icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

marci77
20. dec 2012

@sharmana no presne tak, je to otras, za 1.2svetovej vojny odtinali hlavy, ale toto to je iny druh teroru, verim tomu, ze je to pravda, co vsetko sa tam spomina. vdaka Bohu to nemame este na slovensku, ale casom to pride aj sem - a nasi politici sa budu tvarit, ze musime prijat take zakony, lebo sme v EU 😠

marci77
20. dec 2012

@denduska aj mne :( to je sila, nastastie to este nie je na SR, ale ked to sem pride, neviem, kam sa odstahujeme

syla
20. dec 2012

Baby, ja som to video od marci nemohla pozerať, stačilo mi pár minút bez zvuku ☹ ☹ ☹
Dúfam, že to na SK nepríde, myslím, že máme všetko v rukách my rodičia, musíme bojovať za to, aby takéto zákony u nás nikdy neboli. Takéto veci nie, určite NIE.

marci77
20. dec 2012

@syla no ved pozrite si hlavne tu podstatu, o co tu ide - za tymto vsetkym, vacsinou je zakazene to medializovat, ale vy ako rodicia co by ste robili, keby vam nechceli vratit deti a hrozilo by, ze by ste ich videli az ked budu plnolete??? a ukradli by vam ich kvoli nejakej blbosti, co si niekto navymyslal???

denduska
20. dec 2012

@marci77 veď to...čo keď to sem príde? Kam odídeme? V každej krajine bude nejaký "sociálny úrad" a budú medzi sebou poprepájaní aj medzinárodne...veď to znie ako z toho najhoršieho filmu..no ja teda neviem, ale keby mi tu zazvonili, asi by som nás tiež všetkých vyvraždila, snáď by mi Boh odpustil že som deti poslala rovno k nemu a nie na zneužívanie alebo "rozobratie na orgány". Či už by som skončila v pekle, je jedno...horšie než vedomie že sa mi na deťoch ukája nejaký chorý mozog by to určite nebolo.. fuj asi dnes ani nezaspím ☹ ☹ ☹

marci77
20. dec 2012

@denduska presne to si myslim aj ja, co by sme urobili?? nepomohli by sme si 😢 😢 😢 a potom sa ani necudujem, co ten tatko v norsku urobil, ked u neho zazvonila SS. presne, ako v najhorsom filme

zukana
20. dec 2012

Dievčatá, možno budem teraz naivná, ale nemyslím si, že v takejto miere to dojde k nám. Veď už aj komisia EU začala konať v tejto veci. A UK bude musieť časom podľahnúť nátlaku EU. Netreba tu šíriť paniku. Aj keď treba byť vždy v strehu.

marci77
20. dec 2012

@zukana tak mamicky, budme vsetky na pozore, a ked sa zacne o tom hovorit nahlas, podme do ulic - strajkovat proti takemuto systemu

marci77
20. dec 2012

@kadri ja ti verim 🙂

petpop
20. dec 2012

@zukana Muzu se zeptat, je to nekde pisemne, ze EU zacala v teto veci jakkoli konat? Muzem mi dat nejaky odkaz? Dekuju

jacinta
20. dec 2012

@elena100 vsetky tieto pripady uz ovladam, kedze som na stranke IB denne. Aj pribeh polskej rodiny, ktora uniesla svoju dceru z Norska, kedze im bola odobrata preto, lebo bola v skole smutna. Je to hrozne, ale treba to sirit dalej medzi ludmi, aj ked väcsina tomu neveri. Ja uz som v mojom okoli za blazna. Najhorsie je, ze to vsetko sa deje udajne "v najlepsom zaujme dietata".

jacinta
20. dec 2012

@slavik79 robis chybu, ze tie komentare citas. Presne to iste pisu ludia o Ivane Boorovej a o inych rodicoch, ktorym zobrali deti. Lebo v UK by sa to podla nich NIKDY nemohlo stat. Ale to su ludia, ktori o tomto nevedia nic. Nemôzes si tie komentare tak brat. Ja som uz videla tolko videi, tolko clankov som precitala, ze ma praveze uz tazko niekto presvedci, ze je vsetko v poriadku. Neber si to tak.

