icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

rybca
16. dec 2012

@lydusska nepochopila som sice pointu tvojho prispevku, ale mas plnu pravdu, ze je to v inych krajinach, vsak uz sa pisalo, ze tento stav je aj v Nemecku a na Ukrajine, Svedi uz tiez spisovali peticiu a poslali do Bruselu, nehovoriac o tom, ze vdaka tejto medializacii sa odhalilo vela nekalich pripadov, ktore sa stali priamo na Slovensku, ci si mala na mysli, ze ked sa to deje aj inde, tak by sme to mali v podstate akceptovat?

arnika48
16. dec 2012

@janka196 akú dohru? už som včera tu písala, ona sa tam ničoho nedopustila a domov môže prísť, kedy chce.....ušla včas....🙂

dm1
16. dec 2012

@arnika48 ale ved prebiehal sud a nebol ukonceny ved nemoze niekto ujst pred verdiktom sudu ci? Je super ze uz su v bezpeci len dufam ze im preto nieco nehrozi

luciaaak
16. dec 2012

@lydusska lenze v uk ti mozu adoptovat dieta aj ked ty ako rodic s tym nesuhlasis.

luciaaak
16. dec 2012

@arnika48 ona mala od sudcu zakaz vycestovat, takze to moze mat dohru. neviem ako sa v takychto pripadoch postupuje. mozno si ju britania moze vyziadat spat a slovenska republika im ju nemusi vydat. nieco sa dozvieme v spravach

lydusska
16. dec 2012

@sirinka
@scrabble presne to iste si I ja myslim. Ked uz mas raz docinenia so socialkou, tak to je tazko dostat sa z pod jej hladacika a nie Len v UK.

lydusska
16. dec 2012

@rybca no to nie ze by sme to Mali akceptovat, ale ten koment Bol hlavne ze sa utoci iba na UK a robi sa z Toho taka velka medialna bublina. Aj tak to tej Ivanke nepomoze aj tak. Akurat jojka si dobre namasti vrecka s tymi pridpevkami. Inak som videla to jej video, je to velke nestastie ak ti socialka vezme deti a ty s tym nemozes nic urobit ;(. Ale stale verim v spravodlivost a mamina nakoniec vyhra i nad tou SS

natas4
16. dec 2012

ale prosim vas, keby Slavke nieco hrozilo, tak o nich nebudu dnes davat spravy na JOJke 😉 to by jej Daro a Martin neurobili 😉 som stastna, ze sa im to podarilo 😵 😵 😵 😵 😵 😵

lydusska
16. dec 2012

@luciaaak v Tom sa az tak nevyznam. Mozno I inde ti mozu adoptovat dieta aj bez tvojho suhlasu ak sa ti dokaze vina z tyrania

natas4
16. dec 2012

@lydusska jedna vec je, ze Jojka ma sledovanost mozno o nieco vyssiu, ALE bez JOJky a pomoci Martina a Dara, by Slovenska Republika nevstupila do procesu ako tretia strana!! velmi Ivanke pomohli

arnika48
16. dec 2012

@luciaaak ja viem, že mala zákaz vycestovať.........nič sa jej nemôze stať na SK...

bealondyn
16. dec 2012

@lydusska Ale len v UK a v Portugalsku (myslim) mozu dat socialne urady a sudy tvoje dieta na adopciu bez tvojho suhlasu. 😖

irriss
16. dec 2012

@luciaaak
Existuji tzv, mezinarodni dohody, ktere by se mely dodrzovat, ale nedodrzuji.. 😉
vydani osob do krajiny je vetsinou jen pri "mezinarodnim vyhlaseni- tzv.mezinarodni zatykac...
pokud jim nebyl prokazan zadny trestny cin a jde jen o dedukce ,,nemel by nastat zadny mezinarodni konflikt...ohlledne nedodrzeni "mezinarodnich umluv"..
Existuji jeste "tzv. vnitrni dohody"...kazdy stat ma i sve zakony, ktere se casto neshoduji s mezinarodnimi, ale da se jimi "ohanet"
Jednani se odehrava diplomatickou cestou....opacnymsmerem jako u Ivanky..
Ted jdeo to, jak sek tomu postavi SK..protoze se bude chtit zabranit tomu, aby se to nestalo "automatickym pocinanim" u SK obcanu,kteri se ocitnou v te same situaci...Takze je i mozne..ze to dohru mit bude, aby se UKAZALO, kde je "sila" a ze tudy cesta nevede.. 😎
Ale Slavik preci mela uz pripravene doklady na SK ambasade, nebo se mylim? Takze jsou vsichni obcany SK..
Zakaz vznikl podepsanim, ze nevycestuje (snad se nemylim) 😉 takze slo o "spatny podpis" , ktery si Slavik jednoduse rozmyslel..
kdyby mela zakaz, bylaby hlidana.. 😉
Domnivam se, ze jen odsouhlasila svym podpisem pouhy "navrh" -neslo o soudni prikaz.. 😉
Soudni prikaz prichazi i bez dukazu..a probiha jinak..(podle vlastnich zkusenosti vim, ze i soudni prikaz LZE obejit a BEZ DOHRY 😉)

lydusska
16. dec 2012

@natas4 myslis si ze fakt do Toho to nase Slovensko pojde hhh? Tazko Tomu verit! Uverim az ked Ivanka svoje deticky dostane spat... Dovtedy je to pre mna iba propaganda!!!!

