icon

Skončil mi rodičovský a nárok na príspevky nemám

lilianka24
4. okt 2014

baby 24.9 mala dcera 3 roky tak som sa isla 29.9 zaregistrovat na urad prace a opytat na socialku ci mam narok na nejaky prispevok kedze byvam s malou a priatelom,,niesme zobraty a on tu ani nema trvaly pobyt ,,byt je mojich rodicov a hned ma odj,,bali ze ak robi na zmluvu nemam narok na nič ...to akoze vazne nemam narok to mame vyzit zo 450 eur ?

Strana
z2
maznacik007
4. okt 2014

@ellca123 to je jedno ale ziju v spolocnej domacnosti ... a predpokladam ze on je uvedeny ako otec dietata v jeho RL .. takze najprv by aj tak musela vybavit cez sud vyzivne na dieta ... a potom socialka chodi na kontrolu v konani pri priznani davok a to by velmi rychlo zistili ze ziju spolu ... 😉 za týchto okolnosti im narok nevznika ... 😉 uradnicka ich informovala spravne

ellca123
4. okt 2014

OK

mihula
4. okt 2014

@mawka dakujem,že si to napisala za mna,mna strašne vytačaju taketo otazky-nemam,neda sa,na čo mam narok od štatu,mam dlzoby,rodičia nedaju.Ja viem,život je tažky,ale hadam dvaja zdravi mladi rodičia sa dokazu postarat,alebo lepšie povedane mali by sa.

mawka
4. okt 2014

@mihula no, hlavne su tu pomaly denne taketo temy plus samozrejme temy o tom, ci je niekto tehotny a nesmiem zabudnut temy "Rozpada sa mi vztah" + novy nick 🙄

zuzankabs
5. okt 2014

Nerozumiem, prečo sa do nej väčšina z vás naváža! Mne jej otázka príde ako len slušné hľadanie informácií. Zároveň z vašich príspevkom mi príde, ako keby ste sa vy na nič nikdy nepýtali. Každý hľadá iné informácie. A nevidím dôvod prečo by sa nemohla aspoň pokúsiť získať od štátu nejaký ten príspevok. A už keď ste tu niektoré načrtli tému našich tmavších spoluobčanov tak sa vyjadrím k tomu takto: keď oni dostávajú rôzne príspevky, len aby mal od nich štát a úradníci pokoj tak prečo by nemohol niečo dostať aj slušný človek? My sme si museli bývanie zaobstarať sami, museli sme si zobrať úver tak ako 99% ľudí a nikoho netrápi či na to človek má alebo nie! Jednoducho keď chce tak nech maká a snaží sa! A im sami úradníci ponúkajú rôzne príspevky nehovoriac o tom, že im núkajú byty za 1€ len pod podmienkou ze ho nezdemolujú, čo aj tak nakoniec skonci tak ako vzdy, že byt sa stane neobývateľným!!! Tak ako úplne chápem negatívne rozpoloženie zakladatelky tejto diskusie!

Strana
z2