Príspevky pre SZČO
dobrý večer, chcela by som sa opýtať, ci sa budú príspevky vyplácať aj za januar? alebo to uz v januari neplatí?
Maju v tom bordel. Nam schválili máj, jún júl.. V novembri sme to museli vrátiť, vraj došlo k chybe. Teraz nám to idu vrátiť lebo k tej chybe došlo z ich strány. Október, november sme doriešili v piatok pretože im cez systém neprechadzalo ci je manžel dlžník voči poisťovniam alebo nie. Systémy neaktualizuju, musel všetky zdravotky obvolat aby mu dali potvrdenie o tom ze voči nim nemá žiadne pozdlnosti. Vraj cez IČO všetko prešlo ale cez RC nie tak preto tie potvrdenia. Všetko uz poslali vyššie a manžel čaká kedy ho konečne zavolajú na podpisy aby mohli poslať peniaze.
@lenia7891 ak sa mozem opytat, ku akej chybe vraj doslo? zaujima ma to, lebo uvazujem ze zacneme ziadat aj my... ale presne tieto cirkusy okolo ma odradzaju
@zuba1987 neprišlo, volali sme jej tam včera. Dnes mame termin s tou pani, nakoniec sa ukazalo, ze sme asi poslali zle tlačivo 😀 aj ked za posledne dva mesiace to fungovalo. Teraz prišla na to tetuška, ze mozme ziadat prispevok č. 2 😀 hlavne , ze uz dohoda bola podpisana v novembri a potom platili spatne dva mesiace prispevok č.4. ze kto nam to poradil... 😝 tak viem ja? logicky SZCO ( certvy zivnostnik ) -bez prijmu-opatrenie č. 4 nie ? Ale ze tam su nejake vynimky aj v c. 2- takze mozno este bude aj viac penazi 😝 ja som z toho šalena.
Kočky,č.2 môže žiadať SZČO pri poklese trzieb, bez ohľadu na to,či je otvorený alebo zavretý dobrovoľne alebo zavretý povinne. Samozrejme musí spĺňať podmienky,ktoré sú dané. Čiže c.2 je pre tých,ktorí boli zavretí (je jedno z akého dôvodu), alebo im klesli tržby
@anos18 ano ved prave som si to citala uz v novmebri, aj vyplacali..a teraz zrazu, ze to asi nebolo kosher. ze vraj tym cestnym prehlasenim podpisal, ze splna tie podmienky. ved je SZCO bez prijmu.. to je podmienene platbou za socialne odvody? ked je este par mesiacov oslobodeny od platenia ?
@simca06022011 ze nemal nárok co sme nechápali keďže živnosť mal otvorenú uz rok a mal odvodové prázdniny, samozrejme ze všetko sa nahadzuje do systému a ak raz nemá nárok ta to neschválila. Manžel mal všetko v poriadku, žiadne podlžnosti, peniaze prišli do 2-3 dní od podpísania dohody. V novembri volala pani z uradu ze musíme peniaze vrátiť pretože on mal zrušenu živnosť a tým pádom nemal ísť do 4ky ale do 2jky a tam sme zase vyplnovali papiere o reklamáciu zeby nám z tých 1620 € co sme museli vrátiť oni vrátili polovicu, lebo nato vraj už nárok mal. Hovorím super, ideme vypísať. Nato sme ziadali október, november. Papiere sa riešili, pani z uradu volala až kým raz nepovedala ze toto co sme vrátili, nám dajú naspäť keďže oni spravili nejakú chybu a tie peniaze nám za maj, jún, júl patrili 🤣Minulý tyzden☝️ poisťovne neaktualizuju zoznam dlžníkov, aspoň od 3.12 to nespravili a cez systém pani z uradu neprechadzala naša ziadost, vraj na IČO všetko prechádza ale problém bol s RC. Talze manžel zase musel obvolat všetky zdravotné poisťovne aj sociálnu a vyžiadal si potvrdenie o tom ze k danému dnu nemá voči danej poisťovni žiaden dlh(aj keď napr nikdy v niektorých poisťovniach nebol aj tak musel volať) potom tie papiere odniesol na urad a ze sa len čaká, kedy to schvália v BA a hned budú posielať peniaze na účet.
@lenia7891 riadne psycho.. moje nervy... :D vacsia pomoc by bola keby proste stat platil odvody, a znizil dane ako taketo cirkusy...

ahoj. posielala si výkaz za december ? teraz sa ma vyplacat december, ale aj muzovi to mešká, minuly im to išlo nejak rychlejšie... neviem čo zas robia tam 😖 za januar, pošleš vykaz na začiatku februara.