Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
Darius prave pristal v UK teraz sa ponahla na sud
@sirinka áno áno čítam....
Dárius Haraksin TV JOJ
Pred 4 minútami cez mobil
Landed. A teraz: run, Forest, run!
stihnúť by to podľa všetkého mali..... už som vyšťavená,čo vysielam toľko pozitívnej energie...a zajtra nás čaká tak dôležitý deň ☹
@martina005 aj tento je dolezity....
ani pravnicku mamicku nezachrani nic ak raz niekto nahlas vypusti z ust obvinenie z mozneho tyrania! Darmo moze byt mamicka pravnicka, nepredpokladam, ze je odbornicka na anglosasky pravny system, tzv. common law. Uplne odlisne od nasho pravneho systemu. To je jedna vec. Dalsia je, ak by aj bola odbornickou na UK pravo, neverim, ze si pomoze proti dobre organizovanemu molochu. Ono, nie vzdy beru deti len asocialom, pravne nevedomym ci inak znevyhodnenym. Co som mala moznost prejst si informacie, odoberanie sa tyka aj relativne vzdelanych a dobre situovanych ludi. Ale je to v nepomere k ostatnym. Takze da sa vychadzat z toho, ze mamicku pravnicku si skor nevyberu ako vyberu...Najma tu britsku, ze ano. Slovenskej je tam nase pravo na tri veci aj s celym povedomim.....
Na pokuty sa poskladame, nie? Nech Darius leti ako vichor...
Skoda , ze som nevyhraa ten ich po*raty jackpot. Vsetky deti by uz boli prec z uk a kuklaci by sa za prachy valali na male divach...ja viem: utopia
@sirinka samozrejme dnešok je najdôležitejší..... pre Slávku 😔 a zajtrajšok pre Ivanu 😔
@martina005 ahoj po dlhej dobe 🙂
..som sa chcela spytat ako pokracuje pripad Ivany Boorovej, ak sa nemylim zajtra bude sud..mate nejake verzie ako to moze skoncit?
..ako to vyzera zo Slavkou, predpokladam, ze je zainteresovana Cisarova, zrejme TV JOJ..vies nieco blizsie?
..dik 🙂
Som rada ze si Darius uvedomuje, ze tu ide o minuty a o vela
predpokladam, ze ked pojde na sud, tak malu bude musiet nechat v nemocke a odtial si ju vyzdvihnu ss do svojich pazurov a mamicke ostane prazdna naruc ☹ ☹ ☹ ☹
a tak ako Ivana bude lutovat, ze neutiekla ked mala este deti pri sebe a ked sa dalo
neviem ako moze pomoct Darius na sude, ale DUFAM, ze nejako
tiez si myslim ze to bude len pro forma sud na par minut, kde sa potvrdi to co piseme - mamicka obvinena z tyrania, dieta odobrane SS
a mame dalsiu "Ivanku"
po par rokoch natahovaciek ju daju na adopciu, lebo vsak puta budu uz popretrhane, mala nebude vediet slovensky, bude zvyknuta na nahradnu rodinu, a bla-bla....kedze je malinka bude to este horsie nez u Ivaninach chlapcoch
ZIAL ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ velmi som jej drzala palce aby stihla utiect kym sa dalo, to jest dnes do 14,15hod, kym neprebehne sud
....a co keby sa niekto preobliekol za SS? Janosikovia 2012 😉! Scifi..... ale kludne by sa mohli vyrobit take oblecka, a takto v chaose pred sudom, nabehnut do nemocnice, poohanat sa falosnymi papiermi, rychlo zobrat dieta, mamicka by to nevedela, takze by bola skutocne v soku, lekari a sestry by mali dost ju ukludnit.... dieta by hned vzali, a dali ho do bezpecia nejakej SK rodine co by pomohla na chvilu uchylit malu a potom by s nou vycestovali hned na SK, alebo mozno nejaka ceska rodina by pomohla prepasovat...... mamicka by po sude odisla tiez hned..... alebo este aj pred sudom....... nejaka ina rodina by ju prepasovala cez hranice, ako svoje vlastne dieta.... na nejaky iny pas dietata..... boze toto je ako vo filme.... ale snad by sa to dalo...... keby boli nejaki ludia toto schopni riskovat a zohrat......
