Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎
Baby ja o inom 😀DD mne stale napadaju take partizanske myslienky - odveta atd...... Co keby spravili nejake komando co si pekne vystopuje tych Soc. pracovnikov az domov, pekne ich sledovat, a v jeden pekny den, im zaklopat na dvere, v preobleceni za SS a Policajtov, a vziat im dieta!!! ze akoze priucku!!! aby vedeli aky to je pocit!!!
jasne ze by im to dieta hned potom vratili, ale uz ten pocit neistoty v nich vyvolat by bolo fajn!!! Policajne auto by bolo tazke zohnat 😀DD ale tak snad by sa dalo tu soc. pracovnicku nejako zatvorit v miestnosti aby nevidela akym autom dieta ide 😀.... alebo len taku vyhrazku......potom ako by sa rozplakala, prosila atd..... pustit to dieta..... ved predsa len sa nemoze tyrat dalsie dieta.... no asi by tomu velmi neverila, kedze robi pre SS, ze to je len vtip, tak by bolo treba to spravit velmi realne......
a hlavne - mohol by byt uz davno na nete vyveseny nejaky zoznam udavacov - lekarov, ucitelov, Soc. prac....... neda sa to nejako nacierno spravit aby na teba nedosli??? alebo zasifrovat??? pomenovat to ako Rozpravku o cervenej ciapocke, zasifrovat do textu Mr. a Mrs. XY....atd? mozu to zavesit naraz na net viaceri, aby tam nebola len jedna ip adresa......atd...
@slavik79 WAAAAUU ASI SOM SA PREBRALA Z DRIEMOT !!! POZERAM ZE SI TU 🙂 🙂 🙂 🙂
TAK ESTE RAZ VELKE GRATULKO ZE STE TO TAK ZVLADLI!!!
to co tu pisu niektori ani radsej necitaj, radsej oddychni a zrelaxujte 🙂 🙂
ked budem mat konecne cas, precitam si vsetky prispevky, teraz si potrebujeme hlavne oddychnut a vsetko ujasnit.
@novemberova nie je ta do toho vobec ale vobec nic
@slavik79 pozdravujeme najmensiu hrdninku Rebeku 🙂 🙂 🙂 nech sa skoro uzdravi - zotavi 🙂 🙂 🙂
@slavik79 vela stastia 🙂 a noiektore prispevky radsej ani necitaj 😝 a ja este dodam ze v UK povazuju ciapku na hlavke dietat za "nebezpecnu" 😀 😀 😀 😀 😀 staci pozriet ako chodia anglicke deti oblecene 😝
@slavik79 chcelo to urcite vela sebazaprenia 😉 no stalo to urcite za to ...opatrujte sa a uzivajte si svoju malicku ...aaa ked mozem poprosit niekedy informaciu o tom aky ma malinka zdrav.stva...ci vam robili na sk vysetrenie a vsetko potvrdili ako ma byt...DAKUJEM xxx
@slavik79 Slavka gratulujeme!!! ano je to tazke o niecom rozpravat ked vidime len kusok kolaca, boze to je strasne!!! :-OOO z nemocnice priamo na sud!!! to snad ani nie je mozne!!!!
KAZDOPADNE STE MALI OBROVSKE STASTIE ZE SKUTOCNE PAR SEKUND PRED DVANASTOU STE VYRAZILI A UZ VAM LEN VSETKY ZELAME PREKRASNE VIANOCNE SVIATKY A NECH MATE POKOJ!!!
Vsetky mame vela dalsich otazok... o tom co bude dalej atd.... ale nechceme zatazovat...... uzivaj si svoje slniecko, cerpaj energiu, a ak mozes rob osvetu dalsim ako si ty, take co zo zac. neverili ze sa to moze stat prave tebe.
Mas prekrasne dievcatko! 🙂
ved to ze deti v UK chodia niekedy pomaly polonahe aj cez zimu a nikomu to nevadi,nikto to neriesi prosim pekneeeee
takze to pochopia asi len ti co to vidia, teda sa s tym stretnu ostatnym to netreba vysvetlovat 😝
@nattal1
citujem Ta:
inac zienky ....... najvtipnejsie na tom celom je ze : ked sme radili ,,,ze by sme na jej mieste utiekli prec ,tak skoro polovica z Vas pisala ze to je velmi zly napad ze to sa neda a bla bla bla ...... " Vsetko sa da , len treba chciet "
Včera o 22:31
to sa tykalo uteku z uzamknuteho oddelenia v nemocnici...nieco ine je, samozrejme, slavkin pripad, ked ju pustili s malickou domov.
