icon

Som PN a nebola som doma. Čo ma čaká?

Včera o 17:59

Ahojte, nebudem sa obranovat, viem že mi poviete viaceré že tak mi treba, ale stalo sa. Som na PN, som tehotná v 17 týždni. Čakám trojičky, mám rizikové tehotenstvo. Už týždeň som potrebovala ísť do banky. Vždy mi ale v čase vychádzok bolo zle. Dnes to bolo lepšie tak som išla, bohužiaľ cestou domov bola na ceste nehoda a stala som takmer hodinu v zápche. Prišla som domov 10 minut po skončení vychádzok, kontrola zo sociálky bola 4 minúty po skončení.
Prosím čo bude ďalej ? Ja na PN budem až do materskej. Ostanem bez peňazí až do materskej ? Alebo tento daný mesiac ? Alebo mi dajú aj nejakú pokutu ? Neviete prosím ako to bude ?

Strana
z3
anonym_ee7289
Včera o 18:08

Lekáreň sa myslím tiež berie do úvahy, keby si mala niekoho , kto ti vie bloček dať.. že si v tom čase bola. Ja by som takto skúsila , ale neviem , či sa to dá ospravedlniť..
Ale sú to len moje dohady , nemám skúsenosť

anonym_5b4e91
Včera o 18:08

Je mi to ľúto. Ale vraj vtedy prestanú posielať peniaze za PN.

anonym_e387f9
Včera o 18:09

prvy krat sa dava nizka pokuta 20€ a max pozastavenie davok na 30 dni
a samozrejme treba dodrziavat lebo sa kontroly mozu opakovat

inak lekar ti moze zmenit casy vychadzok napr len na poobedne a pod

anonym_a87f3d
Včera o 18:11

@anonym_autor Mozno by ti vedela dat tvoja vseobecna lekarka potvrdenie ze si ju v tom case navstivila? Napr za ucelom “dolozenia” nejakej spravy do karty? Viem ze ta to neospravednuje ale pride mi to extremne prisne, ked sa stane nieco taketo. Ze si to nestihla len o chlp.

anonym_13285a
Včera o 18:12

@anonym_autor blabla toto si myslis ze ti zozeru? to vzdy ked si mala ist do banky ti bolo akurat zle?

anonym_a87f3d
Včera o 18:14
@anonym_13285a

@anonym_autor blabla toto si myslis ze ti zozeru? to vzdy ked si mala ist do banky ti bolo akurat zle?

@anonym_13285a prosim vas ale pani pise ze sla do banky v case vychadzok. Oneskorila sa o par minut. Nesla zamerne mimo povoleneho casu.

anonym_e387f9
Včera o 18:15

Nezhanaj ine potvrdenia dnes je to zelektronizovane, skus tam zavolat vysvetlit napisat to co aj tu a mozu to vyriesit dohovorom

euka210
Včera o 18:19

@anonym_autor nemas starsie deti? Ze si bola u dr.vtedy? Alebo ked mas dobru obvodnu, ze Ti napise do karty, ze si tam vtedy bola napr.s bolestou hrdla.

janinah
Včera o 18:20

Ako vies.ze boli presne o tomto čase?

euka210
Včera o 18:21
@janinah

Ako vies.ze boli presne o tomto čase?

@janinah nechali papier. Mojmu tak raz nechali, ked bol s dietatom u dr.

anonym_9e3ef5
Včera o 18:22

hned tam volaj, objasni situaciu, mne sa to tiez stalo, ale nepozastavili mi pn, ale mala som uz len 2 mesiace poberania do konca

anonym_b1a782

@anonym_autor keď prišli 4 min po čase vychádzok a vy ste meškala 10min tak ešte ste ich tam stretli? Bolo to ráno? Hneď ráno bolo treba ísť k lekárovi a vysvetliť situáciu a mozmo by bol ochotný vyšetriť a napísať lekársku správu, dneska je to všetko elektro takze tam treba mat lekárske potvrdenie cca v tom čase v akom boli na kontrolu. Asi už ďalej vyplácať nebudú ak to neobhájiteľné, každopádne prajem aby ste dotiahli tehotenstvo uspesne až do konca 🙂

anonym_5b4e91

Ja by som neklamala a skusila im napísať alebo zavolať. Že si šla do banky vybrať si peniaze pretože si nemala za čo si kúpiť jedlo. A si nestihla sa vrátiť pretože bola na ceste nehoda. Veď sa to dá overiť či bola nehoda...

janinah
Včera o 18:24
@euka210

@janinah nechali papier. Mojmu tak raz nechali, ked bol s dietatom u dr.

