Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
uz neodleti,dietatko jej vzala britska SS,vcera........ ☹
kopírujem
Babatko v Oxforde zachranene. Ale nie na dlho. Zajtra je dalsi sud, ktory nestihame, lebo mame v Londyne kralovsky sud. Dnesna fraska na sude dvomi slovami: NEUVERITELNA KRUTOST. Dakujeme za podporu. A nebojte, mame vsetko nahrate. Pripravte si zaludky
@antonka1 čože??? slávikovi už vzali bábätko?
Viete už dačo?
Doobre,aspoň tak.Aj idem dalej 😉
http://www.facebook.com/#!/photo.php?v=29192489...
tuna to naznacil Dariu Haraksin z tv JOJ. ☹
Kedze zajtra na sude Slavky79 nebude ani JOJka ani Cisarova (ktori zajtra budu na sude v Londyne - pripad Boorova), tak preto sa dnesne konanie odrocilo na zajtra..zajtra uz maju SS volne ruky....nevidim to vobec pozitivne ☹
@natas4 Ach! Musia najst nejakych ludi co pojdu aj do Oxfordu, natocia to tam..... pomozu aspon trochu....
Baby, a uz som sa to raz pytala, keby tu malu nejako organizovane uniesli, a mama by tiez odletela, ze fyzicky by uz boli na uzemi SR, tak potom ten pripad neprebera SR? a tam nepokracuje sud??
@natas4 ale ved tam moze ist predsa niekto z ambasady.ci??
@kvietocek7 to ako keby tam ani nikto nebol 😝
@kvietocek7 hej, velvyslanec, co si tam klofne s ipadom a bude si pocas celeho pojednavania kukat fotky a fejsbukovat, ako naposledy na Ivaninom pojednavani. Diky Brona za taku pomoc 🙄
@zeleny_cajik ano,viem -uboziak 😠 kiez by tam poslali niekoho kompetenejsieho
@natas4 a prečo neutekala, keď sme jej ešte 10-teho radili - ber dieťa a rýchlo preč? načo vôbec uvažovala, že jej bábenko nezoberú, však je nevinná? teraz to bude ľutovať do konca života, že nás neposlúchla....mne je však ľúto mamičiek, ktorým sa to ešte stane - nech utekajú, kým je čas a nečakajú, kým im na dvere zaklope SS.
@tatrankamoja pretoze radit z tepla domova je straaaasne lahke. Vzala by si zodpovednost za tu svoju radu a dosledky? Uz som to pisala v inej diskusii, ale skopirujem to aj sem:
Cloveku chvilu trva, kym pochopi a prispusti, ze sa taketo absurdnosti nielenze deju, ale ze sa mozu stat aj jemu. Klasicka sokova reakcia... Najma pokial sa mu nikdy v zivote nic podobne neprihodilo a neprisiel s tym do kontaktu ani v okoli.
A teraz si predstav matku, ktora ma naozaj ciste svedomie, je v nemocnici, v prvom rade sa boji o svoje dieta...vravi si, ze je cista, ze to sa predsa musi vysvetlit. Po par dnoch zacina pochybovat, ze je jej nevina pre niekoho vobec dolezita a zaujimava...ale stale ma na vyber:
a) ostanem a budem bojovat, mam sancu vyhrat, ved som naozaj nevinna alebo
b) uteciem, neviem kam a ako, ved som v cudzej krajine, na ostrove, mimo Schengenu.... ak ma chytia, nebudem nevinna uz nikdy. Nielenze mi nikto uz neuveri (ved som utiekla, cim som nepriamo priznala, ze mam neciste svedomie), ale velmi pravdepodobne budem trestne stihana a stratim aj teoreticku sancu na zabojovanie o dieta.
Za seba musim povedat, ze by som asi neusla...teda mozno ano, po tych vsetkych informaciach, ktore mam, ale keby som nevidela vsetky dokumenty na jojke, youtube, stranku iana josephsa atd., cize keby som bola normalny nezainteresovany clovek...proste by som verila zdravemu rozumu, ze s dobrou pravnou podporou musi predsa zvitazit.
Je strasne lahke druhym radit takto anonymne. Kazdy ma na problemy druhych milion rieseni...
@kvietocek7 pošlu tam pani konzulku Chudu 🙂)) tá zodvíhne svoje dve lapky akože ja sa vzdávam a povie "čo sa na mna kukate ja nič nemôžem" 🙂)))
@zeleny_cajik ano, je to pravda, co pises, lahko sa anonymne radi ked cloveku nic nehrozi, nuz ale v nemocnici sa dal podpisat aj reverse, ze si dieta beru do domacej starostlivosti (viem to z vlastnej skusenosti,ze som v nemocnici s malou nechcela zostat a ani som nezostala,to som povedala hned lekarom) a tak uz mohli konat.Mohli... tak tento pribeh zas zostava na poucenie pre tych dalsich....