@strawberry17 hovoríš mi z duše, vidieť, že sa v tejto problematike vyznáš. Žiaľ, také sú prognózy, napriek tomu neprestávam veriť, modliť sa a dúfať, že to predsa len dnes skončí dobre, našťastie na rozdiel od prípadu IB teraz SR zasiahla veľmi promptne - a preto verím, že to dopadne dobre!!!
som rada, ze my sme sa rozhodli neostat v UK este pred narodenim mojho prveho syna
ale kedze sme tam zili 4 roky tak sledujem, citam vsetko co sa v poslednej dobe deje s detmi v Uk, je to hrozne ☹
@zexi aj ja mam o tom vela precitaneho a neviem co presne myslis pod tym, ze by to moholo dopadnut "dobre", pochybujem, ze by dal slavke niekto metal za najlepsiu mamicku roka, potriasol jej pravicou a poslal ju s dcerkou domov ☹
toto praveze nem dopadne dobre 😢
ale samozrejme drzim palce aj ja a modlim sa
@leishmania prepac mi,ale v prvom rade som chcela od teba pocut odboorny nazor na urcitu zlomeninu.ako vidim necheces ci nevies odpovedat.skoda. to co pises je od veci. .pretoze by si mala ako lekarka ak mas nejaku prax vediet ze ak lekar zisti u dojcata zlomeninu tak to musi nahlasit .v uk je to velmi prisne.
takze to nahlasil a zacalo sa standartne vysetrovanie.ako lekarka ak si by si mala vediet ze posudok lekara je smerodajny. a ziada sa viacero posudkov.ale skuma sa celkove prostredie rodiny,starostlivost o dieta a podmienky v akych vyrasta.nie je dolezite kolko zlomenin a modrin musi dieta mat aby sa zacalo vysetrovanie.ale zavaznost a podzrenie podporene realnymi odkazmi .
dieta ma pravo na dobre zaobchadzanie a starostlivost.a uk sa na to velmi dba. nastastie napisem.
takze je smiesna tvoja domnienka ze ved je to len jedna zlomenina a prva.kolko by malo take dojca mat zlomenin aby bolo ochranene?
ak na sud pride navrh na predbezne opatrenie o odnati tak sud zvazi vsetky okolnosti pripadu.a ak najde dovod ze dieta je v rodine ohrozene tak ho odnime. je to ochranne opatrenie v prospech dietata.hadam ho nema nechat v prostredi kde je zavazne podozrenie bud s tyrania ci zanedbavania starostlivosti. potom by uz bolo neskoro pre dieta.
@zexi kde sledujes info? ako vies ze SR zasiahla velmi promtne? je to na nervy..
... normalne by sa mala zalozit nejaka skupina hrdinov, co by tie deti unasala na SK...... mafia nemafia, kazdy zaplati cokolvek len aby sa nic tak nestalo.....
ved potom ak fyzicky matka a dieta su na SK, a aj ked zacal sud v GB, tak sa to da prelozit na SK sud nie???
@leishmania ja len pripominam, IGNORUJME nadalej alice, to je jedine co si za svoje komentare zasluzi
@alice107 alice, to je vsetko v poriadku, robia sa opatrenia, pripad sa presetri. Co vsak uz nie je vobec v poriadku - to je fakt, ze po presetreni a nezisteni zavaznych pochybeni zo strany rodicov a nepreukazani tyrania dietata, ci ineho jeho ohrozenia, sa dieta uz nevrati naspat rodicom. O toto tu cely cas ide, chapes? Nic sa nedokaze, dokonca sa sudom odvolaju podozrenia a napriek tomu je dieta v zajati SS, nahradnej rodiny a pripadne hrozby adopcie. To je to co sa vymklo spod kontroly a to je to o co tu kraca. Padne podozrenie a viac nikoho nezaujima ci sa potvrdi! Dieta je v systeme a viac sa nikto neunuva vratit ho! A co je najhorsie, na vznesenie podozrenia a castokrat aj obvinenia stacia skutocne vykonstruovane a vyfabulovane skutocnosti. Ako zaparena ritka, modrina na cele, ktora u batolata je uplne beznou zalezitostou a vznikne tak, ze sa rodic ani nenadychne aby tomu zabranil. Staci tuk a je tam. Uplne banalne. Neda sa mat byt opolstrovany ako v blazinci. Neda sa ani vystahovat vsetok nabytok. Denne streihnem ako sup a aj tak sem tam tu modrinu dieta utrzi! A teraz co? Pride nejaky iniciativny blb a povie, ze modrina na cele je preto, lebo som dieta svihla panvicou? Alebo ma zadok cerveny preto, ze ho nechavam cele dni v exkrementoch? Pritom staci pri citlivejsej pokozke nepostrehnut 5 minut, ze dieta sa dokadilo a to moje konkretne ma cerveny zadok. Prve dieta toto nikdy nemalo. A to som na tom materialne velmi dobre, nesetrim na plienkach a prebalujem snad kazdu hodinu. A predsa sa stalo, ze druhorodeny mal cerveny ten zadok. Svagrov syn ma zasa neustale problemy s predkozkou. Holt smola, ma navyse koze tam kde netreba, permanentne zapalene. Behaju s nim od lekara k lekarovi. Uz vidim v UK tu iniciativu a nasledne bludy v podobe podozreni, ze svagor decko sexualne zneuziva. Tak vidis! Take je jednoduche spravit zaver z niecoho, ked clovek chce, tak uvidi vo vsetkom tyranie si zneuzivanie. Len by bolo na mieste a maximalne korektne, ze ak sa tieto prirychle usudky nepotvrdia tak sa ospravedlni rodicovi zodpovedna osoba a dieta sa bez zbytocnych prietahov a stresov vrati do rodinneho prostredia.
