icon

Ako prepisovať byt iba na manželku?

aladarius
21. jún 2024

Ahojte všetci. Rád by som sa opýtal či je možné prepísať byť len na manželku. Mám na to osobné dôvody. A aký je postup. Máte s týmto niekto skúsenosti?

draik
21. jún 2024

Za bežných okolností, ak je byt v BSM, tak to jednoducho nejde. Už vôbec nemá zmysel nad tým uvažovať, ak máte napríklad dlhy.

matulya
21. jún 2024

@draik až mate bsm prepíšte na iného člena rodiny a ten potom len na manželku.
Bsm sa dá zrušiť iba sa súde a mali by byť dôvody na zrušenie.
Až mate každý podiel môžete darovacou alebo kúpnou zmluvou.

aladarius
autor
21. jún 2024

@draik Ďakujem. Dlhy nemáme.Chcel som to hlavne kôli rodine z mojej strany do budúcna.

aladarius
autor
21. jún 2024

@matulya ďakujem ešte raz.

alickapusinka
21. jún 2024

však môžeš nechať závet prepíšeš na manželku môžete sa rozviesť človek nikdy nevie a nebudeš mať nič. Nikdy človek nevie ak si to nadobudol TY nič by som neprepisovala. Ak chceš kvôli zdravotným dôvodom nechaj závet. Napríklad že jej a deťom odkazuješ celý majetok.

valentina12345
21. jún 2024

@alickapusinka na slovensku nie je take jednoduche v zaveti vydedit priamych dedicov
@aladarius radila by som skor predaj za symbolicku cenu manzelke s dozivotnym bremenom

alickapusinka
21. jún 2024

Autor ale ak by sa nedajbože niečo s tebou stálo tak ak je dedičské tak v prvej skupine sú žena a deti tak ak ste manželia tak by dedila žena a deti. To je len taký postreh. Prečo kvôli tvojej rodine však podľa dedenia je v prvej skupine žena a deti a nie tvoji rodiča a súrodenci ak si ženatý.

zuzanaete
22. jún 2024

@alickapusinka Otazne je, ci maju deti.