@monimiska to hej,takych ako je ich sef je na tej ambasade pramnoho, len po tom co uz boli na pretrase verejnosti aj cez tu hrosiu kozu by tam mali mat angazovanu pritomnost. Stacilo by kedby ten sud aspon pri najmensom odrocili a nie specateny vyrok sudcu ☹
@zeleny_cajik v prvom mojom prispevku som aj ja radila utek...ale to som si tiez myslella ze to nieje tak vazne a sa to vysvetli ☹ a teraz s tebou suhlasim vobec to nieje take lahke ako si myslime ... sledujem tento pripad a po nociach rozmyslam co by som v takej situacii robila ja ...asi by som sa psychicky zrutila ...Slavka mi je tak povedoma z Kosic urcite som ju uz niekde videla ...Drzim Vam silno palce aby vsetko dobre dopadlo a je mi luto ze prave Vam sa nieco take prihodilo....mne to pripada ako v zlom sne ... 😔
@zeleny_cajik ak by som bola na mieste dotyčnej maminky, samozrejme, že za to beriem plnú zodpovednosť (btw, útek som jej neradila iba ja - skús si prečítať začiatky diskusie a uvidíš). ak si to spoločne zhodnotíme :
1. teraz má jej dieťatko SS a je dosť možné, že ho v živote neuvidí
2. útek by sa mohol a nemusel podariť....ak by sa podaril - super, tešíme sa, ak by sa nepodaril - čo horšie sa môže stať - dieťatko i tak neuvidím, a celkovo život stráca zmysel (teda aspoň pre mňa iste), bez detičiek by som už nemohla ďalej.
veľmi sa mi páčila veta - aj jedna maminka ju mala na blogu - teraz ju nemôžem nájsť - ale v zmysle - to že sa to nedeje vám, neznamená, že sa to nedeje vôbec.....
a že tomu (po obrovskej medializácii a kampaniach a protestoch) ešte niekto neverí - no tak sorry, ale komu niet rady, tomu niet pomoci.....
taktiež nechápem, prečo toľko ľudí uteká, keď sú nevinní a môžu to preukázať....a to hovorím o Britoch - nie o cudzincoch....a cudzinci chcú niečo v UK dokázať ??? aké smiešne, nechcem byť pesimistka, ale tento prípad (podobne ako mnoho ďalších) už má vopred napísaný scenár aj záver.....
nakoniec čajík - ja nikomu neradím, iba dávam svoj názor....nikdy, nikdy by som nežila v krajine, kde by boli ohrozené moje deti, moja rodina....to za žiadnu cenu a môže v tej krajine byť neviem aký blahobyt, peniaze alebo neviem čo.....
neviem čo - pretože si vôbec neviem predstaviť, čo je na UK také nesmierne úžasné, aby tam ľudia žili.... - počasie, krásna príroda, zdravotníctvo, školstvo, sociálne väzby detičiek na rodičov, starých rodičov??? akože čo vlastne je tam také super????
@kvietocek7 ano, da sa vselijako reagovat... ale ked si nevinna, nemas potrebne informacie o SS a ich metodach...
...proste veris, ze ked budes spolupracovat, ked mas pravnika, ked robis vsetko podla pravidiel, tak to nemoze zle dopadnut... Ja nehovorim, ze jedna ci druha alternativa je spravna, len ma hnevaju tie reci typu "vraveli sme ti, ze si mala utekat..." Po bitke je kazdy general, ale v tej konkretnej situacii je to celkom ine. Aj ked cely proces nedopadne dobre, nikde nie je napisane, ze keby usla, dopadlo by to lepsie...
@tatrankamoja nebudem sa vyjadrovat k celemu tvojmu prispevku... najma k tomu zaveru 😅 Jedine, co som sa tu snazila dosiahnut pre Slavku, je menej sudenia a viac empatie. Tie reci typu "teraz to bude ľutovať do konca života, že nás neposlúchla" jej fakt nepomozu, naopak.... ci mas dobry pocit z toho, ze si to napisala?
@zeleny_cajik jasne,ja suhlasim -ale cela vec sa odohrava uz pri prvom kontakte s lekarom a to som konkretne myslela,ze ked povedia hospitalizacia uz vtedy treba zakrocit a jasne sa postavit veci -podpisujem reverse - hlavne vtedy ked clovek vie,ze co dalsim krokom hrozi.My mozeme teraz len polemizovat, ale pre inych je to tiez dobra rada, nakolko je nutna hospitalizacia.
@zeleny_cajik odpoveď na tvoju otázku - je mi slávky veľmi, veľmi ľúto a ešte viac toho nevinného miminka.....vôbec, ale vôbec to nemuselo (a hlavne nemalo) takto dopadnúť....zajtra jej určite budem držať palce, určite budem myslieť na ňu a na Ivanku....akurát škoda, zajtrajšími súdmi sa to celé nekončí....ale SS si nájde nové bábenká nových Ivaniek a Slávok.....a celý tento chorý systém pôjde ďalej bez zmeny....a ďalšie slovenské, české, poľské, ale i britské bábätká a rodičia budú mať doživotnú traumu z krivdy, ktorá sa im stala....
uz si Slavka spomenula, z coho ma jej dieta zlomenu klucnu kost? Lebo od porodu by uz musela byt davno zahojena.

a keby ona odletela na svk,to je akoze unos?