icon

Sociálna poisťovňa a žiadosť o podporu po ukončení RD

slnecnica82
11. júl 2018

Je tu niekto kto pracuje na soc.poistovni?
Ďakujem

slnecnica82
autor
•
11. júl 2018

Dievčatá bola som po rodičovskej zaevidovať na soc. poisťovni, žiadať o podporu... žiadajú list vlastníctva,keď som majiteľ nehnuteľnosti...je to normálne???😏

perdiem
•
11. júl 2018

@slnecnica82 v Soc. poistovni nie, ale na Úrade práce na sociálnom áno. Žiadaš o pomoc v hmotnej núdzi, nie o podporu ( na tú nemáš nárok pokiaľ si si neplatila odvody). A v tom prípade musia prehodnotiť tvoje majetkové pomery. Je však otázne, či si ho nemôžu zabezpečiť sami, veď majú prístup na katastrálny portál. Na akú gutu ťa preháňajú.

perdiem
•
11. júl 2018

Prepáč aby som upresnila, ty si asi musíš nárokovať aj na dávku v nezamestnanosti zo soc. poistovne (hoci na ňu nemáš nárok), aby si mohla žiadať o dávku v hmotnej núdzi. V poisťovni nežiadajú list vlastníctva, na úrade áno.

slnecnica82
autor
•
11. júl 2018

@perdiem myslela som, že nárok mám, keďže som pred nástupom na materskú pracovala, či? 😏

perdiem
•
Autor odpoveď zmazal
•
perdiem
•
12. júl 2018

@slnecnica82 za posledné 4 roky musíš mať odpracované aspoň 2 respektíve 3 roky, aby si mohla dostať 4 alebo 6 mesiacov dávku v nezamestnanosti. Nie, na ženy po materskej a rodičovskej, ktoré mnohé potom ostanú bez práce, sa nemyslí. Bola som na tom rovnako po oboch deťoch. Bez práce a podpory, hoci fakt mám odrobeného dosť.

candii
•
12. júl 2018

@slnecnica82 myslis podporu v nezamestnanosti?

slnecnica82
autor
•
12. júl 2018

@candii áno podporu v nezamestnanosti.robila som pred nástupom na materskú v Rakúsku, zamestnávateľ mi držal miesto dva roky ale nevrátila som sa...mám známu ktorá tiež je podobný prípad ako ja pred nástupom na materskú pracovala v ČR, po skončení rodičovskej sa dala na podporu a schválili jej, ale to je už 5 rokov dozadu 😏