Rezervačná zmluva
Zdravím. Mam taky problém pred necelými 3mesiacmi sme zložili a podpisali rezervacnu zmluvu dali sme realitke 5tisic . S tým ze moja mama ide brat hypo s priateľom ale zakladá sa jej byt aj ten dom co kupujeme ináč by nám to nevyšlo. Problém je v tom ze mama odkúpila byt od družstva aby sme ho mohli založiť. Ale ešte stále nieje na katastri majiteľkou bytu stále je tam družstvo. Na kataster to posielalo družstvo s tým ze my sme to zaplatili ale poslali to neskôr než nám tvrdili. A 30dni bude až 30teho aj to není iste ci bude . 10. Mája nám koči rezervacna zmluva . Môžeme teraz kvôli tomu prísť o peniaze?? Mi sme zaplatili aj komplet posudok na dom aj na byt toto všetko máme len ten kataster. A termín asi už nestíhame
Jedna vec je, že to vie. Druhá vec, ktorú treba riešiť je to, či vám urobia dodatok k rezervačnej zmluve a predĺžia lehotu. O tomto som písala. Toto si treba odkomunikovať s realiťáčkou. Ak nevie alebo povie nie, kontaktovala by som majiteľa realitky, telefonicky alebo osobne, nie mailom. A poprosila ho o zhovievavosť.

Áno, môžete. Skúste realitku osloviť už teraz v predstihu, vysvetliť, čo sa stalo. Ak je realitka normálna a aj predávajúci, tak vám zmluvu predĺžia. Ak ale súhlasiť nebudú, tak áno, prídete o 5 000, keďže ste nedodržali zmluvu.