Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
@slavik79 najlepsie necitat. Tak to robia mnohe celebrity. Vela stastia vam prajem. Ja tiez zijem v Uk v Oxforde. Mam 2 rocneho synceka a tiez mi nieje jedno co sa tu deje. Kde ste to boli na vysetreni,ak sa mozem spytat, kde na vas zavolali SS, aby som sa toho miesta vyvarovala ak by sa nahodou malemu nieco stalo? Moja mamina mi uz zakazuje aj fotky zverejnovat na FB, lebo malicky je zlaty a ze vraj podla toho si vyberaju. Som ju ubezpecila, ze fotky vidia len moji znamy a nemam tam kontakt na seba aby ma vystopovali. Ach jaj, kde to tento svet speje.
@jsmb ja som uz pre istotu vsetky fotky z fcbooku mojich deti vymazala :( Moji su blondaci s hnedymi ocami a baculatymi, slovanskymi lickami. Fotiek som tam mala strasne vela, ale pre istotu su uz prec. Je to skoda, ale clovek nikdy nevie, kedze fcbook stale meni tie ich nadstavenia. My byvame asi 40 minut od Oxfordu. Znama zo Swindonu sa chystala v piatok na to druhe pojednavanie ist Slavku osobne podporit.
@alice107 ach alice, alice. snad si nemyslis ze ti tu vsetko vyklopim. ved si kazdemu na smiech, ty to fakt nevidis? dookola melies svoje nezmysly, kazdemu prizvukujes ze na sude nebol, ze o tom nic nevies, ze nikto tu nema pravne vedomie ... tak prosim ta, jedna zakladna otazka pre teba - TY SI NA TOM SUDE BOLA? a tu je par dalsich otazok : odobrali nam pasy ci nie? mame zakaz vycestovat ci nie? podpisali sme nieco na tom sude ci nie? aky bol nas pravnik? ake doporucenia nam dal? preco sa nakoniec sudca rozhodol inak? aky je posudok osetrujuce lekara mojej dcery? ake vyjadrenie posktytla moja midwife? a to najdolezitejsie na zaver, to iste vies, preco sme doteraz na slobode, kedze sme vinni???
Ja sa cudujem, preco vobec niekomu ako alice odpovedate, reagujete, a komunikujete s nou. Akokolvek ma vytacaju jej primitivne prispevky, nezareagujem na to, pretoze s takym clovekom nema v y z n a m komunikovat. Myslite ze ju presvedcite o krutej realite v UK? Urcite nie. Je potrebne ju ignorovat a nereagovat, snad ju zaujmu ine temy kde bude moct (zial jedine co vie) parazitovat.
Slavke a celej rodinke gratulujem, a sklanam sa pred ich odvahou, tesim sa, ze su spolu, a prekrasnej Rebeke prajem nech sa rychlo zotavi. Aj Ivanin pripad ked dopadne dufajme dobre (vsetko tomu nasvedcuje), netreba nechat temu nutenych adopcii v UK upadnut do zabudnutia, na tie zverstva co tam robia treba upozornovat aj nadalej! Su tam aj dalsie rodiny, ktore bojuju o svoje deti..
Chcela by som este upozornit na jednu dolezitu skutocnost. Vela ludi mi pise, ze by nam radi pomohli, ci uz nejakym prispevkom, alebo oblecenim pre dcerku. Sme vdacni za kazdu ponuku, ale my nie sme ten najhorsi pripad, urcite existuju ludia a deti, ktori potrebuju financnu alebo materialnu pomoc viac ako my. My sme prisli len o veci, a tie sa daju nahradit. A nech to znie ako to najhorsie klise, pre nas je najpodstatnejsie to, ze sme vsetci spolu. Jedine peniaze, ktore by sme prijali, by boli od kralovstva a SS, a to vtedy, ked priznaju svoju chybu ;)
Slavka, veci, ktore ste museli nechat tam bude mozne nejakym sposobom dostat na Slovensko, nie? Btw Ladove kralovstvo ani SS si nikdy chybu nepriznaju...
