehnutelnosti, napr ze stryko daroval synovcovi, lebo nema vlastne deti a chce to mat vysporiadane atd.... ale stryko je zaroven fajciar, zberac, asocial, neporiadnik, tak by som ho nechala, nech si robi a dozije. Jasne, davala by som pozor na statiku budovy, strechu, investovala asi aj zo svojho, ak by islo o havarijny stav, ale predpokladam, ze az take zavazne skody by nenapachal. Koniec koncov aj pozemok ma nejaku hodnotu. urcite by som tam nechodila a neriesila, ze nesmie fajcit a musi to tam mat upratane a nezvlakat bordel atd... Ratala by som s tym, ze teda, ked sa on pominie, tak potom s tym budem nakladat podla svojej lubovole, teda s tym, co po nom zostane. Bol to dar. Dedicstvo - tam by som zasahovala, pokial by to bolo len nutne, ocikane steny atd... aj tak by sa to davalo znova ostierkovat, alebo sa to predalo v stave v akom to je. A viem o com hovorim. Mali sme v rodine, takze nie, neriesila by som zivotny styl stareho cloveka. Ani by som tam nikoho nenastahovala, aby som mu robila peklo zo zivota. Pockali sme, kym nehnutelnost bude volna a potom sme davali do normalneho stavu. Stale sme ziskali a neprerobili.

engie35
6. aug 2025
@ayato

@balerina2025 ale nie do takej miery , že ti z domu zostanú len ošťaté steny a strecha ... Aj to užívanie má nejaké pravidlá, dokonca ho súd môže aj zrušiť. Nám ho súd zrušil, ale strýko dva dni na to zomrel takže to už bolo zbytočné..

@ayato Na základe čoho vám sud zrušil vecne bremeno? Dakujem

Strana
z2