Prenájom domu s ľuďmi so zmluvou na doživotné bývanie
Zdravim mohol by som dat do prenajmu dom kde by byvali 3 ludia co tam maju dozivotne byvania a s podnajomcami by nesuhlasili? Priklad ciganov, ulrajincov socialne slabsie rodiny…
@hopsas no realne iba jednemu z tych 3 by som to spravil ja len ze ake ma majitel moznosti, su to povodni majotelia ktori mi prepisali tento dom ale nechali si tam dozivotne byvanie
Oni ti v dobrej viere darovali dom? s tym, ze tam doziju a ty ich chces vystvat a dom ziskat skor? Takže ak im budeš robiť zle, môžu sa na súde domáhať vrátenia daru. A keďže ty nebudeš rešpektovať záväzok, tak súd môžu vyhrať a ty o dar prídeš. A to ti zo 🧡 prajem.
Ak ti dom darovali tak môžu žiadať vrátenie daru. Ak predali tak si nevýhodne kúpil.
a z akého dôvodu to prepísali na teba? pre tvoje modré oči?
Asi si suhlasil, ze si tam mozu nechat klauzulu o dozivotnom uzivani. Nevieme, ci Ti to darovali, predali. Teraz asi nic. Mozu tam byvat. Predat mozes jedine "s nimi".
Slabsie povahy by sa pri takych "najomnikoch " vystahovali. Ale my nevieme, ake su oni osoby.
@ayato zavisi od pripadu individualne, ak by islo o darovanie nehnutelnosti, napr ze stryko daroval synovcovi, lebo nema vlastne deti a chce to mat vysporiadane atd.... ale stryko je zaroven fajciar, zberac, asocial, neporiadnik, tak by som ho nechala, nech si robi a dozije. Jasne, davala by som pozor na statiku budovy, strechu, investovala asi aj zo svojho, ak by islo o havarijny stav, ale predpokladam, ze az take zavazne skody by nenapachal. Koniec koncov aj pozemok ma nejaku hodnotu. urcite by som tam nechodila a neriesila, ze nesmie fajcit a musi to tam mat upratane a nezvlakat bordel atd... Ratala by som s tym, ze teda, ked sa on pominie, tak potom s tym budem nakladat podla svojej lubovole, teda s tym, co po nom zostane. Bol to dar. Dedicstvo - tam by som zasahovala, pokial by to bolo len nutne, ocikane steny atd... aj tak by sa to davalo znova ostierkovat, alebo sa to predalo v stave v akom to je. A viem o com hovorim. Mali sme v rodine, takze nie, neriesila by som zivotny styl stareho cloveka. Ani by som tam nikoho nenastahovala, aby som mu robila peklo zo zivota. Pockali sme, kym nehnutelnost bude volna a potom sme davali do normalneho stavu. Stale sme ziskali a neprerobili.
@balerina2025 ale nie do takej miery , že ti z domu zostanú len ošťaté steny a strecha ... Aj to užívanie má nejaké pravidlá, dokonca ho súd môže aj zrušiť. Nám ho súd zrušil, ale strýko dva dni na to zomrel takže to už bolo zbytočné..
@ayato Na základe čoho vám sud zrušil vecne bremeno? Dakujem

Sa nestačím čudovať čo za ľudí chodí po svete