Priateľ mi je dlžný peniaze. Čo sa dá s tým urobiť?
Ahojte.neviem kam zaradiť túto otázku tak ju píšem sem.Bývali priateľ-otec môjho dieťaťa je mne a aj synčekovi dlžný nejaké eurá (viac ako 100 eur) čo myslíte dá sa stým niečo robiť ako to od neho dostať späť a nie len mu vypisovať smsky aby nám to už vrátil.Ďakujem pekne za rady,typy a nápady
dlzobny upis, ale ten ti musi podpisat pred notarom
ak máš súdom určené výživné, tak si môžeš podať žiadosť o exekúciu u exekútora, alebo, ak neplatí 3 mesiace z roka - jedno, či 3 mesiace za sebou, alebo na preskačku - tak, ako píše @ekinkala, môžeš ho udať na polícii. Mnohí chlapi sa po liste od exekútora, abo od polície zobudia a pošlú, než aby mali problémy 😉
heh, ten moj je mi dlzny, 6 000 e. pochybujem,ze ich niekdy uvidim na maleho mi nedava nic, seme tam nieco, ale nic pravidelne a posledne 4 mesice vobec nic, a nie som jednina, komu je dlzny,,,, clovek musi mat stastie na takeho hajzla,,,
Najlepšie urobíš ak sa zmieriš s tým že nič nedostaneš. Ja som mala notárom overenú zmluvu, vyhrala som súd a do dnešného dňa som nevidela ani cent. A teda ide o niekoľkotisícovú sumu. Je to svinstvo, človek sa na tie peniaze nadrie a takíto zmrdi sa k nim dostanú zadarmo a ešte im za to ani nič nehrozí.
Na tie peniaze zabudni zbytočne sa budeš stresovať a ak si to nemala ani na papieri tak je to úplne pasé.....zasa sa nejaký hajzlík obohatil na úkor matky a vlastného dieťaťa..... je mi z toho nevoľno 😖 😖 😖

no myslis alimenty? Ak ano tak po 3 mesiacoch ak nezaplati tak ho mozes udat skor nie ale ak si od teba pozical a nechce ti vratit tak s tym asi nic nespravis