Prenesenie opatrovateľského príspevku pri hľadaní práce
dobrý deň. poberám opatrovateľský na rodinného príslušníka, no ja s otcom sme sa rozhodli, že to zoberie za mňa a ja si nájdem prácu. otec ešte stále pracuje.
tak teda hľadám si prácu, chodím na pohovory a moje otázky sú:
1. ak otec dá výpoveď, bude mať výpovednú lehotu ešte 2 či 3 mesiace však? nemôže odísť hneď?
2. ak bude mať výp. lehotu tak dlho, môže to prebrať ak pôjde počas toho na PN?
3. koľko trvá kým sa vybaví to prenesenie opatrovateľského? ak napr. budem mať prac. zmluvu, ktoru odnesiem na UP, s tym že chcem dať opatrovanie na otca?
alebo mám dať opatrovanie na niekoho iného a neprihlásiť sa na UP, platiť si zdravotnú až kým nenájdem prácu? neviem ako to urobiť.
To kolko bude mat tvoj otec vypovednu lehotu zavisi od toho ako dlho pracuje v danej firme a vypovedna lehota zacina plynut vzdy od nasledujuceho mesiaca, cize napriklad ak by ju podal v pondelok, tak vypovedna lehota zacina plynut az od 1.7.2025. K ostatnemu sa vyjadrit neviem.
@domkakvet vyše troch mesiacov, nedávno mu skončila skúšobná doba.
Tak potom ma vypovednu dobu 1 mesiac.
@cukroska no tak ak sa nezhodneme tak bude tak som p.deli. ja by som chcela ísť čo najskôr pracovať 😕
Držím palce.
Myslim ze preniest sa to neda,len zrusit opatrovanie a nanovo podat ziadost,pred 3r sme riesili podobne veci
@cukroska vypoved zo dna na den neexistuje. Je to ukoncenie pracovneho pomeru dohodou. Viem, ze sa to moze zdat ako chytanie za slovicka, ale myslim, ze autorku netreba mylit, lebo vyzera dost nezorientovana, kedze ani nevie, ze pri pracovnom pomere do 1 roka je vypovedna doba 1 mesiac. Klucove v slove skoncenie pracovneho pomeru dohodou je DOHODA, cize musi zamestnavatel suhlasit. Ak nebude, tak treba riesit standardnu vypoved so štandardnou vypovednou dobou. S prenesenim opatrovania na ineho nemam skusenost, ale podla mna to nie je take jednoduche, ako si to autorka predstavuje. Autorka, zdas sa mi trochu dost hrrr, este ani nemas pracu a uz sa ponahlas so zmenou. Najlepsie bude, ked sa pojdes hned v pondelok opytat, ako to so zmenou opatrovnika je, lebo to celkom dobre moze byt aj zalezitost par mesiacov. Takze chladnu hlavu a s pokojom riesit.
@cukroska vypoved zo dna na den neexistuje. Je to ukoncenie pracovneho pomeru dohodou. Viem, ze sa to moze zdat ako chytanie za slovicka, ale myslim, ze autorku netreba mylit, lebo vyzera dost nezorientovana, kedze ani nevie, ze pri pracovnom pomere do 1 roka je vypovedna doba 1 mesiac. Klucove v slove skoncenie pracovneho pomeru dohodou je DOHODA, cize musi zamestnavatel suhlasit. Ak nebude, tak treba riesit standardnu vypoved so štandardnou vypovednou dobou. S prenesenim opatrovania na ineho nemam skusenost, ale podla mna to nie je take jednoduche, ako si to autorka predstavuje. Autorka, zdas sa mi trochu dost hrrr, este ani nemas pracu a uz sa ponahlas so zmenou. Najlepsie bude, ked sa pojdes hned v pondelok opytat, ako to so zmenou opatrovnika je, lebo to celkom dobre moze byt aj zalezitost par mesiacov. Takze chladnu hlavu a s pokojom riesit.
@eleanor2510 v pohode. Aspoň jej to vysvetlíte 😊
A este sa moze stat,ze budu nanovo robit komplexny posudok-to trva aj 90dni,plus Ti to mozu aj zamietnut,budes podavat odvolania atd...

To kolko bude mat tvoj otec vypovednu lehotu zavisi od toho ako dlho pracuje v danej firme a vypovedna lehota zacina plynut vzdy od nasledujuceho mesiaca, cize napriklad ak by ju podal v pondelok, tak vypovedna lehota zacina plynut az od 1.7.2025. K ostatnemu sa vyjadrit neviem.