icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

slavik79
autor
13. jan 2013

@alice107 vidim, ze ty si mala pred sebou otvorene rovno 2 knihy, pravnicka teoria pre laika a medicina do vrecka...ked sa ti minu vsetky poucky, co bude dalej? Lexikon materinskej lasky? Poznas tento vtip - pytaju sa cigana, ty dezi, jedol si uz chleba s maslom? Nee, ale brat videl. A toto si presne ty! Ohanas sa pravnym vedomim a povedomim, ale jedine co ta vystihuje, je totalne bezvedomie. Hadam len ty sama si uverila tomu, ze si pravnicka.

natas4
13. jan 2013

@slavik79 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak!

slavik79
autor
13. jan 2013

Nenapadne sa chcem pripomenut 🙂 od kedy sme na slovensku, mam net len v mobile, preto som vela nepisala, neznasam tu malicku klavesnicu, kde ked chcem napisat pismeno, tuknem na 4 dalsie co su okolo 🙂 dakujem za vsetky IP, bolo ich strasne vela, ospra edlnujem sa kazdemu, ze som neodpisovala a samozrejme dakujem za vsetky ponuky. Chcem len napisat diskutujucim, ktori ma priamo ci nepriamo " smerovali" k tomu, aby som neklamala ako sme malej zlomili tu klucnu kost, ze nam spadla z prebalovacieho pultu (ktory sme v oxforde nemali), ze aki sme rodicia, ze sme zlomeninu nevideli, tusim to bola otazka pravnicky teoreticky, a vsetkym tym ustipacnym otazkam, v ktorych by aj slepy videl obvinenie, ze sme to museli byt my. Skoro som zabudla na tych, ktori sa doteraz biju do prs, ze NIKDY VAM NEMOZU VZIAT DIETA BEZ PRICINY, tak len aby ste vedeli ze pediater na slovensku sa vyjadril, ze zlomenina je starsia a najpravdepodobnejsie vznikla pri porode. A ze nevidi ziadne znamky tyrania. Myslite ze v UK maju ine rontgeny? : )

bambibam
14. jan 2013

Baby ja len okrajovo,veľmi ma bolia takéto krivdy a už veľa krát som si poplakala neveriacky ,že sa to deje.Moja nebohá babka nám rozprávala ako kedysi chceli ujsť zo slovenska ,ale ked sa dozvedeli ako sa v zahraničí obchoduje s detmi ,na poslednú chvíľu ostali doma ,až teraz verím ,že naozaj sa to deje,....a deje sa to veľmi,veľmi dlho. Myslím si ,že pokiaľ sa nedá dokopy viac krajín ,tak sa to ani nezastaví, a potom si nájdu iný spôsob ......ako zarábať

jolinka
14. jan 2013

@slavik79 presne,...mna hned napadla zlomenina od porodu, ktora sa pripadne mohla obnovit manipulaciou pri ockovani...aj moj syn mal tuto zlomeninu a ziadne extra priznaky nemal, keby ze ma na druhy den neupozornia v nemocnici aby som s nim prudsie nemanipulovala...tak o tom tiez neviem aj cele mesiace.

ciel bol ziskat krasne male babo do systemu, rodicia z vych. bloku, nevedia ako sa to stalo...."pripad" ako vysity...este keby mali snahu to naozaj lekarsky vysvetlit...ale kdeze, tyranie a tyranie. 😠 😠 😠

jolinka
14. jan 2013

@slavik79 dufam ze sa ale mate inakk dobre, pomaly sa zariadujete na sk, predsa to nie je lahke vybudovat si opat zazemie na slovensku

cmulinko
14. jan 2013

@slavik79 pocas sviatkov doma na Slovensku som mala moznost na par minut citit to co si citila ty,ked ta obvinili z toho,ze dcerke ste klucnu kost zlomili vy.Cely den sme boli na cestach...po obchodoch,po rodine a dcerka uz mala dost toho,ze po dlhej ceste z IRL na SK sa este sa aj po SK vozime vsade kade...snazila sa dostat von z autosedacky a bolo jej to jedno,ze ju to boli.Dosli sme domov a zrazu dcerka nepouzivala jednu rucicku...nedvihala ju a ani ju nepouzivala pri hrani a ked som sa snazila jej ruku dvihnut,tak plakala.isla som s nou na pohotovost...zlakla som sa co sa stalo.Lekar na pohotovosti ma vo dverach napadol s prvou otazkou co sme dcerke spravili,ze tu ruku nepouziva...ci sme ju nasilne tahali a podobne.Tato otazka ma velmi nahnevala a skoro som povedala nieco nevhodne ale vysvetlila som mu,ze kde sa to asi mohlo stat a hned bol milsi...ak by som bola v UK ci v IRL,tak sme mohli dopadnut velmi zle a dnes by uz moja dcerka nespala vo vlastnej postielke.Nastastie u nas vysetrenia dokazali len vyvrtnute rameno v dosledku toho ako sa snazila dostat von z tych pasov v autosedacke.S manzelom sme skonstatovali,ze stastie v nestasti,ze sa nam toto stalo doma a nie vonku.

