Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
Tak ale toto je úplne v háji, že kým sa ja dostanem k veci, tak musím preskočiť stopadesát príspevkov Alice. Len to tu spamuje, vôbec nikto neni na jej bludy zvedavý!!!! 😔
@alice107 skutocny pravnik ma okrem pravneho vzdelania aj nejaku prax, zdravy rozum a sudnost, aby vedel, ze kazdy system stoji a pada na ludoch a ze kazdy z tych ludi ma svoju cenu a ze spoliehat sa na spravodlivost systemu pri obhajobe svojej neviny je casto cira naivita.. Skutocny pravnik si je vedomy rozdielnosti pravnych poriadkov v UK a na Slovensku a ked uz radi, tak len tam, kde ma odborne skusenosti a aj to velmi opatrne.
Skutocny pravnik ma najma vela skutocnych klientov a roboty a nezostava mu cas na kompenzaciu svojich mindrakov a na posilnovanie svojho ega nekonecnym zdoraznivanim svojho "jedinecneho" vzdelania na anonymnom verejnom fore.... No a v neposlednom rade, skutocny pravnik, kedze denne precita a napise kvanta textov, ma ako-taky pravopis aspon na to, aby vedel napr. tolko, ze obet sa nepise obät...
PS: Uz si tu na tomto verejnom fore dala nespravne pravne rady a to v oblasti prava socialneho zabezpecenia na SK ako aj v oblasti slovenskeho trestneho prava. A zopar skutocnych pravnikov ta pekne zotrelo... A aj tebe zelam pekny den.
@zeleny_cajik pises od veci .aky mas prosim problem? napis mi to do ip tam to patri podla pravidiel. ale ak sa chces ventilovat a inak to nevies tak si posluz.ako male dietaa v materskej skolke si. ale napriek tomu ta prosim ta aby si ma neobtazovala na verejnom fore tvojimi sukromynmi nezmyselnymi vylevmi co nemaju nic spolcne z temou. si to schopna akceptovat ? dakujem.
zajtra o 18:30 sa vidíme baby z Ba na proteste ... povodne sa mi moc nechcelo ísť, lebo tento tyzden som ešte ani jeden večer nemohla byť s deckami lebo som musela byť v práci do večera, ale práve som sa rozhodla že tam pojdem za každých okolností, toto je príšerné 🙄 🙄 🙄 a treba ísť vyjadriť svoj názor lebo o pár rokov toto budeme mať aj na Slovensku a potom už ani nebude kam utiecť...
čo je so slávikom - teda s maminkou, ktorá otvorila túto diskusiu? podľa príspevku od dáriusa (na facebooku) to vyzerá, že jej skutočne idú odobrať dieťatko..... ☹ ☹ ☹ ☹ to je smutné - mala utekať, kým mohla.....
@zeleny_cajik 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tu odpoved co ti dala odkopirovala z XYZ strany temy Bez deti neodidem 😎
antonka1 a to mas z kadial, ze cestovny pas sa da vybavit za 3 dni? My sme malemu vybavovaly britsky a minimalna doba cakania za priplatok bola 7 dni. Slovensky ambasada je zas kapitola sama o sebe. Tam minimalne 2 mesiace
@natas4 je len al en na rozhodnuti sudu ci su podmienky na vratenie dietata. rozumies uz tomu ? v dohvore o pravach dietata mas napisane jeho prava.precitaj si.aby si bola v obraze. 😉
no co sa tyka nejakeho posudku o lamavych kostiach tak neviem v akej suvislosti to pises.o ake kosti a koho sa jedna?
@alice107 uz som to tu pisala..ale ty si evidentne citas len to co vyhovuje tebe..ide o pripad maleho Benjaminka, odobrateho dojciacej matke v Irsku...potvrdila sa u neho choroba lamavych kosti a teda tie zlomeniny mu nesposobili rodicia, ale choroba...nic nebrani tomu, aby mohol vyrastat s nimi...podmienky na vratenie dietata su vynikajuce a jediny kto porusil prava dietata bol SS, ktory neopravnene odobral dieta matke...stale ho nechcu vratit, aj ked rodicia dokazali, ze mu neublizovali, netyrali ho a ma chorobu, ktora tie zlomeniny sposobila
aktualne, citajte: http://www.facebook.com/notes/ivana-boorová-slo...
Inak baby co sa tyka info, ktore sa netykaju priamo tohoto pripadu, mozete pisat kludne aj do temy bez deti neodidem....
"alice107@natas4 podla dokumetu o pravach dietata tam nie je nic o kojeni.. emoticon neuveritelnu hlupost si napisala. podla toho by aj matka co ublizuje svojmu dietatu alebo je dusevne chora mala pravo kojit svoje dieta lebo to ma pravo na kojenie..nie???? emoticonty aj rozmyslas o tom co pises?
