icon

Príspevok na presťahovanie

dollynka7
15. nov 2015

ahojte baby. práve išlo v správach, ze je možné získať príspevok na presťahovanie za prácou v prípade že bol daný človek rok nezamestnaný. ja som v septembri začala robiť v Bratislave, predtým som bola rok nezamestnaná nakoľko som maturoval a a nepodarilo sa mi dostať na vysokú školu. bola som síce na absolventskej praxi na úrade práce, ale bola som rovnako vedená v evidencii ako nezamestnaná. zaujímalo ma, či si niekto uplatnil tento príspevok, mala by som par otázok. o nejakom príspevku som vedela, ale podmienkou bolo zmeniť trvalý pobyt, teraz to už vraj podmienkou nie je

nedielka
•
15. nov 2015

Môžeš mi napísať Ip.

cashmon
•
15. nov 2015

Ahoj,

Momentalne plati pravna uprava, kde je nutne zmenit trvale bydlisko min. 50 km. Od 1.1. plati novela a tieto zmeny:

-sucasny jednorazovy prispevok nahradi davka (max 250 eur mesacne po dobu 6 mesiacov, znevyhodneni dostanu este 125e dalsich 6 mesiacov)
-postaci prechodny pobyt, nahlaseny vsak musi byt minimalne 70 km od trval. bydliska

Musis byt vedena na urade prace min. 3 mesiace ako nezamestnana a stahovanie musi byt z dovodu podpisania pracovneho pomeru mimo bydliska. O prispevok je nutne poziadat - najneskor do 12 mesiacov od zmeny bydliska.

katka0905
•
30. jan 2016

ahojte, v aprili mam slubeny pracovny pomer na plny uvazok v meste vzdialenom viac nez 70 km od mesta, kde mam trvaly pobyt, budem mat narok na tento prispevok, ked na uvedenom pracovisku robim uz teraz na dohodu 2 dni v tyzdni (nemam tu ale nic prenajate zatial)? Mozem si najst byvanie az v tom aprili, ci uz skor - aby som nestratila narok na ten prispevok? @nedielka @cashmon

nedielka
•
30. jan 2016

@katka0905 Dohoda vôbec tomu neprekaza,pokial nepresiahnes prijem,aby Ta nevyradili z uradu prace.Byvanie by si si nemala najst skor,ako pracu,pretoze by to mohli posudit,ze byvanie si si nasla z iných dovodov ako praca..