@euka210 mne nechali uz 2x a preto viem.ze čas sa tam nepíše,asi zámerne,len dátum

anonym_4aee32
Včera o 18:25
@janinah

@euka210 mne nechali uz 2x a preto viem.ze čas sa tam nepíše,asi zámerne,len dátum

@janinah mužovi tiež napísali aj čas.

anonym_11179a
Včera o 18:29

Skús im situáciu vysvetliť. Je to riadne nepríjemná situácia. V každom prípade si to neurobila úmyselne. Držím ti palce.

janinah
Včera o 18:29

Napísať mail a pravdivo opisať čo sa stalo.a počkať čo oni s tým urobia.

anonym_b1a782
Včera o 18:32
@janinah

@janinah pani písala že kontrola prišla 4min po vychádzke a že pani meškala 10min, možno ju tam čakali a preto vedela ten čas

anonym_c326c5
Včera o 18:37

Bolo tam telefónne číslo? Mohla si im hneď zavolať.
Banku vybavuj na diaľku, nemusíš chodiť osobne.

anonym_5f8556
Včera o 18:51

@anonym_autor no a teraz daj tu o červenej ciapocke. Ty si typicky príklad využívania PNky. Hodinu stat v zápche? A to kde si mala banku?

anonym_9bc866
Včera o 18:52

Trojičky?!😱😱😱Fuuuu

billy_jean
Včera o 18:57

Čiže ty si prišla domov po skončení vychádzky a stretla si sa s nimi? A nevedela si vydokladovať tým pádom tú neprítomnosť, tak? Dostaneš písomné rozhodnutie, kde bude uvedené, či a v akom rozsahu nemocenské nevyplatia. Pokuta sa ukladá výnimočne a skôr pri opakovanom porušení. Ak dostaneš výzvu na vyjadrenie, treba presne popísať situáciu s nehodou a zdržaním v zápche. Aj na SP robia ľudia, sú tam ženy, matky, možno prihliadnu na situáciu. Teraz si však už dávaj viac pozor, prípadne si nastavte s lekárom časy vychádzok, aby si bola ok.

janinah
Včera o 19:03

Asi by sa dalo dolozit papier z banky o nejake transakcii a tam bude čas z pc banky a tiež popis trasy z adresy banky na adresu domov plus doklad o nehode.ten sa mozno da najst na nete...neviem.len rozmyšľam..ja by som tak postupovala.

janinah
Včera o 19:04

Keby sa s nimi stretla tak sa dohodnu.neverim.ze by ju šikanovali pre 6 minut.

anonym_d9b7b4
Včera o 19:07

Treba riešiť s tými, čo boli na kontrole, určite tam bol nejaký kontakt, dať vyjadrenie. Buď dajú pokutu alebo ti príde oznámenie z nemocenského oddelenia. Ak to bude vyhodnotené ako porušenie liečebného režimu, odo dňa porušenia budeš mať nemocenskú dávku pozastavenú na 30 dní

anonym_0e3aa6
Včera o 19:11

Zbytocne tu vymyslaju kadeake vyhovorky. Treba povedat co sa stalo a teda zrejme ti pozastavia na 30 dni davku.
V dnesnej elektronickej dobe sa to dalo vyriesit zrejme aj inak. To uz je ale zbytocne.

tatisna
Včera o 19:18

@anonym_autor treba skúsiť argumentovať že keď si sa vracala tak Ti prišlo nevoľno a musela si niekde ostať sedieť, aby si neodpadla. To sa tehotným stáva. Tehotnú by nemali šikanovať že nedodržiava vychádzky...

anonym_4aee32
Včera o 19:43

Inak, ak ti môžem poradiť, určite spomeň, že čakáš trojičky. Myslím, že aj pracovníčky sú len normálne ženy, matky. Keď si predstavia, čo vás čaká, určite sa obmakcia. 😁😁

anonym_dfdc97
Včera o 19:54
@anonym_0e3aa6

Zbytocne tu vymyslaju kadeake vyhovorky. Treba povedat co sa stalo a teda zrejme ti pozastavia na 30 dni davku.
V dnesnej elektronickej dobe sa to dalo vyriesit zrejme aj inak. To uz je ale zbytocne.

@anonym_0e3aa6 neda sa niekedy vybaviť všetko elektronický. Tiež som musela ísť osobne niečo vybaviť

anonym_5f8556
Včera o 20:01
@janinah

Asi by sa dalo dolozit papier z banky o nejake transakcii a tam bude čas z pc banky a tiež popis trasy z adresy banky na adresu domov plus doklad o nehode.ten sa mozno da najst na nete...neviem.len rozmyšľam..ja by som tak postupovala.

@janinah a dolozi info z dopravného servisu ze vtedy a vtedy bola zápcha a najlepšie aj foto auta. Ci ako si to predstavuješ? Jednoducho ma byt doma a bodka.

Strana
z3