Som na maródke a musím niekoho zaviesť do nemocnice. Prídem o peniaze?
Ahojte baby mam surnu otazku ked som na Pnke...nemocenske .... a musím nekoho odvezt do nemocnice na operaci a pak s operace domu a prijde kontrola aj tak mi seberu penize ? Ked jim vysvetlim ze to bolo akutni odvezt aj privezt na operaciu ?....
@veronikaszabova to jee pekne nahovno ale ...to ten clovek co sotva vladze si tam dojist nekolikset kilometrou sam a nazpet tiez po operacii ...
@mimimiruska ty si na PN, ty nemas co robit taxikara
@mimimiruska to by sa ohradili hneď tým že do nemocnice na operáciu dotyčnú /cneho mohol odviesť hocikto iný ...
@mimimiruska sanitka by to mohla vyriesit.
Teraz som sa aj docitala na inych diskuzich ze ked ti hodi do schranky papirek ze te nezastihly doma ze musis jit prokazat na socialku kde si bol atd pak usoudi ci moze ci nie .... bohuzail sanitka je na akutni pripad ked ma blizkeho a jedineho cloveka co ho muze dovezt .....no.neviem....ako to spravit
Prave proto ma napadlo ci ked v nemocnici mi daj nejaky papir a dolozil bych ho na socialce keby doslo na nejhorsi ze bych ho pouzila ...
@mimimiruska nie, neuznaju ti to na socialke
@mimimiruska ok, ked nie sanitka, tak taxik?
@mimimiruska existujú sanitky...yt pokiaľ dostávaš v čase PN peniaze od SP si povinná dodržiavať liečebný režim.....to znamená nikoho nikam voziť, ale byť doma a liečiť sa(dostávaš vyplatenú PN)....to je akoby si chodila do práce a v čase kedy by si mala byť v práci chceš niekoho odviezť do nemocnice......
@jankalukasova drahe ...lebo operacie je mimo nasho mesta je dalej nez sme cekali
@mimimiruska sused? Surodenec? Ina rodina?
@mogaa dobre len sa pitam ....lebo neni nikdo kdo by nam pomohli a se sanitkou se nam vysmali do obliceje...
@jankalukasova nikdo bohužiaľ sused to je opilec to v zadným pripade ....sestra nocni a to uz musime byt na ceste nez by dorazila k nam
@mimimiruska pokiaľ je to ako píšeš, že mama sotva vládze prejsť - má nárok na sanitku...treba zavolať k doktorke a objednať sanitku....pokiaľ nemá problém s chôdzou - autobus....ale teda ju odvez a riskuj že nepríde kontrola aby si nedošla o vyplatenú PN....
Autorka - ako dlho si PN? Ak menej ako 10 dni tak ta zo soc. poistovne skontrolovať neprídu. Ak si PN vuac ako 10 dni a naozaj to nevieš zariadiť inak tak sa dohodni s lekárom, ktory ta na PN vypísal, že ju ukoncis, vybavis co treba a potom znovu nastúpis. Tiez je možné vysvetlit situaciu tvojmu lekárovi a dohodnúť sa s nim, že keby ti nahodou prišla kontrola tak ta bude kryt.
@extempore ked jej pride kontrola poobede a on ten den nebide mat ordinacne hodiny poobede, tak ju bude tazko kryt, ze bola u neho na prehliadke
@extempore viacej no uz mesiac .... nejhorsi na tom ze je to o vikednu zajtra
@mimimiruska Ked si pocas PN schopna soferovat stovky kilometrov hore-dole, tak si pravdepodobne schopna pracovat. Naco si potom na PN?
Operacia ke predpokladam planovana, tak si mohla riesit skor - ukoncit PN, alebo poziadat u lekara o mimoriadnu vychadzku na dlhsi cas, alebo zabezpecit odvoz inak - ze sestra si vezme dovolenku, alebo paragraf ako sprievod rodinneho prislusnika... vybavit sanitku a pod.
Treba cez obvodného lekára požiadať o sanitku.
@mimimiruska cez víkend je pohotovosť keby náhodou prišla kontrola treba ísť rýchlo na pohotovosť s niečím a tým to bude kryté
@mimimiruska napisala som ti spravu
@1andrea111 👍
@dee01 Mna nezaujima naco je PN. Ale ked je PN tak je povinna dodrziavat liecebny rezim - nebol jej nariadeny len tak zo srandy. A ak netreba liecebny rezim, tak netreba PN.
Ale ako pisem, dalo sa to riesit x sposobmi aby bolo vsetko ok a nic nebolo porusene, ale bolo potrebne riesit to skor nie den pred.
Podstata je ta, ze odviezt v sobotu pribuzneho stovky kilometrov na operaciu nie je akutny pripad. Mozno by na SP privreli oci nad tym ked matka ktora zije sama musi odviezt dieta s horuckami na pohotovost.
Ale neverim ze operacia nebola planovana uz skor a teda vedeli o nej a bol cas zariadit odvoz.
Naozaj clovek ktory je ma PN nema co sprevadzat pribuzneho stovky kilometrov do nemocnice, cakat pocas operacie (ktoru urobia cez vikend?) a potom ho po operacii (hned? po par hodinach - jednodnovka?) zas viezt stovky kilometrov domov.
To fakt nie je o tom ze je surna akutna situacia, tak na polhodinku vybehnem a urobim nevyhnutny odvoz.

@mimimiruska ak ti pride kontrola, tak to neukecas - pokial to nebude v case vychadzky