icon

Registrácia na úrade práce v Česku

kk3
1. okt 2025

Ahojte, dnešným dňom mi skončila výpovedná lehota v práci a plánujem sa zaevidovať na Úrade práce v Česku, tak sa chcem spýtať, či niekto nemáte s týmto skúsenosť… Viem, že by som sa mala zaevidovať do 3 pracovných dní a chcela som ísť v piatok, čo by bol práve tretí deň. V piatok ale úrad nemá úradné hodiny… Bude v poriadku, ak pôjdem až v pondelok, aj keď to už bude ako štvrtý pracovný deň?

melanta
1. okt 2025

Áno, bude to v poriadku, evidencia predsa nie je povinná. Ale od 1.10 do nedele si zaplatíš sama odvody do zdravotnej poisťovne. Pretože ak ich nechceš platiť ty, musíš sa evidovať do 3 pracovných dní. V pondelok už toto nebudeš spĺňať, čiže štát bude za teba platiť od pondelka a za tie prvé dni si musíš doplatiť ako samoplatca. Choď dnes alebo štvrtok.

hermionecka
1. okt 2025

Ahoj, ja som bola na urade prace a treba dodrzat lehotu 3 dni. Ja som bola asi na 6ty pretoze mi v praci tvrdili ze s kombinovanyn studiom tam ist nemozem ale nakoniec ano.
Ale jedine co sa stalo bolo, ze som si tych par dni zaplatila na slovensku spatne a hotovo, len to boli zbytocne opletacky a chodenie na SK.