icon

Priateľ mi je dlžný peniaze. Čo sa dá s tým urobiť?

erikaa09
25. mar 2013

Ahojte.neviem kam zaradiť túto otázku tak ju píšem sem.Bývali priateľ-otec môjho dieťaťa je mne a aj synčekovi dlžný nejaké eurá (viac ako 100 eur) čo myslíte dá sa stým niečo robiť ako to od neho dostať späť a nie len mu vypisovať smsky aby nám to už vrátil.Ďakujem pekne za rady,typy a nápady

ekinkala
25. mar 2013

no myslis alimenty? Ak ano tak po 3 mesiacoch ak nezaplati tak ho mozes udat skor nie ale ak si od teba pozical a nechce ti vratit tak s tym asi nic nespravis

azbestica
25. mar 2013

dlzobny upis, ale ten ti musi podpisat pred notarom

hrjanka
25. mar 2013

ak máš súdom určené výživné, tak si môžeš podať žiadosť o exekúciu u exekútora, alebo, ak neplatí 3 mesiace z roka - jedno, či 3 mesiace za sebou, alebo na preskačku - tak, ako píše @ekinkala, môžeš ho udať na polícii. Mnohí chlapi sa po liste od exekútora, abo od polície zobudia a pošlú, než aby mali problémy 😉

zigzag
25. mar 2013

heh, ten moj je mi dlzny, 6 000 e. pochybujem,ze ich niekdy uvidim na maleho mi nedava nic, seme tam nieco, ale nic pravidelne a posledne 4 mesice vobec nic, a nie som jednina, komu je dlzny,,,, clovek musi mat stastie na takeho hajzla,,,

marcelatje
26. mar 2013

Najlepšie urobíš ak sa zmieriš s tým že nič nedostaneš. Ja som mala notárom overenú zmluvu, vyhrala som súd a do dnešného dňa som nevidela ani cent. A teda ide o niekoľkotisícovú sumu. Je to svinstvo, človek sa na tie peniaze nadrie a takíto zmrdi sa k nim dostanú zadarmo a ešte im za to ani nič nehrozí.
Na tie peniaze zabudni zbytočne sa budeš stresovať a ak si to nemala ani na papieri tak je to úplne pasé.....zasa sa nejaký hajzlík obohatil na úkor matky a vlastného dieťaťa..... je mi z toho nevoľno 😖 😖 😖