Prerábka bytového domu

senticka
15. máj 2018

Ahojte, idem si k vám po radu, možno máte niektorá skúsenosti. Bývam v podkrovnom byte a momentálne na bytovom dome rekonštruujú strechu. Už 4dni na povale pracujú robotníci, od neustáleho búchania nado mnou mi opadala omietka zo steny v spálni a praskla jedna stena. Byt mám cca 2 roky po kompletnej rekonštrukcii. Môžem žiadať o náhradu škody u osoby zodpovednej za prerábku strechy? Mám nejakú šancu na odškodnenie? Ďakujem za odpovede 🙂

danalop
16. máj 2018

@senticka mala by si aspoň vyskúšať. Veď za to predsa nič nedáš. Ale osobne si myslím, že by si mala mať na to nárok. To nie je normálne, aby sa niečo také po dvoch rokoch stalo..

missdiva
16. máj 2018

@senticka mala by si o tom informovat osobu zodpovednu za prerabku. S najvacsou pravdepodobnostou ta financne neodskodnia ale pridu ti to opravit.

malykonik
16. máj 2018

Áno jasné že ich požiadaj o odškodnenie. Väčšinou firmy majú poistenie zodpovednosti za škodu, práve pre takéto prípady, kedy oni neúmyselne pri práci spôsobia škodu niekomu inému. Takže by si si to uplatnila z ich poistenia. Ak poistenie nemajú a nebudú ťa chcieť ani finančne odškodniť, môžeš si to uplatniť zo svojho poistenia nehnuteľnosti (poisťovňa teba vyplatí, a ich ako vinníka pravdepodobne budú vymáhať regresom, ale to už nie je tvoja starosť)