Manžel má polovicu bytu a druhá polka patrí jeho bývalej manželke

bebememe
16. máj 2023

Ahojte 🌹
Manžel má byt polovica je jeho a druha polka patrí jeho bývalej manželke.
Ona povedala že sa dohodli ze keď sa byt splatí cca o 10 rokov tak ona svoj podiel bytu jemu daruje . ( bola ústna dohoda nie je to na papieri )
Moja otázka znie môže ona prepísať svoj podiel bytu teraz na mňa? Alebo až po splateni bytu
Aké možnosti ma môj manžel aby jej nepatrila už polka tohto bytu.
Sme manželia 4 rok.
Manzel sa chce spýtať právnika na to .
No kým sa k tomu dopracuje možno mi niektorá poradíte co je a nie možné.

judit47
16. máj 2023

@bebememe a kto plato hypoteku? Ona mu daruje za 10r polku bytu ktoreho hodnota sa za to obdobie(len posledne 4 roky)mozno zdvojnasobila..seno este nezereme…kto tam byva v tom byte a preco sa to neriesilo hned vtedy?

On nema vela moznosti-ona mu to bud prepise(daruje) alebo preda(lepsie nech vam to preda aj ked len za symboliku). Tieto dohody jedna pani povedala…

doriiis
16. máj 2023

A máš jej tu polku z čoho vyplatiť?

melanta
16. máj 2023

Podiel vlastní mužova ex. Tvoj manžel možnosti nemá žiadne. Možnosti má ex, ak bude mať záujem zbaviť sa svojho podielu. Áno, môže ho darovať alebo predať tebe. Ale nie je to jej povinnosť. Môže tak urobiť už teraz. Ale ak je byť založený v banke kvôli hypotéke, tak jedine so súhlasom banky. A predpokladám, že s tým, že hypotéku prevezmeš ty.

sasa1310
16. máj 2023

Čo s tým ma právnik? Banka musí súhlasiť
Možnosť ma ju vyplatit z trhovej hodnoty nehnuteľnosti

bebememe
autor
16. máj 2023

@melanta áno je v banke koli hypotéke.
Takže ak by ona súhlasila s tým ze sa podielu vzdáva a podiel co mala ona prevezmem ja na seba to je reálne áno?

h2
16. máj 2023

@bebememe Je to reálne, treba sa opýtať v banke, keďže je tam ešte nesplatená hypotéka. Ale keď sama bývalá tvrdí, že svoju polovicu daruje, nemal by byť problém. Veď za týchto okolností aj tak hypotéku spláca určite len tvoj muž.

bebememe
autor
16. máj 2023

@doriiis a prečo by sa jej mala polka vyplatiť??? Jednocho svoj podiel prepíše na mňa a hotovo nie ?
Bývam tu ja malý a manžel.
Lenže polka bytu patrí jej a to ma sere. Dozvedela som sa to len nedávno.
Takže rozmýšľam ako sa to da aby ona už v tomto byte nefigurovala

doriiis
16. máj 2023

@bebememe ....ty by si zadarmo darovala polku bytu novej žene svojho ex? Ja teda nie
A prečo ju nedaruje rovno tvojmu mužovi?

maminkasisa
16. máj 2023

@bebememe prečo by mala prepísať polku bytu na Teba? Lebo tam bývaš? Nebuď smiešna..... a Ty si čím prispela do bytu, keď chceš polovicu?

januska12323
16. máj 2023

Bola by sprostá keby to darovala.

melanta
16. máj 2023

@bebememe ak s tým banka bude súhlasiť, tak to možné je. Ale ako píšu aj ostatné, pochopiteľne že to neurobí zadarmo. Veď aj ona investovala do toho peniaze. Takže prečo by zadarmo mala niekomu darovať niečo, do čoho investovala.

melanta
16. máj 2023

@bebememe ty si rozvedená? A mala si s exmanželom nehnuteľnosť, do ktorej si investovala a darovala si mu ho? Alebo dokonca si svoj podiel darovala zadarmo jeho novej partnerke? Keď sa tak čuduješ.

doriiis
16. máj 2023

A inak autorka vieš ako to je....ústne dohody=žiadne dohody.Pozor na to.

melanta
16. máj 2023

@doriiis lebo z toho by autorka nič nemala, keby dotyčná daruje svoj podiel mužovi.

doriiis
16. máj 2023

@melanta ....jaj.Divna logika autorky a jej muza

slavomira236
16. máj 2023

@bebememe ak ho daruje tak muzovi nie tebe..? Preco tebe?? Ty mozes tak kupit od nej akurat...

veselo_neveselo
16. máj 2023

Haha a teraz tu o zlatovlaske. Ty to asi nevidis, ze?

Exka vlastni polku, necha exmanzela s novou manzelkou, nech splatia hypoteku (ktorej polka jej tiez patri), s nevymahatelnym prislubom, ze po splateni tu polku podaruje.
Prd makovy. Potom poziada o vyplatenie, a zaplatite tu jej polku dvakrat.

