icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

janano
23. okt 2013

@kellishowa samozrejme, ze im to stacit nebude, im nezalezi na tom, kde je dieta narodene. Nedavno odobrali dalsie dietatko v porodnice, priamo matke po par hodinach porodu. Boli to poliaci. Nezaujimala ich citova vazba dietata na matku, ani kojenie. Ak o dieta nechces prist, nevracaj sa tam.
Sama vidis, ze im nestaci odpoved, ze vsetko je medzi vami v poriadku. Sama vidis, ze uz ta nechceli pustit z nemocnice. Im nestacia potvrdenia od policie, od uznavanych lekarov, oni su panmi nad vsetkymi. Takze, nepokusaj osud... a nevracaj sa tam.

sashabb
23. okt 2013

@kellishowa osobne by som sa tam určite nevrátila 😖 a ak nemusíš, radšej tam ani nechoď

ritusuk
23. okt 2013

@kellishowa dieta bude aj v UK potrebovat pediatra a ti taktiez byvaju upozorneni SS.taktiez k vam-ako do kazdej rodiny-zavita health advisor,aby skontroloval podmienky ako zijete.mozu dokonca vytiahnut to,ze si 'usla',co sa im moze zdat podozrive.zijem v UK a mam kamarata v SS,ktory robi tlmocnika.takze za mna-ostan tam,kde si.

fotoarch
23. okt 2013

@kellishowa
po tom celom co dokaze britsky socialny system mne je na 100 pro jasne co sa stane..... prepac ze tak hrubo - chces prist o dieta_? mne sa zda ze mozno uz niekto rozhodol....... a ako vzdy ..tomu sa neda verit, ale kolke takto doma placu nad prazdnou postielkou 😢

kellishowa
24. okt 2013

Moja midwife aj gp vedia ze som odisla rodit domov cize to nieje ako utek..akurat ten chlap z ss to nevie..no a ked aj pridu ved uvidia ze male ma vsetko a je v poriadku nemozu ju len tak zobrat,alebo?

zuzkap2
24. okt 2013

@kellishowa oni mozu vsetko aj to,ze ti ju zoberu len preto,ze si na tu policiu volala alebo pouziju to ze si odisla ako utek aj keby to pravda nebola, Radsej neriskuj a ostan na SVK

jolinka
25. okt 2013

@kellishowa jasne ze ti ju nezoberu "len tak", LEN TAK sa deti neodoberaju....

pridu pekne a sladko za tebou..."pani xy, my chceme len jedine dobro pre vase dieta, keby mu nahodou v buducnosti najblizsich 18 rokov hrozilo potencionalne "emocional abuse " ...tak to musime pre dobro vaseho dietata presetrit, iste s tym suhlasite a budete spolupracovat... a zatial kym budeme vasu rodinu setrit, bude dieta umiestnene v starostlivosti nahradnej rodiny, taky je bezny postup, vo vasom vlastnom zaujme musite spolupracovat, inak budeme nuteni obmedzit vas kontakt s dietatom..." bla bla bla...

jolinka
25. okt 2013

@kellishowa uz z toho ake naivne otazky kladies je jasne ze nevies CELKOM NIC ako pracuje socialny system a pravny system v Britanii, najprv si tieto veci prestuduj ...a tak sa rozhoduj ci cestovat s dietatom do britanie.

To ze dieta je dobre zivene a nema modriny a poranenia...rozhodne nestaci. 😒 😒 😒 😒 😒 😒
Kedze si zavolala na policiu, plus tvoj vychodoeropsky povod ....si zavedena v systeme ako "RIZIKOVA OSOBA"...to si uvedom... ak aj si to akoze urobila nahodou v rozruseni...uz aj to je rizikove...si uz pre system ako emocne labilna matka, co je potencionalne nebezpecne pre dieta...uvedom si ze je dolezite slovo "potencionalny"...ty este ani nemusis nijako fyzicky ci psychicky ublizit svojmu dietatu...a moze ti byt odobrate "PREVENTIVNE" ...aby mu naaahodou v buducnosti nebolo ublizene matkou, ktora nevie uvazit a kontrolovat svoje jednanie. 😒 😒 😒 😒

Takto pracuje system v Anglicku a je lepsie ak to vies, ako byt v naivite prekvapena. 😕 😕 😕 😕

janano
25. okt 2013

@kellishowa ja by som k tomu dodala....ak mas strasnu potrebu to vysvetlovat tomu panovi v SS, tak tam vycestuj sama. Daj si s nim schodzku a vysvetli mu. Ale dieta do UK neber. Uz raz si tam vedena a vzdy budes. A ako pise @jolinka ... oni strasne radi odoberaju preventivne. Chod na FB na stranku Boorovcov a opytaj sa tam. Tam ti odpovedia priamo ti, co pomahaju nestastnym rodinam, dokonca aj ti, ktorym odobrali deti, ak ti nasa odpoved nestaci.

