Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
ACH jaj- cely den som nemala cas nakuknut na MK a teraz ked sadnem za picitac ,tak zistim, ze niekto sa tu opat ozyva ani nejdem citat :( ...
@alice107
A vies, ze neverim? Ano, mohli tam zostat a sudit sa donekonecna s SS a snazit sa dokazovat svoju nevinu (prezumpcia neviny je pre nich zda sa len pojem cisto teoreticky), ale za aku cenu! Ved im to dieta isli zobrat! Sice len predbezne a preventivne (akoze), ale vies, co je to odtrhnut trojmesacne dieta od matky co i len na par hodin alebo dni? Nedajboze na "par" tyzdnov alebo mesiacov? Vies ake emocne skody by take odlucenie sposobilo matke a najma dietatu? Berie na to niekto v Britanii vobec ohlad? Ked uz chcu byt taki dosledni a preventivni, preco nenariadia radsej nieco ako 'nuteny dohlad ´ na rodicov podozrivych z tyrania? Normalne vyslat socialneho pracovnika priamo do rodiny, kym sa vec nepresetri...
Mimochodom, ty mas s prezumpciou neviny tiez urcity problem, ako som si stihla vsimnut z diskusii tu na MK... Takisto hned vidis v kazdom upodozrievanom vinnika... V tomto konkretnom pripade Ti nepride zvlastne, ze "tyranizujuci" rodiacia idu na pohotovost so svojim dietatom len preto, ze place? Tyrani su takto uzkostlivi na plac dietata? A idu sa sami defacto priznat na pohotovost (vinny clovek by predsa vedel, ako velmi vyhladanim pohotovosti riskuje, ze sa vsetko prevali). A nemalo by tyrane dietatko ovela viac poskodeni ako len celkom beznu zlomeninu klucnej kosti? Ved je tolko inych moznosti, ako k tej zlomenine mohlo dojst bez toho, aby na tom rodicia mali vinu... Napokon ta zlomenina moze byt poporodna (slovenski lekari spominanu zlomeninu oznacili za "staru"), mozno to este nemala uplne zhojene a niekto malu Rebecu trosku neobratne chytil (rodicia, lekari) a zlomeninu NECHTIAC znovuobnovil...
System, ktory takto jednostranne, nesetrne, pausalne hadze vsetkych do jedneho vreca, proste nie je dobry... Je rozdiel okamzite odobrat dokalicene dieta s mnohopocetnymi zraneniami a okamzite odobrat dieta s jednym velmi diskutabilnym poranenim... Ale na to SS vobec neberie ohlad a to je zasadna chyba... Netvarme sa, ze britske pravo je dokonale a nema svoje cierne diery...
@alice107 No pri 19 som prestala počítať 😀 (príspevok 17:16) Právnik s toľkými chybami, preklepmi a písaním bez diakritiky 😢 Študovala si asi v Plzni,čo? 😝
Zoznam právnikov je verejný na internete. Prosím,kde Ťa môžeme nájsť?
Ale preco by mal niekto platit za zdravotnu starostlivost pre ich deti? Ved ta je vsade v EU pre deti uplne zadarmo. V UK je NHS samozrejme tiez zdarma pre deti. To je hlupost co tu alice107 pise. Sukromne si tu zvyknut ludia priplatit iba v pripade, ze maju podozrenie na nejake ochorenie a chcu ist na odborne vysetrenie, ktore by cez NHS GP inac trvalo aj 6 mesiacov a viac. V pripade detskych pacientov je to vsak ovela rychlejsie dostat sa na relevantne odborne vysetrenie. Este som nepocula, zeby tu niekto za vseobecnu detsku lekarsku starostlivost nieco platil, pokial samozrejme nejde o dieta celebrity alebo dieta s modrou krvou. No a co sa tyka mojich vlastnych deticiek, tak nastastie su zdrave a za vseobecnu zdravotnu prehliadku si platim raz do roka u pani detskej lekarky na Slovensku. To len pre pokoj mojej duse, kedze sa mi to nevidi, ze tu detom fakt NIKDY nikto nerobi pravidelne zdravotne prehliadky.
@kingstonka Kľudne čítaj, dnes je tu fakt prča 😀 😝
@sisa1975g no ona ma nazor, ze pokial uz sa teda rozumovo dohodnes s partnerom a podpisete potrebne pravne dokumenty potrebne pre vznik dietata, jednoznacne musite byt dostatocne financne zabezpeceni minimalne vlastnictvom aspon dvoch nehnutelnosti, piatich hnutelnosti a mat financne rezervy na sukromneho lekara, opatrovatelku, upratovacku, zahradnika , kucharku a samozrejme peniaze na najlepsieho pravnika v pripade krivych obvineni na sude. Ak tieto body niesu splnene tak je predsa nemozne mat dieta a taki ludia si zasluzia aby im bolo odnate, teda aspon toto som ja vyrozumela z jej komentarov.
