icon

Prepis bytu na deti, keď nie sú plnoleté?

28. okt 2024

Sme pár zatiaľ nie manželský , máme de detičky , svorka chce na deti prepísať byt ako sa rieši ak deti nie sú plnolete?

harmona
28. okt 2024

Ked to chce spravit ona, tak ju nechaj. 😀 Akoze vobec by som sa ja nemontovala do takychto veci. A to je svokrin byt?

minenkak
28. okt 2024

Prepíše sa to na deti

autor
28. okt 2024

Ja som rada že to chce urobiť , ide o to že sú maloleté a nevieme ako sa postupuje v takom prípade

minenkak
28. okt 2024

Toto sa aj tak rieši u notára treba ísť rovno tam

autor
28. okt 2024

Nejde to cez súd kvôli tomu že sú maloleté?

minenkak
28. okt 2024

Prečo

minenkak
28. okt 2024

Odpoveď: Prevod nehnuteľnosti na neplnoleté dieťa
je to možné, ale právny úkon - zmluvu by musel podpísať jeho zákonný zástupca a na to, aby bolo možné zmeniť zápis aj v katastri, je potrebné, aby zmluvu schválil súd. Inak zmluva nebude platná a kataster zmenu vlastníckeho práva nezapíše.

Tak treba súd

vanilkovazmrzka
28. okt 2024

Sup za notarom, a blahozelam ze mas taku dobru svokru, takehoto gesta je schopny malokto 🙂

minenkak
28. okt 2024

treba ísť za notarom,právnikom a poriešiť s nimi

ukgirls
28. okt 2024

ok sice mile,ale co ak budete mat este dalsie dieta? alebo len manzel mimo manzelstva.. taketo prepisovacky su podla mna skoro.. kazdopadne dobre pre teba a deti -treba sudom

lucka_ke
28. okt 2024

skomplikujete si život - kto bude platiť ten byt? preplatky budú majetkom detí, čiže ich nebudete môcť použiť na nič iné... bude treba špeciálny účet, kde sa napríklad preplatky budú uchovávať, každý úkon s bytom len so súhlasom súdu

huginko
28. okt 2024

Ano, tento právny úkon musí byť schválený súdom.....je to zbytočne komplikované....

zuzanka.zuzu
28. okt 2024

OCHOTNE A RADA podstúpim "komplikované " opletačky na súde, s preplatkami, so špeciálnymi účtami, hocičím, ak niekto na moje dieťa prepíše byt 😎 dpče modrý koník nesklamal 😂😂 dievča, za mňa iba jedno - BER a ser na to čo píšu na nete 🤦😂

autor
28. okt 2024

@zuzanka.zuzu pýtala som sa normálne tak tu primitívnu odpoveď si nechaj pre seba mne netreba nič ani mojím deťom bol to návrh babky po 75 ke ktorá sa v roku nevyzná

autor
28. okt 2024

Ktorá sa v tom nevyzná

3009
28. okt 2024

Treba notára a súd, ináč to nejde a bude určený zákonný zástupca do plnoletosti a ten bude konať v mene neplnoletých detí. Netreba sa toho báť nie je to nič strašné.

autor
28. okt 2024

@3009 ďakujem krásne za odpoveď