jolinka
25. okt 2013

@kellishowa este raz som si precitala co si pisala v prvom prispevku. a poviem ti nasledovne....ani policia sa v britanii {ani inde vo svete} nevola LEN TAK...kazde volanie je nahravane, aj tvoje, bolo nahrate aj tvoje mlcanie do telefonu a potom policia je z kazdeho zasahu spisat ZAZNAM...ktory moze vyzerat asi takto..

x teho dna, o y-tej hodine volala osoba XY, osoba nekomunikuje do telefonu, co je vyhodnotene ako strach z nasilnika, pripadne bezvedomie, policia lokalizuje miesto volania prichadza do bytu na adrese YZ...po prichode osoba XY t.casu v stadiu tehotenstva popiera domace nasilie a tvrdi ze je vsetko v poriadku. Zaznam posuvame na Social Service na odbor ochrany deti a mladistvych z dovodu potencialneho ohrozenia buduceho dietata. Prosim vykonat preventivne opatrenie {odobranie dietata} po porode, ..."

ty si urobila chybu ze si zavolala, ze to bola "len" obycajna hadka a vy uz odteraz nazivate jak hrkutajuce hrdlicky, budes v pripade ze docestujes s dietatom do UK...vysvetlovat na sude ale uz PO {opakujem PO} preventivnom odobrati dietata...a to v tom lepsom pripad ak sa dostanes k slovu, najskor bude sud komunikovat jedine s pravnikom ktoreho ti pridelia a ktoreho ulohou nebude bojovat za teba ale v "prospech" dietata... Mozes mat aj vlastneho dobreho pravnika...ale v tom pripade docestuj aj celozivotnymi usporami 😝 😝 😝

sirinka
25. okt 2013

@kellishowa bohuzial si urobila chybu, teraz je uz naozaj iba miziva az ziadna sanca, ze ti niekto v SS uveri a nechaju vas na pokoji. Volanie na policiu len tak??? Tehotna atakovana priatelom, odmietanie kontaktu s pracovnikom SS, utek mimo krajiny po upozorneni, ze vas budu v porodnici zadrziavat... Prilis vela dovodov na to, aby som do tej krajiny to dieta uz nevzala...

aliza
25. okt 2013

@kellishowa no, moja zlata, ty sa s UK mozes akurat tak rozlucit 😖. nech ta ani len nenapadne sem prist

jolinka
25. okt 2013

@kellishowa SS nie je ziadny diskusny ci konverzacny kruzok 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 oni ak dostanu podnet {v tomto pripade od policie}...idu KONAT

slavik79
autor
12. nov 2013

@kellishowa ahoj, urcite sa nevracaj spat, teda dufam, ze uz tam nie si...Nemyslim, ze na teba skocia len co vystupis z lietadla, ale urcite este z toho nie si vonku, aj ked ty si myslis, ze ano. Okrem toho, mysli na to, ze tvojmu dietatu sa moze hocico prihodit, skor ci neskor, nechcem nic privolavat, ale nikdy nevies, ci uz rozbite kolienko, ci uraz..vtedy budu mat prilezitost chnapnut po tvojom dietati, ako dovod bude stacit - problemy v minulosti. Mozno sa ti to zda prehanane, ale ja som sa uz poucila, tiez som uvazovalo rovnako a bola naivna, ved co by sa nam mohlo stat, svoje dieta milujeme, nie sme socialny pripad. A predsa sme museli utiect. Rada by som vedela ako si to nakoniec vyriesila. A este som zabudla, kedze tvoje dieta bude brit, keby sa nieco s SS stalo, nebudes mat moznost len tak utiect.

kveta
12. nov 2013

@kellishowa Nevracaj sa do GB. Prides o dieta. Baby maju pravdu!!!

kellishowa
15. nov 2013

Som na svk este ja som chcela ist s5 po novom roku.otec dietata je tam a chceme spolu byt setci traja,povedalatsom mu ze ked mu budu volat mech povie zesom odisla kvoli rodinnym dovodom.neviem fakt ako to vyriesit. A male ma svk obcianstvo

jolinka
15. nov 2013

@kellishowa no tak to velmi neporiesite, ked on povie ze si odisla z rod. dovodov...aj ked mu uveria, maximalne to budu brat ako polahcujucu okolnost ze si neusla pred socialkou, ale mala si na to rod. dovody.

ale to na veci nemeni...ze dalej vas bude SS riesit ako pripad ktory nahlasila policia.. 😒 takze ak tam prides, a budes musiet niekde nahlasit seba, dieta...min. kvoli zdravot. poisteniu, proste tam nemozes zit nacierno akoze ja tu nie som...
Takze socialke sa nevyhnes, ak budes mat stastie, bude to fakt len pohovor, ale je aj dost velke riziko, ze budu akoze setrit situaciu v rodine, za ten cas vezmu dieta, ty ho budes vidat len v kontakt centre v urcenom case 😖 😖 😖, a ked ho zveria kdesi do nahr. rodiny, uz bude len veeelmi velmi tazky boj ziskat ho spat,...sudy, pravnici, kopu penazi to zozerie a casto s neuspechom...zatial cas uteka a dieta zabuda na rodicov...to si treba fakt premysliet take riziko ☹ ☹ ☹

problem ze on je brit a zrejme nebude chciet zit tu s vami.