@naja94 je tvoje pravo neverit. 😉 ta rodina neverila potom ani vlastnemu advokatovi ked nebolo tak ako si oni predstavovalii v svojej nevedomosti ci naivite. :-
zakony sa musia dodrziavat a ma sa postupovat v ich ramci.a na to je dobry advokat / pravda tieto rodiny zväcsa na neho nemaju/ aby im dokazal pomoct ak je pravda na ich strane.ale ak nie je,ani dobry advokat proti spravodlivcosti nic znemoze v demokokratickej krajine,ze ano?
no ja neviem preco tak vela sk rodin ako tato neposkytne detom lepsiu starostlivost ako je ta zakladna.ved keby dieta videl pediater na prehliadke tak by zistil ze ma zlomeninu ako sa oni domnievaju este z porodu.a ako inak by dieta prislo k takej zlomenine neskor? ak je chore na prehliadke by sa zistilo ze ma nejaku funkcnu poruchu lamavosti kosti,ze ano.
takze aku to starostlivost poskytuju ti rodia svojim detom ked maju zlomeniny a nevie sa o tom?
ako to ze dieta ma nezhojenu zlomeninu a rodic to nevie? no pretoze ma asi neadekvatnu starostlivost.tu nejde len o to ci rodicia tu zlomenunu sposobili ci nie.ale aj to o ako to ze o nej nevedia .ci uz od lekara ktoreho mali najist aby o dieta bolo dobre postarane po zdravotnej stranke ci oni si mali vsimnut aj ako laici ze nieco nie je v poriadku.po vyse 3 mesiacoch.
prave ze sa nemaju hadzat vsetky rodiny do jedneho vreca.su rodiny co pridu do uk a staraju sa o svoje deti po kazdej stranke a su rodiny co to zanedbavaju ci uz umyselne ci z nedostatku financnych zdrojov.
a je na sude a institucii socialneho servisu aby chranil deti od rodicov co sa nevedia o ne starat dostatocne.
ujist zbabelo je potvrdenim viny. dospely zrely clovek si stoji za svojim,vie najst prostriedky na to ba mal kvalitnu pravnu pomoc v pripadoch ako je tento. vie,ze v pravnom state ak sa o dieta stara sa nemusi nicoho obavat.v uk ziju mohe rodiny a nikdy aj ked isli k lekarovi s urazom nebolo treba im deti odbrat. ale u tak maleho kojenca je to dolezite vediet ako vznikla ta zlomenina.ci zlou starstlivostou rodicov alebo ich pricinenim tiez. v kazdom pripade ak je to stara zalezitost tak rodicia su zodpovedni ze to nevedeli.
a na pohotovost sa chodi s urazmi a nahlym ochorenim.nie so starou zloemeninou.keby boli rodicia vyhladali po narodeni dobreho poediatra tak ten by bol zistil co je vo veci.ale oni sa spolahli na zakladnu starostlivost zrejme.ak by nei,tak uz toho lekara zaluju za zanedbanie starostlivosti.to mi ver.kazdy rodic co mu na dietati zalezi by to urobil.
tak sa teraz boja ze ich obvinia zo zanedbavania starostlivosti prinajmensom a utiekli.ako male deti pred zodpovednostou.ale tej sa nevyhnu.
@alice107 alice, naozaj by som ta velmi pekne chcela poprosit o zverejnenie pravdy. napis prosim ta uplne vsetko, presne, podrobne, nic nevynechaj. zacni tym, preco sme do nemocnice prisli a ukonci tym, ako sme sa dostali domov. my vsetci ti naozaj verime, ze tvoje pravne vedomie je na maximalne moznej miere znalosti a skusenosti a preto by sme chceli vsetky podrobnosti poslednych dni vediet od niekoho kompetentneho. a nikto iny ako ty, mi nenapada.
Vygugli ...
@slavik79 Slávka, netreba sa trápiť pre neprajníkov. Vy viete, ako to bolo a to je najdôležitejšie. Teraz je váš prípad horúci, ale takto o rok to už bude dávno zabudnuté, tak snáď budete mať od tohto všetkého pokoj a budete môcť zas žiť normálnym sposobom. Všetko len to najlepšie Vám a Vašej maličkej prajem. A my, čo sme tu stále v UK - budeme vďaka vaším skúsenostiam a skúsenostiam rodiny Boorovej ostražití (a samozrejme vďaka pomoci TV JOJ, ktoré tieto strašné krivdy dejúce sa tu zmedializovali). Doteraz som sa tu nikdy ničoho nebála, ale obávam sa, že odteraz to už tak nebude.
@slavik79 ty si na verejnom fore predostrela svoj problem v .takze debatujeme o tom.s tym musis pocitat.co,tie bulvarne info nie su pravdive?no vidis,mozno by bolo dobre vediet stanovisko aj uk strany.sudu,socialneho servisu,lekarov co videli dieta.teda objektivne informacie nielen tie z bulvaru a tvoje subjektivne.ze ano?
aky problem prosim mas,nie je mi jasny vyznam tvojho prispevku ku mne.
V prvom rade @slavik79 moc vám držím palce,bolo to správne rozhodnutie,som rada ze ste uz doma a prajem pekné sviatky.A hlavne si nevšímaj ludí typu tej zrúdy čo tu tapetuje...To sú zakomplexovaný idioti bez štipky empatie ktorí ti nestoja ani za to aby si mihla okom nad ich príspevkami.Ešte raz,všetko dobré 🙂
A k tomu bezpohlavnému monštru @alice107 už nemám ani čo dodať 🤐 Ignorácia si myslím že je pre nu najväčší trest 🙄