icon

Rizikové tehotenstvo a OČR manžela

nikola1998
13. máj 2020

Ahojte žienky. Som v 19+6tt, a mám zdr. problém. V skratke: Trošku som sa otvorila, následne hrozí infekcia a predčasný pôrod... Moja doktorka mi odporučila aspoň 2 mesiace kľudový režim, a následne by sa uvideli, čo ďalej. Mám 9 mesačnú dcérku, ktorú by som tiež nemala dvíhať, keďže už má svoju váhu. Môže ísť môj muž na OČR, aj keď som na MD? Ako by sa malo postupovať? Ďakujem

mogaa
13. máj 2020

@nikola1998 ano môže, len finančne to budete mať teda dosť blbé...ty RP a manžel OČR

veronikaszabova
13. máj 2020

@nikola1998 moze, ale platenych bude mat len 10 dni

evittam
13. máj 2020

@nikola1998 Ako pise
@veronikaszabova
A určite nie si zatial na MD.

nikola1998
autor
13. máj 2020

@evittam myslela som rodičovskú dovolenku.

nikola1998
autor
13. máj 2020

@veronikaszabova a potom už nič? Potom by sme žili len s môjho rodičáku?

evittam
13. máj 2020

@nikola1998 Ak chce byt doma ano. Z coho chces zit? Nech ide do práce. Alebo dá výpoveď a ak ma nárok tak na podporu-ak chcete zit zo sociálnych davok.

veronikaszabova
13. máj 2020

@nikola1998 to nie je pandemicka OČR, ze trva "donekonecna".
Platenych bude mat len 10 dni

nikola1998
autor
13. máj 2020

@veronikaszabova tak to nič. To sa radšej budem starať ja.

nikola1998
autor
13. máj 2020

@evittam veď ale ja mám mať 2 mesiace kľudový, čiže by bolo fajn, keby je 2 mesiace doma, ale keďže bude mať len 10 dní platených, tak to sa neoplatí. To môže i naďalej chodiť do práce.

evittam
13. máj 2020

@nikola1998 No tak bohužiaľ. Bud dovolenka alebo neplatene volno. OCR ako uz bolo napísané. Bud potrebujes naozaj pomoc a je vám jedno ze pridete o jeho plat alebo nie. Podla toho co pises "moze i naďalej chodit do práce"....

evittam
13. máj 2020

@nikola1998 Takže to nebude az taky akútny stav ked sa budeš radšej starat sama. Nič v zlom

nikola1998
autor
13. máj 2020

@evittam tak človek potrebuje aj z niečoho žiť. A z rodičaku asi ťažko.

evittam
13. máj 2020

@nikola1998 No tak ak sa vam nepáči ze OCR je len 10dni a zrazu je lepšie aby pracoval tak tvoj stav nebude taký akútny ked sa radšej sama postarás. Ano clovek ma žiť z toho co si zarobí a nie z umelo vytvorenych sociálnych dávok. Ty chces aby bol muž doma a aby to mal zaplatené. Ked si prišla na to ze bude mat zaplatenych len 10dni zrazu moze ist radšej do práce..m

janinah
13. máj 2020

Ach.ta slovenska vychcanost.to uz mi pride ako narodny sport...lezala som v 2 teh. Aj sa starala o 18 mes...a dala som to s obcasnou pomocou rodiny.kedy ma rodina pomahay ak niev tskych situsviavh? Ci len ns kavickach sa stretavat? Najvyyssi cas zmenit myslenie aj v takych situaciach

daganov
13. máj 2020

@evittam
@janinah ja sa nestačím diviť

nikola1998
autor
14. máj 2020

@evittam tak asi tie peniaze, čo zarobí v práci potrebujeme. Nevyzijeme s môjho rodičaku a 10 dní, čo mu zaplatia. Asi bude lepšie, keď bude on chodiť do práce nie? A tým pádom sa musím starať sama. Ale jasné, navážať sa hneď.

evittam
14. máj 2020

@nikola1998 Ja sa do nikoho nenavazam. Skus po sebe citat. Zrazu uz to zvladnes.

daganov
14. máj 2020

@nikola1998 veď sa vôbec do teba nenavážala, mňa tiež zaujalo, ako rýchlo si to otočila. Chápem, že to teraz nebudeš mať ľahké, ale to by si nemala, ani keby si ty bola v poriadku. Bolo vaším rozhodnutím mať druhé dieťa tak rýchlo po prvom a prepáč, ale RP nie je na to, aby ste z neho vyžili, je to len príspevok. Držím palce, aby to dobre dopadlo.

evittam
14. máj 2020

@nikola1998 Suhlas s
@daganov
Btw.tvoj PP trvá? Ak ano ak sa da dohodnúť so zamestnávateľom obnov NP-t.j.ukonci RD, 1den dovolenka a mozes ist na PN. Budeš mat PN aj RP.

veronikaszabova
14. máj 2020

@evittam zbytocne jej pises, odisla z kona

majkakubis
8. okt 2020

@evittam asi nemá inú možnosť, netreba hneď na niekoho nadávať. Ja som v takej istej situácii. Som po serklaži a mám 3 ročného syna, mám režim sprcha a wc... tiež musí manžel dať výpoveď, aby sa staral aj o dieťa, chodil s ním do škôlky aj o domácnosť.