Príspevok na auto pre ZŤP - skúsenosti
Ahojte. Mám otázku možno trochu ojedinelú. Schválili príspevok na kúpu motorového vozidla s manuálnou prevodovkou po tom čo mi zamietli žiadosť o kúpu vozidla s automatickou prevodovkou. Ale momentálne je situácie v bazároch taká, že vozidlá s automatickou prevodovkou sú lacnejšie a v bazáre mi povedali, že som pri nich prvý, ktorí prišiel s tým že mu bol shcválený príspevok a môže kúpiť len auto s manuálnou prevodovkou. Väčšinou vraj za nimi prídu s tým, že potrebujú auto maximálne 5 rokov staré a do určitej maximálnej sumy. Moja otázka teda znie, môžem si kúpiť aj tak auto s automatickou prevodovkou ak mi bol priznaný na kúpu auta s manuálnou prevodovkou? Peňažný príspevok sa mi bude aj tak rátať len ako na kúpu manuálu a teda tých cca max 6600€. Nemá s tým niekto osobnú skúsenosť? Ďakujem za odpovede.
@tomi115 zdravím, podľa mňa osobne to 3 mesiace až trvať nebude, mňa po mesiaci skontaktovali z úradu aby som doniesol predfaktúru na kupované auto plus ešte jeden dokument, ktorý im chýbal. Potom už len čakaž na schválenie a peniaze. Neviem kedy ate žiadosť podali ale keďže idú svatky tak pravdepodobne až po novom roku sa Vám ozvú 🙂
@tomi115 aj mne schválili na vozidlo bez automatickej prevodovky a mám s automatickou doma 🙂 Z toho si moc nerobte ťažkú hlavu. Základ je aby bolo maximálne 5 rokov čo teraz znamená rok výroby 2017. Ja zatiaľ zakaždým keď som kupoval vozidlo na príspevok tak bolo drahšie ako maximálna suma z ktorej sa vyrátava príspevok a zatiaľ mi stále schválili plnú sumu. Samozrejme 5 ročné vozidlá sú drahšie takže už len dobre vybrať.. Záleží od toho koľko máte prípadne ušetrené na doplatok vozidla.
Chcela by som info mala som prispevok na auto pred 6 rokmi ,chcela by som info kedy mozem ziadat o novy prispevok chcelo by to uz vymenu auta-kazi sa.
@paaat Žiadať o príspevok môžete po 7 rokoch od rozhodnutia, ktorým Vám bol priznaný príspevok na predchádzajúce auto. Avšak potom je potrebné dokladovať tvrdenie že auto sa kazí obhliadkou v autorizovanom servise, kde Vám napíšu v akom stave je vozidlo. Ja som tak teraz riešil a napísali mi že vo vozidle je nutná generálna oprava motora čo bola oprava cez 5000€. Potom nebol na úrade problém a schválili mi príspevok na nové auto.
@ufon1503 dobrý deň položil aj ja otázku ak mi viete poradiť, schválené auto máme a chcú predfakturu do 30.4., môže byť auto vybraté aj ročník 2017?? Nie je to.uz staré? Dakujem
@lauritka00 auto musí mať maximálne 5 rokov. Takže 2017 je v pohode a mali by to schváliť.
Prosim vas, niekto kto dostal prispevok na auto, vedel by mi poradit ako napisat ziadost ? dakujem velmi pekne za radu
@shanna121 dobrý deň na tejto stránke si stiahnute žiadosť, tú vyplňte a stačí odniesť na úrad práce. https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či nemá niekto skúsenosť so žiadosťou o príspevok na kúpu auta pre dvoch žiadateľov?
Máme dve neplnoleté ZŤP-S deti a viem, že na jedno dieťa môžeme dostať max.6638e, ale neviem, ako posudzujú príspevok pre dve osoby. Má s tým niekto prosím skúsenosť?
Vopred ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Prosim vas o radu riesil uz niekto potvrdenie od servysu o technickom stave vozidla. Doklad chceju na urade prace
@mirekhusar ja som pred rokom riešil potvrdenie o technickom stave vozidla s tým, že mi pozreli komplet auto, vykalkulovali cenu opráva a to som odniesol na úrad. U mňa vyšla oprava cez 5000€
@ufon1503 dakujem uz doriesene a este porosim ako dlho sa caka za schvalenie zidosti dnes ju podaval

@ufon1503 áno môžeš. Auto nesmie byt staršie ako 5 rokov, maximálna suma môže byt hocijaká, vždy doplácaš najmenej 15 %. Príspevok buď priznaný ten 6638 €, ale koľko dostaneš reálne príspevok zistíš až keď prinesieš úradu predfakturu