tepka
20. jan 2013
slavik79
autor
20. jan 2013

@cmulinko ahoj, no bol to asi neprijemny pocit ked ta niekto obvini a ty pritom vies ze si nic neurobila, ale aspon ste vedeli, ze spolu ste prisli a spolu aj odidete. rozpravala som sa aj so socialnymi pracovnickami, tiez sa stava ze dieta odoberu uz v nemocnici, ale musi byt na to vazny dovod. stalo sa, ze matke zobrali mesacne babatko, pretoze malo krvacanie do mozgu a nejako im nesedela teoria, ze spadlo z postele. nakoniec vysvitlo, ze ho matka udrela flasou po hlave. takze toto su naozaj dovody na okamzite odlucenie dietata od matky, nie na zaklade nejakych vykonstruovanych obvineni, ktore sa nakoniec ani nepotvrdia. takze som rada, ze vsetko dobre dopadlo 🙂

lilliaan
22. jan 2013

@monikajaco tak tvoja teoria o tom, ake uzasne je Irsko, nic zle sa tam nedeje a citujem "ako myslite, ze dopadlo referendum? Iri ho uplne prevalcovali, presne vedia, co sa deje v UK" sa akosi lisi od toho, co nam tu napisala @cmulinko ... ze 30% ucast stacila na to, aby Iri dali moc statu v rozhodovani o umiestneni dietata do nahr. starostlivosti a potom nasledne o adopcii.
Tusim v Irsku to nebude take "ruzove" ako @monikajaco pises...

monikajaco
22. jan 2013

@lilliaan nebudem riesit nieco s niekym kto tu nezije .. ja som napisala svoj nazor .. ja tu zijem a mam taku skusenost ... mam aj velmi dobre kamaratky ktore ziju uz viac ako 15 rokov v UK a nemaju jedinu negat. skusenost ..takze daj pokoj a neries moj nazor ..... ale to sa asi na tejto stranke nenosi vsak ! viac nereagujem ... a tu na MK uz vobec na nic najhorsie forum na akom som sa kedy zucastnovala

elena100
22. jan 2013

@monikajaco tu nejde o to, ze nemozes napisat svoju skusenost. Ono je to super, ze taku mas a aj Tvoje kamosky v UK. A to pisem bez stipky ironie. No ale nikto nemoze povedat, ze sa to nedeje, a to len na zaklade toho, ze sa to mne nestalo. Skutocne Benjaminko a Slavka su priklady ako z ucebnice, ze sa to moze stat aj skutocne nevinnym ludom, ludom, ktori miluju svoje deti. Treba zit ako doteraz, nestrachovat sa, ale v podvedomi si treba uchovat, ze co ked ... a hlavne si precitat stranku http://www.detivsieti.org/, ktoru vytvorilo nase ministerstvo, cize je to oficialna stranka. Keby sa to nedialo, tak by nase urady nevarovali. Ono bolo napisane, ze socialni pracovnici nie su v UK vsade rovnaki, ze niekde skutocne pomahaju, ale vela je takych, ktori ublizuju ... Tiez reakcie Iana Josephsa, poslanca Hamminga hovoria vela. Takze ja Ti drzim palce, zi ako doteraz, ale bud opatrna ...

elena100
22. jan 2013

Este som zabudla na novinara Christophera Bookera, ktory sa nutenym adopciam venuje http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti...

monikajaco
23. jan 2013

@elena100 tu predsa neide o to ... ja nic nespochybnujem .. to su fakty co sa deje a hotovo ... ja len som od uplneho zaciatku tvrdila to ze v irsku to nieje take prisne ako v uk ... a to mi ver ze nieje pretoze inak by to polovica irov uz nemala deti pri sebe ... a tu sa domna obuje zena ktora v irsku ani nieje .. a neide o to ze sa to nestalo mne ale nikomu koho poznam a poznam tu velmi vela ludi vdaka mojmu zamestnaniu a rozne narodnosti a nik nema taku skusenost ani ked sme boli v nemocniciach a podobne ... a zase skor ako znova ma niekto napadne to je moj postreh nic nespochybnujem normalne ma to nebavy uz tu pisat a obranovat len to co som chcela len tak hodit na list ze su aj ine nazory nie len negativne .... to je ako zo slovenskom ... niekto tvrdi ze sme aky uzasni narod pohostinni a podobne ..a ja sa na tom vzdy len zasmejem .. ze no to urcite ale az potom ako vas poohovaraju popraju to najhorsie a zavidia aj chorobu .. taky narod sme my a tato stranka je toho 100% priklad .....