Ale...mozno som len ja paranoidna. Nikdy by som na to nepristupila.

zmrzlinka2021
16. máj 2023

@bebememe sorry ale nechapem - len tak ti darovat svoju polovicu?
To naozaj ocakavas?

tiezjedna
16. máj 2023

ona sa žiadneho podielu "vzdať" nemôže... vy si fakt zájdite za právnikom. Samozrejme, že vysporiadanie je možné, ale nie tak ako si to predstavuješ ty. Nehovoriac o tom, že celá táto situácia je viac než divná.

tiezjedna
16. máj 2023

@melanta tak on môže vložiť ten podiel do BSM, keby mu ex polovicu darovala...

dilino
16. máj 2023

Nevídim dôvod prečo by mala jeho ex darovať tebe polku bytu snád sa nezbláznila hlúpa by bola.TY keby máš bývaleho muža a ON si privedie domov ženu nechala by si jej polku bytu tvoju časť a odišla by si určite nie.Prečo by to mala robiť jeho bývalka nevidim dôvod píšeš že majú ešte ONI dcéru tak byt nechajú dcére nie.Hlúpa by bola nech nechá svojej dcére byt.To ťa iba tak napadlo že polku TI ma darovať tak sa prebud čím skôr.Príklad trhova cena bytu je 130 tisic čistý typ a tebe ma dať z ničoho nič 65 tisic eur no hlúpa by bola takých múdrých ako TY no to by bolo.Prišla si bez ničoho a polku bytu chceš po bývalej jeho žene aby TI nezištne prepisala no to by musela byť asi na hlavu.

puertorico
16. máj 2023

a myslím že ho teraz neprepíše zato, lebo možno je ona ako spoludĺžník na hypotéke. niečo sa stane tvojmu mužovi a ona ti bude akože platiť hypotéku na byt ?

ladyblcha
16. máj 2023

Prepac, ale to sa zaujimas ty o moznosti alebo aj tvoj manzel? Lebo mam pocit, ze to je len tvoja iniciativa takto si to doriesit a nie manzelova..Teda jemu to len o hlavu obuchas samozrejme.
@bebememe

sasa1310
16. máj 2023

@bebememe 😅 ty máš s manželom dieťa, nasackovala si sa k nemu do bytu a ty si sa až teraz dozvedela, že polku bytu vlastní jeho bývala?? To máte akú dôveru v partnerstve?

riyadh
16. máj 2023

@bebememe to je tak ked si sa ulakomila na stareho pana s nevyriesenymi zavazkami. Ze prepisat na teba. Ty si odkial spadla😂

tiezjedna
16. máj 2023

@puertorico no pozor, ona sa ako manželka pri najbližšom refinancovaní stane automaticky spoludĺžnikom, takže nejaká majetková úprava by nebola od veci, pretože bude v riziku hoci jej tam nepatrí ani kľučka. Aby to tak nebolo, museli by buď nerefinancovať, alebo obmedziť BSM.

dilino
16. máj 2023

A pobavila má informácia že ONA daruje tvojmu mužovi jej časť bytu že mu to povedala.Juj koľko toho ľúdia narozpravaju.Never len aby bol kľúd v rodine preto TI to povedal.Takže vy bývate v byte TY tvoj muž váš syn a mužova byvala a ich spoločna dcéra.

janka_266
16. máj 2023

@bebememe veď jej ponúknite, že ju vyplatite a hneď nebude problém, aby vám to predala. Platíte len vy hypo, že Vám to má potom darovať??

h2
16. máj 2023

Dievčatá, nemusíte byť hneď nepríjemné, nevieme, ako to je. Možno je exka čestná žena, ktorá vie, že ten byt kúpil a hypotéku splácal len jej exmanžel, s veľmi veľkou pravdepodobnosťou sa po rozvode majetkovo vysporiadali, čiže ju vyplatil, hoci ona je stále na LV, zrejme kvôli banke. A tie doklady (že jej niečo zaplatil, že od rozvodu spláca byt sám atď.) má určite k dispozícii. Autorka je nová manželka, hypotéka sa teda platí zo spoločných peňazí... proste môže tam byť veľmi veľa okolností. Autorka píše, že "Ona povedala že sa dohodli ze keď sa byt splatí cca o 10 rokov tak ona svoj podiel bytu jemu daruje." Tak keď to ona sama povedala (exmanželka), tak asi je s tým OK, že to daruje. Nie každý rozvod musí skončiť brutálnou vojnou a snahou za každú cenu ošklbať exmanžela. Ľudia sa vedia aj normálne dohodnúť.

dilino
16. máj 2023

@h2 hej daruje ústne povedala ak by chcela tak mu to dá na papier.Logický take veci sa nehovoria ústne.To čo nie je na papiery ako by nebolo.A navyše ešte jej muž ma dcéru s predchadzajucého manželstva.