icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

cutce
14. dec 2012

@jolinka ty smajlici jsou proto, aby dotycne co to ctou vedeli, ze tu nejsem proto abych se dohadovala 😉 , jen jsem chtela napsat vlastni nazor na utek 😉

cutce
14. dec 2012

@brumca kdyz se o tom nechce bavit, tak at se nebavi, to je mi jedno, asi jsem to zle napsala.

jolinka
14. dec 2012

@cutce cutce @irriss promin, ty asi vis, cim prochazi, protoze tys to vse zazila na vlastni kuzi emoticon , takova slova, ty zmenis svet emoticon

mne to pripadalo skor ako vysmech a ironia...ze no iste, co ty vies 😉 😉

ale viec co...je mi to jedno, kazdy sa tu moze "prezentovat" ako uzna za vhodne, ty si sa uz prezentovala

irriss
14. dec 2012

@cutce
Tvuj prispevek jen potvrdil to, ze jsem se rozhodla spravne - t,j, z temy odejit... 😉
Pises, ze je Ti jedno cim jsem prosla..proto si myslim, ze je ti i jedno cim prochazeji ostatni..
abys to nepochopila spatne..t.j.NEJDE O MNE...ale o to, jak se lidi k situaci stavi..
Ty ses postavila jasne a ZADY.. 😎

Samozrejme, ze kazdy pripad je jiny..ale kazdy pripad ma SPOLECNE BODY... 😉
Mne take stat ukradl dite - syna..ano, v jine zemi, za jinych okolnosti..ale to nemeni NIC na tom, ze spolecny bod = dite, boj o dite..strach o dite..a nenavist ke statu, ktery takto jednal...vim, kde lide chybuji, protoze VERI, DUVERUJI a pochybnosti ze strany statu uz v zakladech o svem presvedceni pravdy a o pravde zamitaji.a vubec si tuto moznost nepripousteji....t.j. neveri, ze mohou byt odsouzeni za neco,co neudelali a mohou to i dokazat...Proto setrvavaji a poslouchaji..a cekaji..a boj s casem nechavaji VYHRAT "zlu"

pravda je ta,ze o PRAVDU nikdo nema zajem,..ani ji vyslechnout a ani se k ni celem postavit..presne jako TY..
cituji:
mne je to jedno,cim sis prosla..
zaverem: proto si myslim, ze jsi jedna z tech, kterym je jedno,cim KDOKOLIV prochazi 😉 ☹ a to je ten smutny fakt i STAV, proc se NIC nemeni...a nemeni 😒

brumca
14. dec 2012

@irriss neviem co presne sa stalo tvojej rodinke, ale len z toho co tu pises mam zimomriavky a je mi to veelmi luto, ze aj vy ste zazili take strasne veci ☹ prajem vsetko dobre a najlepsie by bolo, keby taketo temy ani nemuseli vznikat, aby uz nikto na svete nechcel zobrat deti rodicom 😔

zuzana581
14. dec 2012

*****************************************************************************************************************************************

Martin Krpač TV JOJ

Pred 4 minútami v blízkosti lokality Bloomsbury, United Kingdom cez mobil.

Mezitim zacalo ve 13 hodin dalsi soudni liceni, pokracovani ze vcerejska v Oxfordu. Jde O odebrani 3 mesicni holcicky, ktera vcerejsi horor snasela cely den v soudni sini. Zname podrobnosti a doufame, ze to dobre dopadne!
*****************************************************************************************************************************************

irriss
14. dec 2012

@brumca
Preji vsem krasne Vanoce..delsi dobu jsem se MK Fora odmlcela,...ale tyto situace mne nenechavaji byt lhostejnou...a tak jsem nakoukla a pridala... 😉
tema neni o mne...
Za chvili jsou Vanoce, je predvanocni cas a pro nekoho jsou Vanoce ve znameni ZAKERNE nostalgie a pro nekoho ve znameni rozzarenych detskych oci..
Ja osobne prozivam oboji..A JE STRASNE VEDET, ZE TUTO VECNOU BOLEST MAJI I DALSI zeny a MAMINKY...
...pod vanocnim stromeckem bude opet balicek, letos uz 4.,ktery ceka na sveho majitele... ☹ a nezbyva nez si prat (pro vsechny)
"At ten pristi rok je hezci, nez ten,ktery prave odchazi.."