elena100
20. dec 2012

@jacinta vsak preto som to tu napisala, nech ludia citaju, lebo mnohi neveria. No ale kto chce neverit, ten neuveri, pokym sa to jemu nestane. Ktovie ako dopadol ten otec, to sa tam uz nepisalo. Snad ho neodsudili.

halienka
20. dec 2012

@jacinta v tomto kvázi vyspelom demokratickom svete sa už nedá siahať na ľudskú slobodu, ľudské práva a životy otvorene, a tak niekto hore pochopil, že v rámci OCHRANY sa to dá. Takže teraz sa najväčšie svinstvá dejú v rámci ochrany, vždy buďte na pozore, ak vám niekto bude tvrdiť, že je niečo preto, aby ste vy alebo vaše deti boli chránení. Američania ani netušia ako hnusne boli oklieštené ich práva akože v boji proti terorizmu - čiže zas len akoby ich ochrany pred teroristami, vďaka akože ochrane občanov rôznych krajín pred ich vraj despotickými vodcami vznikajú vojny, ten istý princíp sa používa napr. aj v očkovaní...Horšie je to ale celé v tom, že proti otvorenému zlu sa omnoho ľahšie bojuje, všetci ho vidia, chápu a idú do boja. Ale keď sa zlo skrýva za dobro, mnoho ľudí to nechápe, nevidí do toho, alebo vyslovene neverí, a tým je v podstate dosť oklieštená možnosť na silný odpor...veď to vidíme aj tu, stále je dosť ľudí, čo neveria, že sa toto naozaj deje, čo si myslia, že tam "naozaj nejaké týranie muselo byť, keď im tie deti vzali..." Ako kedysi jeden šikovný investigatívny novinár napísal: Iba malé tajomstvá musia byť chránené. Tie veľké sa udržujú samé v tajnosti tým, že im nik neverí..." ☹

syla
20. dec 2012

@marci77 je to dobré, že si to tu dala, možno treba aj na tej stránke http://www.detivsieti.org a písať odkazy na to, kde sa len dá. Nech to vie čo najviac ľudí, aj keď tomu teraz možno neveria, raz sa to k nim dostane z inej strany a potom začnú pátrať. Tie komentáre pod článkami o Slávkinej rodine sú síce stupidné, hlavne zo začiatku, keď sa začalo o tom písať, ale to zase vidno podľa komentárov diskutujúcich, čo je zač, niektoré sa tak ťažko čítajú, gramatické chyby, preklepy... Ale niektoré sú fakt k podstate veci a je dobré, že sa tam o tom píše. Takže aj tieto odkazy na videa možno viacej povedia, ako niečo písané, tomu čo sa nechce čítať. Ale to je zase aj o vzdelanosti konkrétnych ľudí, takže vždy budú tí čo chápu a chcú chápať a tí čo nechcú.

jacinta
21. dec 2012

@halienka co povedal Sokrates o demokracii: *Demokratické zřízení doplatí na to že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.*

Sokrates

ewellina
21. dec 2012

@jacinta uff, kde na to len ten Sokrates prišiel? Akokeby mu niekto umožnil nahliadnuť do dnešných čias. Veľmi trefné.

ewellina
21. dec 2012

@jacinta ale koniec koncov, demokraciu poznali už vtedy a ľudia sú vždy rovnakí...

namornicka
21. dec 2012

Myslím, že pojem "dnešné časy" v podstate necharakterizuje nič smerodajné. Svetom hýbe ľudská povaha, dobré alebo aj zlé vlastnosti, túžba po moci, peniazoch, pomste, bez ohľadu na dobu v ktorej žijeme. Inkvizícia v stredoveku, vojny a holokaust v 20 storočí .....to všetko charakterizuje nás ľudí. Sokrates bol zrejme dobrý znalec ľudskej duše.

