icon

Skúsenosti s doplnením priezviska dieťaťu podľa nového zákona

Včera o 20:12

Ahojte 🙂, nájde sa tu prosím niekto, komu sa už podarilo doplniť svoje priezvisko dieťaťu (dieťa je maličké a nemá vytvorenú väzbu na priezvisko po otcovi) podľa novely pôvodného zákona od 1. januára 2026? Ďakujem veľmi pekne 🙂.

anonym_231ccf
Včera o 20:26

Neuznávam komplikovanosť, nepríde mi v pohode dávať decku dve mená, dve priezviská, načo.

anonym_e7b6bd
Včera o 20:30

@anonym_autor ja pojdem
Ale bol kamoska a vraj sa posiela oznam otcovi ci suhlasi

anonym_e7b6bd
Včera o 20:30
@anonym_231ccf

Neuznávam komplikovanosť, nepríde mi v pohode dávať decku dve mená, dve priezviská, načo.

@anonym_231ccf nemas evidentne skusenost
, nekomentuj
Toto pochopi len matka co to zazila
Ja svoje dieta od mala ucim na dve priezviska, j ked ma len jedno zatial

autor
Včera o 21:06
@anonym_231ccf

@anonym_231ccf súhlasím s pani nižšie. Neprosila som o váš názor, neviete, čím si matka prechádza a zároveň aj dieťa, keď už vníma odlišnosť priezviska od matkinho. Žiaľ, žena sa nevydáva s úmyslom rozviesť sa. A keď žene neskôr chlap ublíži tak, že je to do neba volajúce, nosiť jeho priezvisko je to posledné, po čom žena túži. Novela zákona bola vydaná práve aj pre tieto prípady.

autor
Včera o 21:09
@anonym_e7b6bd

@anonym_autor ja pojdem
Ale bol kamoska a vraj sa posiela oznam otcovi ci suhlasi

@anonym_e7b6bd áno, vraj ide len o oznámenie a jeho vyjadrenie. Aj keď pôda zamietavé vyjadrenie, úrad doplnenie schváli, ak sú splnené podmienky. Tak budem držať palce😊✊🏻. A ozvite sa, ak by ste bola skôr😊.

autor
Včera o 21:13
@anonym_e7b6bd

@anonym_231ccf nemas evidentne skusenost
, nekomentuj
Toto pochopi len matka co to zazila
Ja svoje dieta od mala ucim na dve priezviska, j ked ma len jedno zatial

@anonym_e7b6bd súhlasím s vami🙏🏼. Žiadosť ste teda ešte nepodávali?😊 Pripraviť žiadosť a prílohy asi nebude problém. Skôr mám strach, na koho človek na tom úrade narazí😀. Počula som, že sa zamestnanci na úrade boja aplikovať novelu, pretože je to niečo nové. Neviem, čo je na tom pravdy, ale verím, že je to len fáma.

anonym_e7b6bd
Včera o 23:02
@anonym_autor

@anonym_e7b6bd áno, vraj ide len o oznámenie a jeho vyjadrenie. Aj keď pôda zamietavé vyjadrenie, úrad doplnenie schváli, ak sú splnené podmienky. Tak budem držať palce😊✊🏻. A ozvite sa, ak by ste bola skôr😊.

@anonym_autor to som nevedela no bodaj by ste mali pravdu
Ja to budem riesit urcite, moje dieta vzdy pocie meno a dve priezviska