maminka3
14. dec 2012

@sirinka ahoj maminka...mas pocit, ze moslimskych rodicov sa boja?.....kazdopadne je to uz tema vierovyznania.....a aki su su moslimovia?...a ako sa prisposobuju?...to by si si musela byt moslimkou, aby si tomu porozumela....ziadny rodic milujuci svoje dieta a ak vazne nic svojmu dietatu vedome neurobil a isli by mu vziat dieta....tak ho neda.....
toto je moje dieta a prisla som do nemocnice aby mu pomohli a nie aby im dobrovolne vydam dieta a prisposobim sa. to je moje dieta nic som mu neurobila, preco mi ho ma niekto vziat?.....neberiem zakony ako su tie v UK....zubami nechtami nedam dieta z ruk...to je co???????.......cudzi ludia mi ho vezmu?....to dovolis?....asi nie......

irriss
14. dec 2012

@zuzana581
Ahoj Zuzi..strasne!!!Ty mne znas..neverim v dobry konec..ale snad to bude "lepsi zacatek"..protoze neubehly leta..zatim jen par mesicu a SK nemuze mit vyhovorky 😎 😠 ze neco Slavka promeskala..

slniecko77
14. dec 2012

@zuzana581 dik 🙂 v podstate pozitivna informacia..verim, ze to aj pozitivne dopadne 🙂

slniecko77
14. dec 2012

prosim vas neutocte na cutce, ani jedna ju myslim vobec nepoznate a sama sa neskor opravila ako to myslela..ale to sa uz zrejme nikomu nehodi ''do kramu''
..v tom je zaludnost pisania si, nedaju sa dokonale vyjadrit emocie, nevidime vyraz toho druheho a kazdy chapeme niektore veci inak ako boli povodne myslene pisatelom

maminka3
14. dec 2012

@alerka ahoj maminka....
vsade sa najde kopa vselijakych pripadov.....preco mas v zuboch moslimov? preco ide tema do nabozenstva?....akoze ti vsetci su dobri a ti vsetci su zli?...preco selektujes?...preco mas pocit, ze u moslimov su tragedie?....moslim nenapise, ze u krestanov su tragedie...to je o ludoch....pisala som sirinke, ze rodic, ktory miluje svojedieta a neublizil mu...dobrovolne neodovzda svoje dieta cudzim...alebo ano?....ja by som zubami nechtami ho nedala....kde sme????????to je chore....

sirinka
14. dec 2012

@maminka3 nerozumiem vobec tomu prispevku, skus mi to napisat zrozumitelnejsie, dakujem.

ewellina
14. dec 2012

@maminka3 "moslim nenapise, ze u krestanov su tragedie..." - ach, keby si vedela, čo moslimovia robia s kresťanmi...

jolinka
14. dec 2012

@maminka3 o co ti ide??? nechapem 😒 rozprudit debatu o nabozenstvach? o tom tato tema nie je.

maminka3
14. dec 2012

@jolinka mne nejde o nic....
ved o tom pisem...preco maminky rozoberaju nabozenstva??????????...necitala si asi spravne

maminka3
14. dec 2012

@sirinka ze co ma s tym nabozenstvo??????
ved aj krestan moze byt cernoch a moslim moze byt biely....preco si isla do nabozenstva?