luciaaak
16. dec 2012

@arnika48 aha, tak potom super🙂

rybca
16. dec 2012

@lydusska ale vsak keby nie joj, tak by Ivana nebola tam kde je, ja teda odmietam sa tu bavit o zisku jojky, nemyslim si, ze tento pripad je len velka medialna bublina, keby nie medializacie, tak nikto nic nevie a myslim, ze ani slovenske urady by nekonali tak ako konali po zverejneni pripadu, skor si myslim, ze tato "medialna bublina" pomoze i mnohym inym rodinam,

lydusska
16. dec 2012

@bealondyn neverim Tomu ze iba v tychto 2 krajinach kedze sme v EU tak by take zakony Mali byt vsade, preto sa mi tazko Tomu veri. No ale ako hovorim v takom niecom az tak zbehla nie som!!!

luciaaak
16. dec 2012

@lydusska mozno si namasti vrecka. joj do tohto pripadu vstupila tesne pre koncom. mal byt uz uplne posledny sud a deti mali byt adoptovane a ivana by sa uz nemohla odvolat. a par dni pred tymto sudom sa zacala joj o pripad zaujimat a odvysielala dokument. vdaka tomu sa o tom dozvedela aj verejnost a zacali aj urady pomahat. ak by do toho joj nevstupila, je naozaj velmi pravdepodobne, ze deti by uz boli adoptovane

natas4
16. dec 2012

@lydusska pocuj ty asi o pripade Boorovcov nic nevies..inak by s nemohla napisat:

"myslis si ze fakt do Toho to nase Slovensko pojde hhh? Tazko Tomu verit! Uverim az ked Ivanka svoje deticky dostane spat... Dovtedy je to pre mna iba propaganda!!!!"

ved Slovensko uz vstupilo do procesu!!! prostrednictvom riaditelky CIPC p. Cisarovej

zuzkap2
16. dec 2012

@lydusska nie iba v tychto dvoch krajinach,bohuzial okrem UK a Portugalska aj v Cechach a Chorvatsku mozu dat dieta na adopciu bez suhlasu rodica. Inac ani Slavka na zaciatku tejto diskusie neverila,ze to zajde az tak daleko,ked je nevinna a predsa bol sud, kde jej chceli zobrat malu

janka196
16. dec 2012

@arnika48 neviem, pevne verim ze ziadnu, ale predsa bol sud a tak 😖

luciaaak
16. dec 2012

@irriss ak som to spravne pochopila, najskor pisala, ze nemoze vycestovat, lebo doklady bude mat o 2 mesiace (teraz neviem ci slovensky pas alebo rodny list), a potom neskor pisala (ked jej zeny radili, nech uteka), ze doklady uz su na ambasade, ale nemoze utiect, lebo je v nemocnici a ma od sudcu zakazane opustit krajunu. uz len to, ze sa tie doklady podarili vybavit rychlejsie je dobry znak, ze jej ambasada pomaha. dufam, ze je doma. urcite sa radila s pravnikom alebo ma prislub, ze jej pomozu

natas4
16. dec 2012

@luciaaak ale JOJka predsa nemohla skor nieco o Boorovcoch odvysielat ako o pripade vedela.....keby o nich vedela pred rokom tak by natocila dokument pred rokom!

strawberry17
16. dec 2012

dnes pozerajte o 19,30 na jojke spravy o slavke ako usla z Uk na poslednu chvilu

lydusska
16. dec 2012

@natas4 no po pravde .... To uz bolo davno co som ten dokument o Ivanke pozerala, take dobre 2 mesiace dozadu

luciaaak
16. dec 2012

@natas4 to bola reakcia na vyssie napisany vyrok, ze joj si namasti vrecka. to co som ja napisala bolo to myslene tak, ze nech si aj namasti, je mi uplne jedno, ci na tom joj zarobi a kolko. lebo v tomto pripade nejde o umelo vytvorenu bublinu, ale joj sa podarilo zvratit ten pripad v poslednej minute, uplne pred poslednym sudom. nebolo to myslene ako vycitka, skor opacne. netvrdim, ze pripad je vyhrany, ale nie je ani prehrany. co ak by nebolo joj-ky, tak uz by deti boli asi adoptovane

natas4
16. dec 2012

@lydusska aaaa???

irriss
16. dec 2012

@luciaaak
Soudni prikaz - takovy rychly..je vetsinou na zaklade referenci "socialnich pracovniku" 😉
t.j. na zaklade podezreni..nasledne prevence..rozhodne soudce BEZ CTENI pripadu..to se necha na "potom"..prvni krok je zasah, ktery je vydan "skoro naslepo"..bez znalosti podrobnosti pripadu 😉 tzv. prevence ve jmenu ochrany ditete..
Soudni pracovnik a lekar jsou pro soudce smerodatnym a na milion procent na soudni prikaz spolehlivym zdrojem..

Podle meho....podle toho, co jsem zazila ja osobne mi prijde, ze doslo prave k tomuto zakazu, ktery podepsanim naplnila...prave Slavka..
Jsou to chvile,kdy podepises cokoliv,kdy se bojis.. 😎
Podobna situace nastalai kdysi u Ivanky..

Mezinarodni vztahy a umluvy nejsou automatickym cinem pro "vydani osoby" do statu, ktery si je vyzada.. 😉
Dochazi k diplomacii nekdy k "vymene osob"...
Neco jako "neco za neco"..
Kazdopadne podle MEHO Slavka JE v bezpeci..a urcite ji pomohl nekdo, kdo dobre vi, ze toto BYL a JE jediny zpusob jak se zachranit..
minule jsem tu psala o UTEKU..(mnohym se to nelibilo) podle MEHo-mych zkusenosti , jedina cesta jak z Pekla ven.. 😉

qwerty01
16. dec 2012

Martin Krpac ma na facebookovskej stranke video 🙂

nattal1
16. dec 2012

trosku som to tusila 🙂 a prave sa mi to potvrdilo super super a este raz superrrr 😵 tvoje rozhodnutie bolo urcite spravne Slavka ...