natas4
15. nov 2013

@kellishowa nevracaj sa spat...precitaj si od zaciatku tuto diskusiu, a taktiez diskusiu bez deti neodidem...nevracaj sa spat 😔

kvietocek7
15. nov 2013

@kellishowa no ved uk nie je zaslubena zem - jedina krajina na svete takze pre pokojne zostan kde si. To je naj co mozes darovat sebe aj dietatku - byt bez stresu a nocnycn mor. Otec skor moze absolutne v pohode prist na sk ako ty stresovat a ohrozovat seba aj babo. Ony su schopny ,,aj akoze v dobrej voli,, prisit ti rozne diagnozy (najcastejsie pred alebo aj poporodnu depresiu) tym lahsie mozes zostavat ich koristou.Netreba pozerat na to co chces ty a ako by bolo fajne byt spolu, ale na to aka je situacia. Mas to chodenie po velmi tenkom lade. Good luck!

jolinka
15. nov 2013

@kellishowa presne jak ti hovoria baby...musis si urcit priority co ti je vzacne...lebo sa ti moze stat ze prides do britanie aby ste boli traja, a nakoniec ostanete dvaja ☹ ☹ ☹ alebo dokonca ostanes sama, lebo maloktory vztah vydrzi taku tragediu ako odobratie dietata... ☹ ☹ ☹

Ja osobne by som take nieco neriskovala

jolinka
15. nov 2013

@kellishowa pocuj , uvazuj trosku,,,ty si mala pre porodom telefonat z SS , kde ti pracovnik ss povedal ze boli upovedomene nemocnice aby ta zadrziavali kym nepride socialka. co myslis, preco ta mali zadrziavat? 😕 😕 😕 aby ti doniesli dezert a kyticu ?? 😝 😝 😝
zadrziavat ta mali preto aby si neusla s dietatom...cize dieta chceli v nemocnici zaistit, skratka vziat ho tebe, matke ☹ ☹ ☹ ☹

hadam si nemyslis, ze to nelchaju tak a zabudnu na teba 😖 😖 😖 😖 veru ze nie, ak su raz zaznamy uz sa nic nezabudne len tak... a ty chces odist do takej krajiny? musis potom ratat...ze budes s partnerom, ale bez dietata... ☹ ☹ ☹

aliza
15. nov 2013

@jolinka podla mna uplne zbytocne to tu pises, skoda casu a energie 😒 . mam pocit, ze mamicke to vobec nedochadza, v akej je situacii. Nuz, komu niet rady, tomu niet pomoci...zial 😔 .

fidka79
Odpoveď bola odstránená
dezdemona
26. dec 2013

@antonka1 mne tu uz fakt zacalo zapinat az po 12tich rokoch.....ze preco tu ludia nepoznaju vlastnych bratrancov, sesternice nieto este ani vlastnych rodicov ked su vychovavane Nanny a tym padom davaju ruky prec od ozajstnej starostlivost kedze by ich SS mohla napadnut ze nie su dost dobry rodicia! takto maju vyhovorku.....a vyhodia len au-pairku alebo nanny! typicky styl vychovy uz od kralovny Viktorie ktora nemala rada ani jedno z 9tich deti a vychova deti v klastoroch a sukromnych Boarding Schools je IN !! bezcitny anglani si za to mozu sami!

kvietocek7
27. dec 2013

@kellishowa ahoj, no kde si?termin sa uz asi blizi ci?daj vediet ako si sa rozhodla 😉

slavik79
autor
30. dec 2013

@kvietocek7 aj mna by zaujimalo co je s nou, vidim, ze je aktivna, ale neodpoveda..tak dufam, ze o pol roka tu nebude zalozena nova diskusia podobna tejto.

kvietocek7
30. dec 2013

@slavik79 ja som len tak zo zaujimavosti,lebo niekedy mi pride,ze ludia ani nie su vo vaznej situacii a take hallo z toho narobia ze az... taky agenti provokateri, no kiez by ta osoba nebola z nich. Ale z vaznych veci akoby si robili dobry den a tak tu vypisujuuu ze im niet konca a realita ina....

sissmiss
14. jan 2014

Najskôr brali komunistov
mlčal som
lebo som nebol komunista

Potom brali Židov
mlčal som
lebo som nebol Žid

Potom prišli pre katolíkov
mlčal som
lebo som bol protestant

A potom prišli pre mňa
a vtedy už nebolo nikoho
kto by za mňa zdvihol hlas

ssisska
21. jan 2014

A co hovorite na ten novy zakon o odobrati soc.davok,tyka sa to aj matiek s detmi zo Slovenska?

antonka1
8. feb 2014

Ja som tiez zila s mojimi detmi v UK,ale starch o moje vlastne deti,ma prinutil vratit sa na SK.Priznam sa, UK mi chyba,ale NIKDY by som vlastne deti nevystavila takemu riziku,ze mi ich odoberu pre castokrat banalne veci. To anglicke pozlatko mi za to nestalo. Deti su nasa buducnost a ja si svoju buducnost chranim! @kellishowa; asi tolko....(verim,ze sa rozhodnes spravne)