lilliaan
23. jan 2013

@monikajaco Nechapem, comu si v mojom prispevku nerozumela a preco pises, ze ja som sa do teba "obula". Nepisala som nic o tom, ci mas ty a tvoje kamaratky negativnu skusenost s SS, ale o tom, ze pises tu o vysledkoch irskeho referenda a NIE JE to pravda. Niekoho mozes naozaj pomylit, ked bude verit tvojim tvrdeniam, ako citujem "iri uplne prevalcovali to referendum". Ved vysledok je uplne opacny! A ja sa do teba vobec neobuvam, len pisem svoj nazor a reagujem na nepravdy. To je cele. To snad mozem nie? 😉 Maj si nazor na zivot v Irsku aky chces, ja ti ho neberiem 🙂

kvietocek7
23. jan 2013

hodim sem link, najnovsie markiza uvadza
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace/slovenk...

jacinta
26. jan 2013

pokial môzem k Irsku, tak viem, ze vela anglickych rodin utekalo prave tam, takze asi to nebolo v Irsku az take hrozne. K referendu sa vyjadrit neviem, len viem, ze prebehlo, ale neviem, ako dopadlo. Ale nepocula som o ziadnom pripade v Irsku. Ale zas je tu pripad Benjamin a ten je v Irsku, tak uz neviem. Tu je nieco o britskom systeme od belgickej novinarky
Florence Bellone. http://www.publications.parliament.uk/pa/cm2012...

elena100
31. jan 2013

Dlhsia reportaz toho pripadu:
Prípad českej rodiny v Írsku, ktorá čelí zatiaľ iba nezmyselnému obvineniu. Celú reportáž ste mohli vidieť v dnešnom spravodajstve.

Nájdete ju v archíve (čas 14:13min)

http://www.joj.sk/relacia-noviny/noviny-archiv/...

samiana
11. feb 2013

http://czech.ruvr.ru/2013_02_10/Nepromyslene-za...

ochrana detí by mohla mať aj ľudský rozmer -podarí sa to v Rusku?

karin414
Odpoveď bola odstránená
beruska9561
11. feb 2013

@samiana nechce sa mi pozerať to video, vždy ma chytí depka a strach o naše deťúrence, o čom sa tam hovorí v skratke?

samiana
12. feb 2013

@beruska9561
to je iba článok, v skratke, Putin rokoval s organizáciou zastupujúcou rodičov v Rusku. Asi aj u nich je v riešení nejaká tá juvenilná justícia, to je stále nejaký tlak zo strany nadnárodných inštitúcií. prejavil , zdá sa, pochopenie pre prednostné práva rodiny a chce v zákone čo najpresnejšie charakterizovať, kedy je dieťa naozaj v ohrození. Chce menej štrukúry a viac ľudského činiteľa v tomto rozhodovaní. Celkom povzbudivé čítanie po tom, čo všetko sme si v téme juvenilná justícia vypočuli a pozreli doteraz 😒

beruska9561
12. feb 2013

@samiana dakujem, tak si to aj ja prečítam, myslela som, že je to video🙂

bibip
26. feb 2013

@samiana Putin je spravny chlap na spravnom mieste,zo zlatym srdcom,napriek zapadnej propagande ale k teme,juvenilna justicia v rusku existuje uz velmi dlho,on podpisal zakon aby sa cela ta obludna masineria uplne prepisala,ono s tym suvisi aj pripad dimu jakovleva a zakaz adopcii do ameriky,proste doslovne zachranil deti pred predajom, tu su clanky http://english.ruvr.ru/2013_02_09/Juvenile-just... vdaka nemu sa otvorili spickove onkologicke kliniky pre deti po celom rusku..zacalo to ked sa strretol s jednym chlapcom a tak sa rozhodol pre zalozenie tychto klinik zo spickovymi lekarmi,podotykam vsetku liecbu hradi stat..tu je pri otvoreni kliniki to dievcatko sa vola sonya a chcelo vidiet kremel..tak ju aj s rodicmi pozval http://www.google.sk/imgres?hl=sk&safe=off&biw=...... a takto to dopadlo

https://www.youtube.com/watch?v=nfBsdQ6T-_Y
mirage
1. mar 2013

@bibip Od temy, ale neda mi. Ked mas rada kult osobnosti, vtedy sa Putin zda idealny 😖

bibip
2. mar 2013

@mirage to bola le odpoved na predosly prispevok a kult osobnosti,nie,ja vidim veci realne asi mas ty nejaky problem zo zapadnou propagandou