icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

wewus1234
14. dec 2012

@sirinka prispevok ktory som dala17.39 .,pisal to ten isty pan co bol na sude u I.Bororovej dnes

sirinka
14. dec 2012

@wewus1234 neviem, slavka vcera pisala, ze je unavena a konecne sa vyspia vsetci traja spolu doma.... A dnes doobedu bola n FB a nespominala, ze by jej uz dcerku zobrali.

wewus1234
14. dec 2012

@sirinka ano to som citala aj ja.naozaj treba cakat,len ked sa ozve Slavka,alebo Darius.,vtedy budeme vediet na isto.,

sisa1975g
14. dec 2012

sud mala dnes o 14:00 hodine, ale neviem ako dopadol. Moja znama ju mala ist osobne podporit na sud, zatial sa s nou vsak neviem spojit.

sendy182
14. dec 2012

ahojte.. ale ste sa tu rozpísali............neviete zistiť slávikovi či sa dá urgentne vybaviť pas pre malú.....nepomohol by jej diplomat.......zaregistrovala som súd to akože slávikov? to je neaké super rýchle konanie? 😠 😠 😠 😠 ................

svetllana
14. dec 2012

@sendy182 Nemôžu vycestovať z krajiny momentálne, takže pas je jej na nič. Tiež si mohla vybaviť len cestovný preukaz, ktorý by jej vydali do troch dní...ale to už sú teraz zbytočné dohady a špekulácie. Áno, je to extra super fast konanie!!!!!!!

sendy182
14. dec 2012

@svetllana 😢 😢 😢 😢 vidno ako robia všetko pre ochranu a zdravie detí .............že tam vôbec šla!!!!s dobrým úmyslom pomôcť dieťaťu a takto dopadneš........ufff.........

svetllana
14. dec 2012

@sendy182 Kam že išla? 😕 Asi na pohotovosť myslíš.. No..žiaľ, mladá kočka, prvé dieťa.. nevedomosť, dôvera v nesprávne inštitúcie 😢 ....................

sirinka
14. dec 2012

@svetllana je vela ludi, ktori veria, ze pravda je to, co vitazi..... Mozno ano, ale nie na tomto svete ☹

petot
14. dec 2012

@slavik79 Nečítam celú tému, chcem Ti len dať do pozornosti jednu často prehliadanú možnosť vzniku zlomenín. Je to menšinový názor v medicíne, ale zastávajú ho niektorí lekári. Ide o to, že u malého dieťaťa sa môže veľmi rýchlo vyčerpať vitamín C - stresom, ochorením alebo aj očkovaním. Následkom je atypická forma skorbutu, ktorá sa nazýva Barlowova choroba, a tá môže viesť nielen ku zlomeninám, ale aj ku krvácaniu do mozgu, zlyhaniu dýchania a náhlemu úmrtiu. Je dôležité, aby dieťatu v nemocnici podávali vysoké dávky vitamínu C, pretože pobyt tam je preň stres a ak by išlo o Barlowovu chorobu, tak bez neustáleho výrazného dopĺňania vitamínu C dôjde k jej zhoršeniu. Nechcem strašiť... dúfam, že dieťatko bude v poriadku.

Ide zároveň o jednu z možností obrany - pretože toto je jedno z možných vysvetlení, ako mohla vzniknúť zlomenina. Barlowova choroba sa dá laboratórne preukázať, no je to náročné len zopár labákov na svete má na to know-how. Nie je to diagnóza, ktorú by bežná nemocnica vôbec poznala, nieto ešte vedela diagnostikovať.

Pozri si v knihe celú kapitolu SIDS až do konca. http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf
V knihe citované štúdie si môžeš stiahnuť v elektronickej forme a vytlačiť. Lekárov v nemocnici možno nepresvedčíš, ale máš aspoň ďalší právny argument. Môžeš prípadne skontaktovať prof. Clemetsona (autora dvoch zo štúdií [357],[882]) a požiadať ho o pomoc. Prípadne aj Vieru Scheibnerovú, obhajovala viacero rodičov ktorým chceli prišiť týranie dieťaťa, hoci išlo v skutočnosti o ťažké následky očkovania.

sirinka
14. dec 2012

@petot tieto info uz sme jej posielali, ci jej pomozu uvidime

stardust
14. dec 2012

@ewellina aj ty si robis usudky a hladas a vidis len to, co chces 😉 Aspon si si co to precitala o zlomeninach u deti? Alebo si len hladala na forach pribehy?