A este jedna otazka, tak mi povedz ako sudna osoba ci je normalne, aby o adopciu deti I. Boorovej usilovala starsia zena zijuce so svojim slobodnym dospelym synom! To je co za rodinny model???? Plus, pani bojuje a robi obstrukcie tak az je maximalne podozriva, ze co tusuje a potrebuje zamiest pod koberec. Len vola nenanadne byt ostrazity ak niekto vehementne zubami nechtami, napriek zistenym faktom, bude nadalej trvat, ze deti zostanu v jeho opatere a na uzemi UK! Tu to smrdi riadne a ak si niekto mysli, ze teta bojuje ako levica za deti z cistej lasky k nim, tak je to kolosalna naivna truba, ktora by hadam mala byt pozbavena aj svojpravnosti!
ja som teda zvedava ako konkretne slovenska strana velmi dobre spolupracuje
@alice107 noze mi prezrad tie realne fakty. To su ktore? Tie ktore podava anglicka strana, ano? Rovnako mi ozrejmi tie dokazy. Zasa podavane anglickou stranou. Aha. Tie su isto neomylne, maximalne pravdive a objektivne. Toto mi tu chces tvrdit? Pri vsetkej ucte k tebe Alice..
Dalej, co mi to tu chces nabulikat? Ze kvoli niekolkym pripadom jasneho pochybenia a zanedbania povinnosti zo strany SS, kedy doslo k utyraniu dietata, tu teraz budeme robit doslova hon na kazdeho jedneho rodica? Toto mi chces ako zdovodnit, ze je v poriadku? Ved to obhaj. Desiatky tyranych deti realne versus tisice nevinnych rodicov pozbavenych deti...argumenty?
Ozaj sud posudzuje globalne celkovu atmosferu a podmienky v rodine? Tak potom mi vysvetli tie bleskove nastupy SS pracovnikov len co im zavola lekar. Zaujimave, tu sa niekto potom prepadava v casopriestore. Lebo ak matka pride k lekarovi s dietatom, ten vyjavi podozrenie, vzapati kontaktuje socialku a ta do 24 hodin ak nie ovela skor naskace predo dvere dotknutej rodiny, pripadne naskace rovno do spitala preed vyjavenu matku, tak kde je tu priestor na globalne posudenie celkovej atmosfery rodiny???? Nieco mi uchadza ci skutocne mam zacat verit v tie casopriestorove prepady? Kvantovu fyziku mam rada, citam kadeco na tuto temu, ale az tak realne som si to nepredstavovala!
Jasne, a Ty mas najlepsie zdroje informacii. Dotknuti rodicia su nic, tzv. bulvar je nic....co je potom hodnovernym zdrojom? Nebavime sa tu o bulvare typu Durianova a jej prechrapky, ze nie?
Zabudol vol, ze telatom bol? Ano? Si matka, noze si vybav ako tvoje dieta ci deti prisli k zopar modrinam. Mi netvrd, ze nikdy nemali jednu jedinu alebo skrabanec, drobne poranie a podobne.
mna napadlo, ale asi velmi neskoro :(
ti co ste v ich blizkosti, nabehnut k nej a priamo tam ukazat personalu, ze sa zaujimate a budete sirit info dalej... ked tam bude dalsich 7-8 slovakov pobehovat, menej si dovolia, co myslite?
Ja som bohuzial v uplne inej krajine :(
ale je to len napad,mozno aj zly.. 🙂
@jabadaba NEMA to zmysel. Ignoruj ju.
Tak rozmyslam, videla a citala som vselico, ale poculi ste, ze by odobrali niekedy dietatko moslimskym rodicom? Ti sa najmenej prisposobuju zvyklostiam krajin, kde ziju, ale ja som nezaregistrovala ani jeden pripad moslimskeho odobrateho dietatka....pride mi to skutlcne, ze najviac deti je odobratych spomedzi cudzincov rodicom z vychodneho bloku....

Tá mamka Slávik tosvoje dieťatko ešte má v rukách? pri sebe? pôjde s ním na súd? Alebo s ním ostane niekto v nemocke a ona pôjde na súd sama alebo ona ostane s bábom v nemocke a na súd pôjde manžel alebo ako to je? má ho v rukách, fyzicky? Neviem tu z toho vyjsť veľmi...a to akože predvčerom došla s bábom do nemocnice a dnes už má byť súd o zlomenej kľúčnej kosti? Buďte tak dobré, baby, zhrňte to trochu...ktorá dokážete