icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

scrabble
16. dec 2012

@sirinka To je vyborna sprava. Tesim sa trojnasobne, lebo 1. to znamena ze anglicke sudy nerozhoduju vzdy v prospech SS , 2. to znamena ze Slavka svoje dietatko netyrala a po 3. Ze mozu zostat spolu a to je to hlavne.

zuzana581
16. dec 2012

@stardust píšem možno, aby to nevyznelo, že to tak bolo, lebo ja neviem ako to bolo, ale podla mňa sa to tak mohlo stať. Padla z postele tak nešťastne, že si zlomila klučnú kosť (iba moja teoria, žiadne fakty)

sirinka
16. dec 2012

@scrabble no oni vyhrali ten prvy sud... Teraz to vyzera tak, ze z krajiny usli 😉

janka196
16. dec 2012

@hradnapani dufam ze ano 🙂 hlavne sa teraz za nich musi postavit slovenska strana

kaja73
16. dec 2012

@stardust neviem ci nou trpi,ale moze nou trpiet-trebalo by to vysetrit ale nie socialkou-na to su lekari. 😉
A keby jej aj ozaj padlo na zem-ved to sa moze stat hocako dokonalemu rodicovi-to by sa za to museli odboberat deti ako na beziacom pase.
Toto nie je dovod na odobranie dietata- nam maly dokonca ako 2 rocny padol zo schodiska-preletel 9 schodov,celo mu navrelo ako v rozpravke tom a jerry,hned sme leteli na pohotovost a nik nam neobvinil z tyrania a nezobral nam dieta.
Ale tam v UK by nam ho mozno brali za to 🙄 -neviem.

sirinka
16. dec 2012

@stardust osobne poznam ludi, ktori boli vysetrovani socialkou na sk, mala v teoch mesiacoch sa na posteli pretocila a takmer z nej spadla, matka ju zachytila v poslednej chvily a vyklbila jej rameno.... Vzali ju smaozrejme hned na pohotovost, tam kontaktovali prislusne organy.... Vsetko sa presetrilo a dievcatko je uz velke, zije stastne so svojou rodinou... Nstastne nehody a nahody sa stavaju, ale urcite to nie je dovod na nasilne odobratie dietata z rodiny....

zuzana581
16. dec 2012

@janka196 bolo to na jojke?

blumka
16. dec 2012

@janka196 v spravach o 12:00 ci v nejakom inom programe??

janka196
16. dec 2012

@blumka v televiznych novinach o 19:30

janka196
16. dec 2012

@zuzana581 ano teraz ide ten recept na bohatstvo a dole boli titulky len som nestihla cele precitat

blumka
16. dec 2012

@janka196 jj to chapem, ze bude, ale kde si tu info videla...len tak sla popod program?

blumka
16. dec 2012

@janka196 aha ok...dik za info 😉 😉

janka196
16. dec 2012

@blumka ano presne. ako ked pisu o zmene programu

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
tominko2612
Autor odpoveď zmazal
stardust
16. dec 2012

@sirinka no vidis, a potom sa zistilo, ze neslo o tyranie, takze vsetko dobre dopadlo. Predstav si, ze by to dieta naozaj bolo tyrane a zostalo by v rodine...Aj u nas sa stali nehody a nikto nekontaktoval socialku.

sirinka
16. dec 2012

@stardust ano, ibaze keby sa to riesilo podla UK SS, tak ti rodicia uz zrejme dcerku nemaju, chapes ten rozdiel? V UK socialka nie je povinna dokazat rodicom vinu, maju pravo dieta odobrat aj na zaklade podozrenia, dohadov....
V UK je povinny rodic dokazat svoju nevinnu a ani tak nema istotu, ze mu dietatko vratia, lebo dieta uz by malo tramu z dalsej zmeny a podobne kecy....

brumca
16. dec 2012

@stardustno ved o to ide, ze sa stavaju nehody a netreba hned kontaktovat socialku....v anglicku kontaktuju socialku aj ked netreba..alebo ako vysvetlis to, ze Ivane B. nebolo nikdy dokazane tyranie deti ( tiez ju z tyrania obvinili) a deticky stale nema?

rybca
16. dec 2012

Tiez som za to, aby sa nehody a podozrenia z tyrania vysetrili, lebo ide o deti, ale nie systemom ako to robi UK SS, myslim, ze ako prve by mal byt dohlad v rodine, lebo vsak ako inak (okrem lekarskych sprav) mozu dokazat, ze ide o tyranie? pokial nevidia ako to v danej rodine chodi? pochybujem, ze rodic tyran by sa vedel mozno aj tyzden pretvarovat a spravat pekne k detom, taki ludia maju vacsinou slabe nervy a velmi rychlo by sa odhalili sami, nehovoriac o tom, ze stale si myslim, ze jedna zlomenina este nenasvedcuje tyranie, musia tam byt aj ine priznaky - modriny ( aj vnutorne), pomliazdeniny, nehovoriac o psychickom stave dietata a spravania sa dietata k tyranovi, odoberat deti preto, ze je podozrenie je neludske a nevyspele.

