Skúsenosti s riešením psychického týrania detí v rodine
Dobrý deň,
Má niekto osobnú skúsenosť, či už ako nahlasovateľ alebo odborný pracovník ako sa reálne rieši psychické týranie dieťaťa v rodine? Ide o malé dieťa do 5 rokov. Prípadne je tu niekto, kto ako dieťa niečo také zažíval a pomohli mu sa z toho dostať preč? Ako? Je niečo také vôbec odhaliteľné a riešiteľné? Vďaka za vaše skúsenosti a postrehy.
@monita12345 takze detom nemal kto pomoct, lebo este aj jeho vlastni rodicia sa ho bali. Chore. Prosim ta, a vasa matka co? Tu tiez tyral? Si teraz s nimi v kontakte?
Jasne v kontakte sme ..ano tyral ju ,niekolko krat som prisla domov a ona lezala v krvi no bala sa ho taktiež,rodičov uz davno nema takže nemala kam isť...no možem povedať ,že uz teraz otec je sice starší tak nie je taky ako pretym ,uz to vsetko berie inak ,uz sa s nim viem aj porozpravat, nezavrhla som na nho lebo je to moj otec ,ale nikdy nikto nezabudne aky bol ked sme boli deti
A ešte musim dodať,že jeho otec bol tiež takýto, možem povedat ze este horši, a nakoniec sam sa bal syna...takze moj otec, si myslel ze takto ma vyzerat vychova detí..je to proste kolobeh, napr.ja som sa z toho poucila a svoje dieta určite takro vychovavat nebudem, snažim sa mu vsetko rozumne vysvetlit ak robi nieco zle..no niektoré deti si zo svojich rodicov beru priklad ako v pripade mojho otca

Tak vlastne nikto to neriešil..aj keď som nakoniec skončila na psychiatrii tak aj stamať ma vytiahol..rodina po maminej strane byvala ďaleko od nas takže o ničom netušili, aj keď vedeli že je prisny ale ako to v realite je nevideli.. a ocova rodina to neriesila vobec pretoze dokonca vlastny rodičia si davali "servitku" pred usta ked boli v kontakte s ním...ale určite ak sa možu deti obrátit na vas a viete ako to s nimi je určite volat socialku a riesit to aby s otcom neostali,pretože budu mat psychicke problemy, ale môžu aj ostať rodičmi ako ich otec pretože to môžu brať že to tak ma byť a budu sa aj oni spravat tak k svojim detom.