Veľmi sme držali palce, aby to dobre dopadlo. 🙂 Prajem krásne Vianoce. To musí roztopiť aj kameň keď vidí čo sa deje v 21. storočí v tom "vzore demokracie". Pri tomto si vždy uvedomím - zlaté Slovensko aj keď chudobné, ale nie duchom.
trochu by sa zislo zaspamovat infoskami Slovakov a Cechov tuto:
http://www.facebook.com/czechoslovakia.uk?ref=s...
kto sa na to da? 😉
@katarina6 si neskutocna. Dakujem ti, ze si si nasla cas a vsetko mi takto krok po kroku napisala. To bolo presne to, co som potrebovala vediet. Letim domov vo stvrtok a aj tak som chcela zabehnut na matriku opytat sa na postup pri vybavovani pasu pre babatko. Pojdem tam aj tak. Moj oco ma uz splnomocnenia na vsetky pravne a listove ukony, kedze mam tam zivnost. Ale na toto mu este vybavim specialne a samoststne. Mam aj pani, ktora preklada radne listy, sobasne, umrtne listy atd.atd. Takze nic nemusim prakticky zhanat. Vsetko teraz obeham a vybavim.
Manzel sleduje situaciu so mnou ohladom SS v Uk. Je z toho podrazdeny a nesvoj. Ale pracu cez net si snazil zohnat uz viac ako 2 roky. V skutocnosti neviem naco existuje stranka ohladom prace (nechcem menovat), kedze na ziadne CV ani len neodpovedaju. Raz sme sa uz na SR vratili a bolo fakt zle
takze teraz sa vratit je este vacsi strach :( Ale je jasne, ze nas syn je prvorady a prioritou c. 1. Pravdupovediac, nestresujem maleho, manzela, ci babo, len sa pytam, aby som si mohla vsetko zariadit v pripade nudze.
Dakujem ti este raz moooooc
@slavik79 si velmi statocna zena, som rada, ze ste aj s malinkou spolu 🙂
Som hrda na nas Slovakov 😎
@novemberova ja by som Ťa fakt chcela vidieť, ako talčíš dieťa so zlomenou kľúčnou kosťou do autosedačky a ešte ho aj cez tú zlomeninu pripútaš... Inak niektoré vaničky kočíkov sú požiteľné ako autosedačky, ak si náhodou nevedela. Inak malá ani nemala vystrčenú učičku do rukáva, žeby fixácia zlomeniny? Si si všimla, nie? Tak ako ju preboha mali narvať do vajíčka??? A očko??? No napríklad moja malá takto vyzerala pravidelne, lebo sa vedela sama doškriabať aj so skoro nijakými nechtíkmi...
@slavik79 krásne sviatky s Rebekou a celou rodinku, 99% nás držalo palce a stále držíme. Už len dotiahnuť oficiálnou cestou váš pobyt doma na Slovensku, aby ste niekedy aj na dovolenku k moru mohli ísť. Ako radia baby - nájsť dobrého právnika, dobrého pediatra a dobrú sociálnu pracovníčku, ale verím, že si poradíte na jednotku. Po tom všetkom, čo ste zvládli, toto už bude ľavou zadnou. Všetko dobré!
Mila Slavko... 🙂
I kdyz te nevidim,
slysim Tvuj dech
citim Tve oci...
vzivam se do "Vasi noci" 😔
slysim Tve srdce busit...
co nenecha se nikym rusit...
vracim se do te "ukradene noci"
......
Vim, ze NIC a NIKDE neni Tva vina..
vidim pod okny meho syna,
ktery utekl jako Ty...
z dablovy lopaty...
na posledni chvili...
...na cestu z Pekla mu svitily nebeske babicky - "vily"
Verim, ze znasobis kazdou chvili,
uz nikdy NIC pro Tebe nebude "prilis"
Dostala jsi v tu noc
velky dar - SILU a MOC...
neztratila jsi viru a vyuzila cas...
prestan se bat a trast...
snaz se CAS kazdemu ukrast.!!!
Cas je TVUJ - VAS
TED vsechno zvladnes SNAZ...
Hodne sily, radosti ....zdravi a stesti...
vsak je VZDY nekdo "nahore",co za nas dobro vesti... 😉
Krasne Vanoce..Krasny Novy CAS 🙂
@slavik79 som rada, ze ste nakoniec situaciu nepodcenili a urobili ste maximum, co bolo vo vasich silach. Ked si predstavim, ze pred vyse dvoma rokmi na MK pisala aj Ivana, ze jej chcu vziat deti a takmer nikto jej neveril... ☹ aj tu mali niektore maminky tendenciu zosmiesnit nase rady a informacie, ktore mame a na jednej strane aj mi je luto, ze sa nase predpovede od reality prilis nelisili.... ALE tuto temu by si asi mali precitat mnohe maminky zijuce v UK, aby boli pripravene, aby vedeli, ako spravne reagovat, aby mali sancu branit sa....
@ewellina https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/socialny-system-v-uk-materska-a-pod-poradte/
Nick bombrlo... Nie je pozrvdene, ze je to skutocne ona, ale..,.
Tak veľmi sa teším, že sa im to podarilo. Stále mi to pripomína situáciu, keď Panna Mária so sv. Jozefom a malým Ježiškom utekali pred Herodesom do Egypta. 🙂 Veď SS je tiež niekedy taký Herodes.

@slavik79 strasne sme na vas mysleli, niekolko noci som sa budila zo sna a myslela na to ako to dopadne. Som prestastna, ze si s malickou a vsetko ostatne su banality!! Drzte sa!!! 😵