icon

Prepis auta z s.r.o. na fyzickú osobu

ss1908
24. okt 2023

Dobrý deň, vôbec sa nevyznám do takýchto vecí a rada by som si nechala poradiť. Od rodičov som dostala auto, ktoré bolo kupované na ich s.r.o. firmu. Chcem si ho prepísať na seba, kvôli rezidentskému parkovaniu v BA. Ako takýto prepis funguje? Musím ho od nich kúpiť? Za akú cenu?

horvathova_ja
Autor odpoveď zmazal
kaja01
24. okt 2023

Áno, musíte auto od firmy kúpiť.

mmooly
24. okt 2023

Musíš ho kúpiť podľa mňa za trhovú cenu, nie nejakú nízku, rodinnú.

katkara
Autor odpoveď zmazal
kika193
24. okt 2023

spytaj sa firemnej uctovnicky, ta bude aktualne predpisy vediet najlepsie
Ja som mala taku situaciu pred par rokmi, auto sa musi predat za minimalne zostatkovu cenu, ale bola aj nejaka casova lehota od jeho zakupenia, tusim 5rokov. Teraz to moze byt uplne inak, uctovnici budu vediet

katkara
24. okt 2023

@ss1908 myslím,že ak je auto staršie,už plne odpísané,tak tam je tých možnosti viac. Niektorý majetok firmy sa dá aj "len tak" vyradit len neviem ci sa to vztahuje aj na auto,ale ako presne postupovať aby to bolo aj papierovo v poriadku ti najlepšie poradí uctovnik,určite rodicia nejakého majú😉

kvetinka75
24. okt 2023

@mmooly ak je auto odpísané, dá sa dohodnúť cena, nemusí byť trhová.

kaja01
24. okt 2023

Ak sa predáva majetok firmy spriaznený osobám (čo rodičia a deti sú spriaznené osoby) tak sa musí predať za nezávislú cenu, t.j. za cenu za akú by som predala aj nespriaznenej osobe.

mmooly
24. okt 2023

@kvetinka75 samozrejme že môže predať aj za nízku cenu, ale firma musí dodaniť ten rozdiel do trhovej ceny...