maminka3
14. dec 2012

@ewellina ....co robia?.....
tema nie je nabozenstvo, ale napis mi do IP.....aby neblokujeme temu

wewus1234
14. dec 2012

ak dnes dostanu tie maminky deti spat,prisaham,ze si vypijem od radosti

sirinka
14. dec 2012

@maminka3 jaaaj, to je skor o postoji UK, vsetci vieme, ako sa boja moslimskych krajin, tak som len polozila otazku, ci aj SS ma nariadenie nepichat do osieho hniezda a vyhybaju sa riesit ludi ktori maju priame vazby na tieto krajiny. Alebo im to je jedno.... Ja som polozila otazku, nic som netvrdila ako istu vec 😉 preco si taka hakliva? Inak ja nie som moslim, mam neterku polovicnu moslimku 😉

wewus1234
14. dec 2012

to cakanie je neskutocne ☹

maminka3
14. dec 2012

Ahojte maminky.....vsetkym maminkam prajem nech deticky vratia spat rodicom.....nikto nema pravo mi vziat dieta a uz vobec nie ak som mu vedome neublizila.....su ine sposoby....aspon ten prvy krok by mal byt iny.

Inak citam diskusiu a nemyslim si, ze je fer zavrhovat a utocit na vsetkych, ktori maju iny nazor....ved o tom to je....to nie je prednaska kde 1 sa vyjadri a ostatni len pocuvaju...skusme pochopit a posudit aj iny nazor ako je ten nas......preco by sme mali niekoho vyradit z diskusie?...alebo nereagovat na neho?.....hovorme a vysvetlujme...

A teraz hlavne budme aspon vzdialenou oporou maminkam co prezivaju tento boj. Kto moze pomoct viac je to len dobre.
Vsetko dobre.....myslim na vas bojovnicky-maminy
A dajte info co nove

maminka3
14. dec 2012

@sirinka
ja poznam moslimov a som smutna, ze taketo nazory panuju....na strane druhej ak ich ludia vnimaju negativne ani sa necudujem lebo vsetko maju z medii......malokto ich pozna osobne...a to je na tom to najhorsie...pokracovanie v IP lebo toto nie je tema...v pohode...vsetko dobre

aliza
14. dec 2012

@maminka3 prosim ta netrep! podla toho, co pises, ty nepoznas moslimov. Vies, jedna vec je mat znamych, ktori navonok vystupuju ako uzasni, mili, srdecni ludia a druha vec je zit medzi nimi. ja medzi nimi zijem uz vyse 10 rokov a vnimam ich tiez negativne, v podstate nemam ani co pozitivne napisat....a pritom mam islam priamo v rodine, najlepsie kamaratky mam moslimky....to, co ty vidis, je len pozlatko.

sirinka
14. dec 2012

@maminka3 mozes svoj nazor vyjadrit aj v teme politicka a nabozenska situacia v europe 😉

maminka3
14. dec 2012

@aliza
v prvom rade ta poprosim o slusnost....voci mne....je mi luto mas negativne skusenosti......ja zijem s moslimami a poznam moslimov a sama som moslimka uz aspon 13 rokov.......takze poznam velmi dobre o com pisem.....nemusis pisat pozitivne podla tvojho prispevku vidim a ani to necakam....lepsie ak by si tvoj negativizmus zamierila na nejaku pomoc maminkam, ktore bojuju o svoje deticky.......rada ta stretnem a presvedcim o tom, ze nie vsetci su taki, ako si myslis.....ja som ja....a okolie mam plne uzasnych ludi...ziadne pozlatko ako pises.....ja to zijem a nemusim nikoho presviedcat a kto ma pozna mi moje slova potvrdi.
Tak podme podporit maminky a skusit im nejako pomoct. Lebo toto je tema nie?

czechzuzanaba
14. dec 2012

@maminka3 kdyz nemusis nikoho presvedcovat, proc to delas? 😉

sirinka
14. dec 2012

@maminka3 zila si aj v nejakej moslimskej krajine ako moslimska zena?

maminka3
14. dec 2012

@czechzuzanaba
lebo som sa vyjadrila k prispevku adresovanom mne.

maminka3
14. dec 2012

@sirinka
to je ina tema.....ak mas otazky napis mi IP.....rada odpoviem