antonka1
14. dec 2012

preco sud a tak rychlo!? uz zrejme social service jedna opatrnejsie,lebo takto ak bude sudne rozhodnutie na odobratie deti,rodicia nebudu moct nesuhlasit s docasnym umiestnenim do foster family.SS uz vie,ze ludia uz vedia ako maju konat proti nim,tak si vybrali inu cestu- cez sudy,este predtym nez zacne poriadny proces.takto maju cestu volnu.tak by som velmi varovala Slavku,nech je napozore,pretoze ak neprisli doteraz pridu neskor a to aj zo sudnym rozhodnutim.mozu jej aj sudnou cestou zamedzit odist z UK.ak o tomto este nemaju sudne rozhodnutie,nech ide prec,SS jej to nemoze zakazat,aj ked sa tvaria,ze mozu.

bealondyn
14. dec 2012

@svetllana
@sendy182 ako nehnevajte sa na mna, ale preco teraz idete sudit Slavku ako neschopnu mladu mamicku s prvym dietatom, len preto ze isla na pohotovost??? vy ako skusene mamicky s viacerymi detmi liecite zlomeniny doma leukoplastom?? 😕

sirinka
14. dec 2012

@bealondyn vytrhavas to trosku z kontextu....

svetllana
14. dec 2012

@bealondyn Prosííím??? Toto nemyslíš vážne! Ja nikoho nesúdim a Slávku už vôbec nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nevieš, koľko hodín som pre ňu nespala, tak nepíš hovadiny!!!!!!!!!!!!!!!!! Toto ma fakt vytočilo!!! 😠 😠 😠 😠

svetllana
14. dec 2012

@bealondyn Takže ja to upresním! Nevedomosť - o Social Sevices!!! Nie o jej materských schopnostiach!

luciaaak
14. dec 2012

@bealondyn nemyslim si, ze to je sudenie slavky. ze tam vobec sla mi vyznieva ako povzdych, urcite nie vycitka slavke. kazda matka by isla k lekarovi keby sa jej neico nezdalo. a myslim ze tak to aj tie autorky mysleli, ze chuda matka, chcela spavit maximum a takto dopadla ☹

luciaaak
14. dec 2012

@antonka1 ona uz ma zakazane sudom odist z krajiny

nevie sa nieco nove? ako dopadol sud?

svetllana
14. dec 2012

kingstonka Kedže ste dali "like" na tú stupiditu od bealondyn - nech sa páči, vyššie vysvetlenie.

nadula01

qwerty01

katie555

denaalubos

zeleny_cajik

svetllana
14. dec 2012

Super, zabudla som zavináče..nič, kašlem na to už. 🙄

kingstonka
14. dec 2012

@svetllana som potom este raz precitala ked bolo spomenute to vytrhnutie z kontextu- tak ano chapem ako to bolo myslene...

kingstonka
14. dec 2012

@kingstonka len tu uz tolko krat a stale dookola, ze mala utekat, kym mohla a tak... to sa lahko pise...

svetllana
14. dec 2012

@kingstonka Som rada 🙂 A toto píšem aj za @sendy182 pretože jak ja, tak aj ona sme citovo zaangažované a venujeme sa týmto prípadom už od samého začiatku, už niekoľko mesiacov sa tým zaoberáme, nie je nám to je jedno, dokonca si dovolím tvrdiť, že nám na tom záleží viac ako mnohým ostatným, ktorých ani len netrápi, o čom sa točí ☹ Preto ma toto vyjadrenie hore nahnevalo...Tiež som bola prvorodička a bola som úzstlivejšia o prvé dieťatko, je to normálne..tak to je, žena kým naberie nejaké skúsenosti a prax to chvílku trvá. Ja som to celé myslela presne ako povzdych nad neznalosťou praktík SS. 😢 😔

natas4
14. dec 2012

@bealondyn nerobis ty nahodou v Novom Case alebo nejakom bulvarnom platku? aj tam takto radi vytrhavaju slova z kontextu 😝

zuzana581
14. dec 2012

Dárius Haraksin TV JOJ O slavke vam nic nemozem povedat. Musite vydrzat. Nic sa neda robit. Vsetko sa dozviete, nebojte sa.

sirinka
14. dec 2012

@zuzana581 keby sme aspon vedeli, kde je malinka

svetllana
14. dec 2012

@sirinka
@zuzana581 Už sme "vďaka" ss vytrénované v čakaní... 😔 Tak čakáme, snáď je Slávka a jej rodina v poriadku a hlavne spolu!

natas4
14. dec 2012

@svetllana
@sirinka
@zuzana581 ja nevidim info o Slavke pozitivne ☹ lebo Daro komentoval svoj status a vyjadril sa ze dnesny den dopadol 50 na 50..ak si zoberieme ze v podstate sud IB dopadol "dobre", tak tych zvysnych 50 su Slavikovych 😒
ale velmi velmi by som sa chcela mylit 😔