Príspevok na auto pre ZŤP - skúsenosti
Ahojte. Mám otázku možno trochu ojedinelú. Schválili príspevok na kúpu motorového vozidla s manuálnou prevodovkou po tom čo mi zamietli žiadosť o kúpu vozidla s automatickou prevodovkou. Ale momentálne je situácie v bazároch taká, že vozidlá s automatickou prevodovkou sú lacnejšie a v bazáre mi povedali, že som pri nich prvý, ktorí prišiel s tým že mu bol shcválený príspevok a môže kúpiť len auto s manuálnou prevodovkou. Väčšinou vraj za nimi prídu s tým, že potrebujú auto maximálne 5 rokov staré a do určitej maximálnej sumy. Moja otázka teda znie, môžem si kúpiť aj tak auto s automatickou prevodovkou ak mi bol priznaný na kúpu auta s manuálnou prevodovkou? Peňažný príspevok sa mi bude aj tak rátať len ako na kúpu manuálu a teda tých cca max 6600€. Nemá s tým niekto osobnú skúsenosť? Ďakujem za odpovede.
Mamina už nerobi, jedine po dr keď chodí a na autobus alebo mhd nevie .
Alebo keď potrebuje niekde ísť nevie ako
Vždy len ja musím pernu ísť a voziť ju
Ahojte chcem sa opýtať aj ja či môžem, alebo ako môžem získať príspevok keď mám preukaz ztp a parkovací preukaz ztp, ale niesom zamestnaný.
Zdravím , chcem sa opýtať aké podmienky keď žiadate o príspevok na auto z automatickou prevodovkou . Bol som tam a povedal mi že nesmiem presiahnuť 3 násobok životného minima . Ako je to vlastne ?
@robo1218 ja som čerpal hlavné informácie z tejto stránky. Je to tam všetko pekne popísané. A píšu tam 5 násobok životného minima.
https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
Ahojte, chcem sa opýtať, manželka má ZŤP, museli jej amputovať pravú ruku...Chcem len informatívne sa opýtať, čo by bolo dobré napísať do žiadosti, ako odôvodnenie zadania príspevku na motorové vozidlo? Ďakujem za všetky podnety.
@nama94 áno, autobazáre už vedia ako to chodí s týmito príspevkami, takže keď im poviete, že to potrebujete na príspevok pre úrad práce, tak vám najprv vystavia predfaktúru na dané vozidlo, tú odnesiete na úrad a keď vám prídu peniaze z úradu pôjdete vyplatiť auto. Samozrejme záleží aký autobazár, niekde chcú vysokú zálohu niekde len pár 100€ aby vám auto podržali. Ja som mal to šťastie že známy má autobazár takže odomňa zálohu nechcel.
Dnes mi volali že mám prísť na úrad ,ale neviem prečo . Máte stym skúsenosť keď ste sú podali na príspevok na auto tak vás zavolali .
zdravim vybavili sme si po 13 rokoch novy prispevok na auto no stare sme predali o mesiac skor ako sme poziadali o prispevok na druhe auto uz bolo jednoducho nepojazdne. bude to problem? Staci potom dolozit kupnu zmluvu? Dakujem za vsetky rady.
zdravim vybavili sme si po 13 rokoch novy prispevok na auto no stare sme predali o mesiac skor ako sme poziadali o prispevok na druhe auto uz bolo jednoducho nepojazdne. bude to problem? Staci potom dolozit kupnu zmluvu? Dakujem za vsetky rady.
@hopiky1 myslím ze po 7 rokoch môžte s autom urobiť čo chcete...nevadí ze ste predali skor podla mna a najmä po 13r
Zdravím chcela by som sa opýtať vedieť schváliť auto aj keď chodíte k lekárovi??
Vedia schváliť ten príspevok na auto keď nechoďte do zamestnania ani do školy atď. Len po doktoroch?

Dobrý deň prosím mám maminu na voziku, keď tak ju stále vozim po dr ja . Mne sa ale pokazilo auto tak že budem musieť si kúpiť nové . Mamina nejazdí keďže je na vozicku.
Dá sa to auto zobrať aj tak keď nejazdí ona sama ale že keď ju vozim ja ? Nejak tomu nerozumiem bola by som veľmi vďačná Al by mi to niekto vysvetlil poprípade má nasmeroval čo a ako .
Na stránke
Som info čítala .