zukana
21. dec 2012

@petpop Ahoj.
Nejaké linky tu žu boli. Ale je dôležité si uvedomiť, že EU nemá vyslovene právomoc diktovať tej-ktorej krajine, ako má u nich fungovať sociálny systém, či dokonca súdnictvo. Preto je to "beh na dlhú trať". Nebude to vôbec ľahké. Je však dôležité, že nielen SR poslalo komisii EU list ale aj iné krajiny sa ozývajú: http://www.justice.gov.sk/Stranky/aktualitadeta...
Určite to budú najprv nejako vyšetrovať. Teda vyšlú sa do týchto krajín nejaké skupiny odborníkov, tí potom napíšu správu a potom sa uvidí ako ďalej.
A ešte jedna myšlienka: V UK je v systéme SS a súdnectve, polícii, náhradných rodinách,.... "zamestnaných veľa ľudí", a to sú potencionálny voliči. Najviac detí berú však rodičom prisťahovalcom, ktorí v UK nemajú volebné právo. Prečo asi???

marulka83
21. dec 2012

@estrella71 ahoj, od juna vysiel zakon, ze sa deticky nedaju zapisat do pasu, ale musi sa vybavit zvlast pas pre dietatko. Tak sme aj urobili. Naozaj sa neboj, viem, ze su toho plne media, ale to neznamena, ze ti maju zobrat dietatko. Vsetci musia byt opatrni. Uzivaj si tehotenstvo. A este rada, zisti si pripadne zavolaj na ambasadu o konkretne info. Ak budes potrebovat akukolvek pomoc info, napis mi do ip. Ok? Ja som vcera volala so znamou, ktora ma dve deticky. Toho posledneho mala s anglicanom a ked sa zle rozisli, tak na nu poslal socialku, lebo mala depresie a narozpraval na nu nepravdy. Socialka k nej chodila kazdy den. Kamaratka mi povedala, ze jej socialni pracovnici velmi pomohi. V dome mala stale cisto, deticky pekne a ten sviniar nic nedokazal. Uz ubehli dva roky a je z nich stastna rodina. Dufam, ze sa mnohe neobujete do mna, za to, co som tu napisala. Ja tu zijem uz 8 rokov, takisto sme opatrni a jeden jediny podnet a leti e na slovensko.

elena100
21. dec 2012

Prekopirujem tu aj odkaz od Dariusa Haraksina z jeho stranky, kde upozornuje ako je dolezite sa pri kazdom aj tom najmensom podozreni spojit s ludmi, ktori su ochotni vzdy pomoct. Odkaz znie:

Dárius Haraksin TV JOJ :Bez varovania to system neumoznuje. Navyse myslim, ze teraz uz vsetci Slovaci vedia, na koho sa obratit pri najmensom podozreni, ze by mohli prist o dieta. So zverejnovanim dalsich pripadov sme mimochodom este neskoncili. Slub dodrzime

No a este raz meno tej osoby, ktorej volaju priemerne 3 zufale matky denne a vzdy sa snazi pomoct:

Ian Josephs, telefon francuzsko, staci prezvonit, zavola spat: 0033626875684, email: ian@monaco.mc

elena100
21. dec 2012

Este prekopirujem cast z jedneho blogu, ktory sa moze hodit matkam v Anglii, netreba panikarit, ale musite byt vzdy pripravene spravne zareagovat

S radostí můžu všem zděšeným rodičům oznámit, že se člen Parlamentu, liberální demokrat John Hemming, rozhodl, že slovenským rodinám – nebo rodinám jakékoli jiné národnosti, kterým britské sociální služby odebraly děti, pomůže. Věřím, že je to schopný člověk – aspoň podle toho, jak si zařídil vlastní život: Právě on byl ten, o kom před pár lety britský tisk odhalil, že má dítě se svou bývalo asistentkou. Hemming se jen tvářil, jako že je všechno v pořádku, a něco podobného tvrdila i jeho zákonitá manželka a matka jeho tří pravobočků: "No jo, to byl jeho úlet číslo dvacet šest."