Dnes o 20:06 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP • "
tak slniecko moje blahove, nevola sa to dokument, ale DOHOVOR o pravach dietata, a pravo na dojcenie (kojenie je cechizmus, co urcite vies) vychadza z judikatury ESLP (ten prislusny judikat si urcite vies najst v databaze HUDOC, ty moja pravnicka), a ano, podla neho dieta ma pravo byt dojcene aj "dusevne chorou" matkou, napriklad ak rodicka trpi poporodnou depresiou, je uplne standardne, ze dojci babatko, a nikomu zatial nenapadlo jej toto zakazat. teda kym si neprisla ty s tvojim skvelym pravnym myslenim! a ano, aj matka, ktora ublizuje svoju babatku, ma pravo ho dojcit - pod dozorom!!! to ta asi v zivote nenapadlo, ze??? ja chapem, ze na tvoje pravne vedomie je to prilis vela toto pochopit, ze preco je to v realite tak, ked TY si to predstavujes inak, ale nezufaj, v tvojej hlavicke, - t.j. risi divov - sa deju aj urcite horsie veci, ako zabranit babatku byt dojcene!
"alice107 @zeleny_cajik pises od veci .aky mas prosim problem? napis mi to do ip tam to patri podla pravidiel. ale ak sa chces ventilovat a inak to nevies tak si posluz.ako male dietaa v materskej skolke si. ale napriek tomu ta prosim ta aby si ma neobtazovala na verejnom fore tvojimi sukromynmi nezmyselnymi vylevmi co nemaju nic spolcne z temou. si to schopna akceptovat ? dakujem.
Dnes o 20:12 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP • "
ano, ano, suhlasim ! presne tak treba postupovat! prosim ta, alice107, svoje problemy mi napis do ip, ja ti ich urcite pomozem zvladnut, hlavne ten, ze sa vydavas za pravnicku 😀 . je to lepsie, ako sa tu ventilovat, ked to inak nevies, ale da sa to aj inak! zvysim ti sebavedomie! slubujem! zbavim ta komplexov menejcennosti! uz sa na forach nebudes spravat ako male dieta v materskej skolke! rucim za to! ver mi! dovtedy, prosim ta, velmi ta prosim, neobtazuj na verejnom fore mna ani inych, ktori si to nezelaju, tvojimi sukromnymi nezmyselnymi vylevmi, co nemaju nic spolocne "z" temou. si schopna to akceptovat? DAKUJEM!!! aj v mene ostatnych DAKUJEM!!!
"alice107 @janka196 ja poznam vela dobrych a bezuhonnych ludi a nemaju ziadne problemy zeby dopadli zle. to bude asi tym ze su ozaj bezuhonni. emoticon treba predovsetkym zit v realite . a mat ake take pravne povedomie.to velmi pomaha.ver mi.
Dnes o 20:17 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP • "
alice107, aj ja poznam vela dobrych a bezuhonnych ludi a nemaju ziadne problemy, zeby dopadli zle. to bude asi tym, ze su ozaj bezuhonni. preto ako pravnicka iste vies, ze ked tu na verejnom fore obvinujes zakladatelku temy, matku zraneneho babatka, z toho, ze mu zlomeninu sposobila sama, v rodinnom prostredi, a ze je za to zodpovedna, ze je zla matka, ktora sa nevie postarat o svoje babatko, atd...tak teda ze ti zo strany tejto matky moze hrozit trestne oznamenie za poskodzovanie dobrej povesti, a civilna zaloba za nactiutrhanie. ale ty mas urcite na taketo verejne obvinovanie dostatok dokazov, ved ty zijes predovsetkym v realite, mas ake take pravne "povedomie" (spravne ma byt vedomie 😉 ), to velmi pomaha v sudnych sporoch o ochranu osobnosti a v trestnom stihani. ver mi 😉
.@jacinta teraz trochu odveci odo mna- tak teda deti odoberaju rodinam nepravom- pri najmensom podozreni a nevyhovujucich podmienkach, ale ked na slovensku padli navrhy, ze by trebalo umiestnit romske deti z osad- kde naozaj maju nevyhovujuce podmienky- do inernatnych skol- tak to je nepripustne- EU by nas ukamenovala
tu tlacovu spravu som sem dala preto, co pisala alice107, citujem: "sharmana ty zijes v zapadnej casti eu? ked vies ak buzeracia tam prebieha?nici vzlom ale ja tu zijem uz nejaky ten rok.a mozem ta ubezpecit ze nkde v ziadnom state eu nevezmu sudy dieta rodicom len tak bez pravneho dovodu.to sa posudzuje velmi starostlivo a ked je pochabnost tak sa nevyda rozhodnutie ". Alice107, zrejme tento system, velmi podobny tomu v UK, nebude uplne v poriadku. Správu podpísali právnici, bývalí sudcovia, profesori z oblasti práva a psychológie, psychológovia, švédski lekári, členovia riadiacieho výboru Severského výboru pre ľudské práva – za ochranu práv rodiny v severských krajinách (NCHR), všetko ľudia zaoberajúci sa problematikou umiestňovania detí do náhradnej starostlivosti. Asi vedia, preco to podpisali. http://www.justice.gov.sk/Stranky/aktualitadeta...

Alica, ty si vazne chora