stardust
16. dec 2012

@brumca odkial vies, ze netreba? Na zaklade par sprav na fore od osoby, ktoru ani nepoznas?

janka196
16. dec 2012

ja si myslim ze ti ktori tyraju nedaju dieta vysetrit k lekarovi ci???? skor sa to snazia zakryt ako nato upozornit

rybca
16. dec 2012

@stardust stale nechapes kde je pes zakopany, problem je v tom, ze SS dieta nevrati aj ked sa zlocin nepotvrdi, ked nikto nie je obvineny, keby sa tak dialo, tak ludia by nemali strach ani z podozrenia a vysetrovania, lebo by vedeli, ze pravda je na ich strane, ale SS pravda nezaujima,

stardust
16. dec 2012

@rybca a to ti kto povedal? Ved nepoznas podrobnosti pripadov.
@janka196 nahodou taky Fritzl svoje dieta priniesol do nemocnice a vdaka tomu sa odhalilo, co robil.

rybca
16. dec 2012

@stardust tak v Ivaninom pripade to urcite bolo, preco by sa inac pan Boor volne prechadzal po ulici, preco by inac povolili Ivane starat sa o cudzie deti? Nehovoriac o tom, ze sudca Kralovskeho sudu uznal konanie a verdikt predchadzajuceho sudu za nespravne a hned potvrdil, ze nie je dovod aby deti boli odnate z rodiny. U Benjaminka dokazal uznavany lekar, ze ide o chorobu lamavych kosti, napriek tomu ho rodicom stale nevratili. Evidentne ty nepoznas ani tie zakladne informacie pripadov, ked stale obhajujes konanie SS.

luciaaak
16. dec 2012

@stardust ivana borova to hovorila, ze ked nieco spravila svojim detom, nech vedu sud aj s nou, nech ju z niecoho obvinia. ona obvinena nikdy nebola. obvinili jej muza zo zneuzivania, ale sud ho uznal za nevinneho. este ked bol obvineny, tak jej socialka tvrdila, ze ak sa rozvedu, deti dostane spat. ale rozviest ich odmietli. pocas celeho tohto sporu si ivana robila certifikaty, moze mat vo svojom dome skolky s 8 detmi, moze sa starat o starych ludi (aj sa stara), ale so svojimi sa moze stretnut len pod dohladom

stardust
16. dec 2012

@rybca ty zase evidentne poznas vsetky detaily z bulvaru 😉

rybca
16. dec 2012

@luciaaak pan Boor tusim ani obvineny nebol, len podozrivy, ale nic sa nepotvrdilo

rybca
16. dec 2012

@stardust nie z bulvaru, hlavne citam stranku Ivany Boorovej, pozerala som dokument a diskusiu na JOJ a verim Dariusovi a Martinovi

petpop
16. dec 2012

@janka196 Takze se z UK dostali? Nikdo nic vic asi nevi, co? I kdyz i na FB uz se da neco malo "precist mezi radky" ze je dobře .......... Muzete tady nekdo vecer po zpravach napsat co tam bylo, co rikali?
I kdyz si rikam, kdo vi jestli informacni embargo nezustane.. Meli soudni zakaz opusteni zeme, a utekli, nemyslim si, ze by stali o medializaci, kde a jak utekli..
Kazdopadne jsem za ne neveritelne moc stastna, prozili si peklo, dikybohu jen par-denni a s "dobrym" koncem. Snad se nam tady jeste Slavka nekdy ozve. Zajimalo by me jestli to bude mit nejake pokracovani, i kdyz bych doufala ze ne. Sama ziju v UK, mam 10 mesicniho syna, a zacinam byt panicky vystrasena..
@slavik79 kdybys to cetla, ozvi se mi prosimte do IP, kdykoli budes mit nekdy cas, chtela bych se na par veci zeptat.
A dal drzim moc a moc palce..bude jeste chvili trvat, nez se z toho psychicky dostanete, ale......VYHRALI JSTE!!!!!

luciaaak
16. dec 2012

@rybca ked s nim bol sud, tak musel byt obvineny, nie? ale to je len hra so slovickami, podstatne je, ze sud prebehol a uznal ho za nevinneho