Aj ja dufam, ze by vam niekto odtialto mohol vsetky vase veci priniest naspat. Dufam, ze sa to da zariadit. Firma Matko Kubko v Birminghame robi velmi lacny prevoz z UK na SK a vedia dopravit asi cokolvek. A naozaj su lacni.
@alice107 ty mi odpovedz na moje, už 3X sa pýtam to isté!!!! Človek ak sa ťa na niečo spýta odpoveď nedostane, a to určite vieš aj z tvojej bohatej právno bulvárnej praxe, že pokiaľ sa ťa súd niečo dotazuje, si povinná odpovedať krásavica Alica!!!Nie si evidovaná v nejakej ambulancii? Nie je to žiadna hanba, držím palce a prajem skoré uzdravenie!!! Takto skoro ráno nerozčuľuj súdnych ľudí, prosím!!!
@elena100 nehnevaj sa na mna, ale komentovat budem co uznam za vhodne 🙄 kedze sa neda dostat k podstatnym info kvoli tomu, ze tu furt riesite nejaku alicu, tak sa mi potom necuduj ze nie som v obraze. dobre, neviem aky je system v UK, ale medicina sa robi vsade rovnako, resp. by sa mala, a pokial to bola zlomenina starsieho data, tak sa to moze posudit aj ako zlomenina pri porode. snad prezumpcia neviny plati na celom svete, nie? zas si nemyslim ze anglicko je tak despoticka krajina ze bez vysetrovania odobere rodicom dieta len kvoli starsej zlomenine....samozrejme moj nazor..
@latvia ano ja som tiez so zaciatku velmi neverila, ale odporucam pozriet niektore linky na youtube, na ktore tu boli odkazy v diskusii napr. detivsieti na youtube... o vsetkom svedci pripad Slavky- v skratke- sami isli na vysetrenie po ockovani ked malo dieta bolesti pri pohybe rukou, sami sa pytali na roentgen- zistila sa zlomenina klucnej kosti- okamzite do nemocnice- vysetrovanie ss v nemocnici- po par dnoch z nemocnine rovno na sud ( s dietatom na rukach) - sud velmi neprijemny, pri vychode uz cakala ozbrojene policia- nakoniec bol odroceny na druhy den ( mozno aj preto, ze vstupila slovenska strana)- jedina moznost bola utiect, druha moznost- ist na sud, kde by bolo s velkou pravdepodobnostou dieta odobrate- a az potom by zacal boj o navrat a dokazovanie neviny...
@latvia dieta sa odobera z PREVENTIVNE a ide do opatrovnickej rodiny...hned po nahlaseni lekarom, ucitelom, susedom...atd. a AZ potom vysetruje sud vinu ci nevinu rodica, je hlavne na rodicoch aby presvedcili sud o svojej nevine, moze sa to taha cele mesiace a roky, neustale odrocenia a odvolania, v tom stastnom pripade ak sud vyhras uz medzitym tvoje deti vystriedaju X foster family {je bezne menit opatrovnicku rodinu aj viac krat za polrok} a maju nenapravitelne skody na dusi. 😒 😒 😒
alebo dokonca povedia ze dieta uz stratilo k tebe vazby a zvyklo si inde takze ti ho nevratia ani v pripade vyhrateho sudu 😝 😝 😝 😝 Boorova rodina, resp. otec bol sudom zbaveny viny a napriek tomu dalsie roky deti nedostali.
takze ak chce clovek prezit zo svojim dietatom vek ktory sa nikdy nevrati, ostava mu riesenie ako sa rozhodla @slavik79
Tak mám z Alice takový pocit, že právě na fakultě probírají anglosaské právo, tak si chodí pohonit triko na MK. A mezičasem jí půlka věcí z přednášek vypadne z hlavy, tak to nahradí čímkoliv, co přečte na netu...
