Prepis bytu na deti, keď nie sú plnoleté?
Sme pár zatiaľ nie manželský , máme de detičky , svorka chce na deti prepísať byt ako sa rieši ak deti nie sú plnolete?
Prepíše sa to na deti
Ja som rada že to chce urobiť , ide o to že sú maloleté a nevieme ako sa postupuje v takom prípade
Toto sa aj tak rieši u notára treba ísť rovno tam
Nejde to cez súd kvôli tomu že sú maloleté?
Prečo
Odpoveď: Prevod nehnuteľnosti na neplnoleté dieťa
je to možné, ale právny úkon - zmluvu by musel podpísať jeho zákonný zástupca a na to, aby bolo možné zmeniť zápis aj v katastri, je potrebné, aby zmluvu schválil súd. Inak zmluva nebude platná a kataster zmenu vlastníckeho práva nezapíše.
Tak treba súd
Sup za notarom, a blahozelam ze mas taku dobru svokru, takehoto gesta je schopny malokto 🙂
treba ísť za notarom,právnikom a poriešiť s nimi
ok sice mile,ale co ak budete mat este dalsie dieta? alebo len manzel mimo manzelstva.. taketo prepisovacky su podla mna skoro.. kazdopadne dobre pre teba a deti -treba sudom
skomplikujete si život - kto bude platiť ten byt? preplatky budú majetkom detí, čiže ich nebudete môcť použiť na nič iné... bude treba špeciálny účet, kde sa napríklad preplatky budú uchovávať, každý úkon s bytom len so súhlasom súdu
Ano, tento právny úkon musí byť schválený súdom.....je to zbytočne komplikované....
OCHOTNE A RADA podstúpim "komplikované " opletačky na súde, s preplatkami, so špeciálnymi účtami, hocičím, ak niekto na moje dieťa prepíše byt 😎 dpče modrý koník nesklamal 😂😂 dievča, za mňa iba jedno - BER a ser na to čo píšu na nete 🤦😂
@zuzanka.zuzu pýtala som sa normálne tak tu primitívnu odpoveď si nechaj pre seba mne netreba nič ani mojím deťom bol to návrh babky po 75 ke ktorá sa v roku nevyzná
Ktorá sa v tom nevyzná
Treba notára a súd, ináč to nejde a bude určený zákonný zástupca do plnoletosti a ten bude konať v mene neplnoletých detí. Netreba sa toho báť nie je to nič strašné.
@3009 ďakujem krásne za odpoveď

Ked to chce spravit ona, tak ju nechaj. 😀 Akoze vobec by som sa ja nemontovala do takychto veci. A to je svokrin byt?