icon

Riziká darovania domu so zmluvou

15. apr 2025

Dobrý večer,moja svokra chce na mna napísať dom tak,že bude darovacia zmluva.Chcela by som sa spýtať, že keď daruje a napíše na nás dom ,či ne z dedime po nich exekúcie,lebo oni majú a teraz už aj platia.Oni z dedili druhý dom ,tam žijú už roky .Chcela by som sa spýtať,či nemá niekto stým skúsenost.Dakujem za odpoveď

maranco
15. apr 2025

V akej sume sú exekúcie a akú hodnotu má dom?

thirstymonk
15. apr 2025

Pokiaľ už exekutor po dome dychtí, tak už sa ho nezbavíš. Keby bolo tesne pred exekuciou a daruje ti dom, tak vystarane. Takto sa ho tak ľahko nezbavíš, jedine, že zaplatíš exekutorovy. Tak už musíš sama uznať, či hodnota domu prevyšuje exekučný nárok a či sa to oplatí, alebo nie.

123profil321
15. apr 2025

@thirstymonk nie je to tak, že ak sú exekúcie privysoké a už ide exekútor po majetku, darovacia zmluva by bola účelová a tým pádom neplatná? 🤔

prasiatko30
15. apr 2025

Clovek ktory je v exekucie sa nemoze zacat zbavovat majetku bez toho, zeby najprv vyplatil exekucie. Normalne by bolo predat dom a vyplatit exekucie. A exekutor by musel byt dobre slepy aby to nevidel. Vsak ak nebudu platit majetky sa vydrazia

autor
15. apr 2025

@maranco no to neviem,že koľko dlzia ,ale dom mal hodnotu tak do 8000€

autor
15. apr 2025

@thirstymonk to povedali svokrovci ,že oni platia a kým na to není exekútor, dovtedy chcú na nás napísať ,ale minule povedali ,že majú exekúcie

autor
15. apr 2025

@123profil321 no to neviem, nevyznám sa vtom

alenka58
15. apr 2025

tá suma je správna?

123profil321
15. apr 2025

@alenka58 podľa mňa jej išla jedna nula

123profil321
15. apr 2025
bielasovicka
15. apr 2025

Dom za 8000 to je aký, pre psíka? 😄

draik
15. apr 2025

Akonáhle majú dlhy, tak také prevody možno ľahko spochybniť. Ak majú exekúciu, tak vôbec nie je možné prevádzať vlastníctvo k nehnuteľnosti.

autor
16. apr 2025

@bielasovicka vtedy mal dom hodnotu do 8000 ,keď sme prišli sem bývať,od vtedy ma aj 30 000€ ,ne bol ani kúpeľna, plastové okná, dvere,a ani plávajúca podlaha,mi sme urobili aj steny ,lebo boli krive,vodu sme urobili a aj elektriku ,kanalizáciu ,dosť veľa sme museli investovať.Ale ,že nemajú natom exekúcie,lebo ,že platia ,majú dlzobu ,ale že nie exekúcie.

ika02
16. apr 2025

@bielasovicka v osadách sa pohybujú ceny domov v takýchto číslach.

bielasovicka
16. apr 2025

@ika02 aha, no tak už chápem 😁

autor
17. apr 2025

@ika02 to není v osade,nie sme cigany a ani špinavý,dom je malý a nie je ani záhrada,len malý dvor.Netreba hneď písať hlúposť,že je to v osade

autor
17. apr 2025

@bielasovicka no je Vám to smiešne,ale nie je to v osade viete a nie sme ani cigány,ja aj manžel robíme

autor
17. apr 2025

@bielasovicka možno ,že Vy ani také nemáte ,keď už smejete na všetko

autor
17. apr 2025

@alenka58 áno pred 20 rokmi za toľko kúpili dom

ika02
17. apr 2025

Jeeeeežiši!!! Takúto katastrofálnu gramatiku, slovosled a vyjadrovanie majú už aj bieli ľudia?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
17. apr 2025

@ika02 radšej nekomentujte ,keď neviete, že čo je a ako to je,ja som z Anglicka a manžel je zo Slovenska a ja bývam tu len 3roky ,áno viem ,že mám pravopise chyby,ale ja sa učím ,môžem Vám napísať aj po nemecky alebo po čínsky, som zvedavá,či ako odpoviete ,či nebudete mať aj Vy chyby,len toľko

prasiatko30
17. apr 2025

A vy vrazate peniaze do cudzieho baraku, o ktory by ste eventualne aj prist ak svokrovci prestanu platit a budu mat exekucie?