@latvia naštuduj si prípad Benjamínka z Irska (otec slovák a mama polka ak sa nemýlim).. Rodičia s ním íšli tiež po očkovaní do nemocnice, lebo plakal a zistili, že má na tele 21 zlomenín.. Odobrali ho a namiesto toho, aby ho nechali v nemocnici a s ním aj matku, ktorá ho dojčila a sledovali ju tam, tak malého dali do náhradnej rodiny.. S 21 zlomeninami!!!!! Je tomu už myslím 2 mesiace a malý nie je stále s biologickými rodičmi.. Bolo tam totiž podozrenie na chorobu lámavých kostí a tá sa vraj už aj preukázala a malý stále nie je doma.. Inak právnici Andreja Kisku (zakladatel dobrého anjela) obhajujú túto rodinu.. Tak vidíš, že oni nevyšetrujú nič.. Jednoducho odoberú dieťa a vy rodičia, vy nám dokážte, že ste nevinný...
@zuzana581 : Mam taky blby pocit, ze rodicia uz o Benjaminka prisli.
@slavik79 Ahoj, chcela som sa opýtať, či ste nerozmýšľali zažalovať nemocnicu, v ktorej si rodila, resp. bola na vyšetrení, pokiaľ to bola zlomená kľúčna kosť pri pôrode, ak by sa to dalo zo znaleckého posudku vyvodiť, aj keď asi ťažko, keď je to stará zlomenina, ale možno je možné vyvodiť približný čas a pod. Niekedy je najlepšie obrana útok, to po prvé, po druhé, možno ich to odradí ísť po ďalších deťoch takto prudko, ktovie, za pokus by to stálo. Viem, že súdiť sa by mohlo byť v UK veľmi náročné, avšak sú tam aj spoločnosti, ktoré tieto žaloby robia na báze success fee, takých kancelárií je tam veľa, čo sa výhradne orientujú na náhrady škody na zdraví voči verejným inštitúciám nieked y s úplnými banalitami, ktoré by na SVK ani neboli žalovateľné. V jednej takej som v UK pracovala. Tak prípadne zvážte aj to. 😉
@ladydianuska neprorokuj také veci.
Mne sa zdá že Slávke a Ivane pomohla medializácia. Ak sa praktiky SS zviditeľňujú, tak si nemôžu na rodičov dovoľovať svoje nehoráznosti. Najväčšie nebezpečenstvo vidím práve v tých súdnych zákazoch o zverejňovaní informácií. Určite to nie je na ochranu detí ale na ochranu SS. Toto by sa malo zmeniť.
@ladydianuska rodicia este o Benjaminka neprisli...Irsko len nedavno zahlasovalo o zmenu referenda v oblasti adopcii u deti....este to nie je pravoplatne a to znamena,ze Benjaminko nemoze byt adoptovany ziadnej foster rodine...a ak sa aj budu riadit uz novym zakonom z referenda,tak Benjaminko musi byt minimum 18 mesiacov v tej istej foster rodine,aby bola moznost adopcie....a za ten cas je sanca na boj a sanca dostat dieta z foster care omnoho vyssia ako v UK,lebo ak aj foster rodina poziada o adopciu,tak musia preukazat,ze o Benjaminka nikto z rodiny nemal zaujem...a to sa asi tazko bude dokazovat.

@latvia slovensky pediater zistil, ze je to starsia zlomenina. Anglicky nemal zaujem zistovat, jednoducho spolupracuje s SS a dieta zoberu a daju do nahradnej rodiny. Je to obchod s detmi. Vsak sleduj stranky, kde sa o tom pise. Poznas pripad Ivany Boorovej?? Sleduj jej stranku na facebooku, ktora fici od augusta a tam sa dozvies o vsetkych spinavostiach, ktore sa robia v Anglicku. Ked o tom nic nevies, tak radsej nekomentuj, lebo to su veci, ktore normalny clovek nepochopi a rozum zostava stat. Len Alica tomu neveri.