Člen Parlamentu John Hemming říká, že mu lidé, kteří si netroufnou psát anglicky, mohou klidně napsat slovensky nebo česky, a on prý všem odpoví, jak nejdříve jen to půjde, a udělá všechno pro to, aby jim pomohl.

Tady je kontakt na něj:
Please Help Slovak Families
RTI would like to encourage you, if you are a Slovak family, or any other country for that matter, suffering problems with the UKs Social Services and your children; please contact John Hemming MP via:
Email: hemmingj@parliament.uk or
Telephone: 00 44 121 722 3417

Dozvěděla jsem se také o slovenské organizaci, která se tímto problémem zabývá, a uvádím kontakt i na ni:

Kontakt pre pomoc na slovenskej strane:
Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže
JUDr. Andrea Císarová
Špitálska c. 8
P.O.Box 57
814 99 Bratislava

Tel.: +421/2/20 46 32 08
+421/2/20 46 32 48
Fax: +421/2/20 46 32 58
Kontaktná linka 00421 905 923 242 – v nevyhnutných prípadoch

Úradné hodiny v Centre pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže:
Pondelok – piatok 8:00 - 11:00 a 13:00 - 16:00

Všeobecný kontakt: cipc@cipc.gov.sk

Podateľňa: podatelna@cipc.gov.sk

Kancelária riaditeľky: riaditelka@cipc.gov.sk

Žiadosť o informácie: info@cipc.gov.sk

alerka
22. dec 2012

@elena100 Vdaka Bohu za toho cloveka. Ze staci prezvonit a zavola spat. Az mi slzy vyhrkli. Dnes sa mi totiz o tom snivalo ze bola u mna zena zo soc a ja som chcela utiect aj s dcerkou. Taky zivy sen to bol.

lenka_da
22. dec 2012

@alerka @elena100 @halienka @kadri Je to príšerné, práve preto o tom treba hovoriť a ukázať ľuďom aj linky ako sú detivsieti atď, aby uverili. Čím viac ľudí o tom bude verejne hovoriť, tým väčšia šanca, že tento horor zastavíme.

lienka2116
27. dec 2012

ahojte a viete mi niektora povedat, ako oni vlastne usli z rebekou z anglicka? letecky ci autom? a ako vlastne ked ich hladali policajti?akoto ze neboli zadrzani na hraniciach?nechaapem.

rybca
28. dec 2012

@lienka2116 neries, v tomto pripade je lepsie nic nevediet a pokial to potrebujes vediet, lebo riesis podobnu situaciu, tak sa jej spytaj priamo, nemyslim si, ze by bolo vhodne tento postup prepierat takto verejne, tu je dolezite, ze su v poriadku a hlavne spolu

munu
28. dec 2012

@lienka2116 Lenka, ani ja neviem ako sa im to podarilo.. ale myslim si, ze isli urcite autom a tym padom sa vyhli vsetkym kontrolam.. moja sestra ked cestovala s detmi a muzom autom na slovensko, tak tiez sa vyhli vsetkym kontrolam.. nemali ani jednu kontrolu pocas celej cesty.. takze takto nejako si to ja vysvetlujem.. 🙂

munu
28. dec 2012

@rybca
@lienka2116 a suhlasim s rybcou v tom, ze takuto vec netreba preberat uz takto verejne, hlavne, ze su oni uz doma a vporiadku a pokope.. ale som si na druhej strane ista tym, ze Lenka nechce takto verejne vediet detaily.. len to bolo hlasne zamyslenie sa, podobne ako to moje 😉 kedze Lenku osobne poznam, viem, ze je bystra a sikovna..!!!!

zukana
28. dec 2012

Ahojte kočky,
čo keby sme už do tejto diskusie neprispievali. Aby na poslednej strane boli dôležité kontakty. Tak ak niekto bude potrebovať pomoc nemusí listovať cez x strán. 🙂