icon

Som PN a nebola som doma. Čo ma čaká?

30. jan 2026

Ahojte, nebudem sa obranovat, viem že mi poviete viaceré že tak mi treba, ale stalo sa. Som na PN, som tehotná v 17 týždni. Čakám trojičky, mám rizikové tehotenstvo. Už týždeň som potrebovala ísť do banky. Vždy mi ale v čase vychádzok bolo zle. Dnes to bolo lepšie tak som išla, bohužiaľ cestou domov bola na ceste nehoda a stala som takmer hodinu v zápche. Prišla som domov 10 minut po skončení vychádzok, kontrola zo sociálky bola 4 minúty po skončení.
Prosím čo bude ďalej ? Ja na PN budem až do materskej. Ostanem bez peňazí až do materskej ? Alebo tento daný mesiac ? Alebo mi dajú aj nejakú pokutu ? Neviete prosím ako to bude ?

Strana
z4
anonym_5f8556
Včera o 20:21
@petrahl

Tie vychádzky sú totálna........
Byť PN by fakt nemalo byť to isté ako domáce väzenie.

Ja keď som bola tehotná (s dvojičkami), v 27 tt som sa už vypytala na PNku, nedalo sa uz dalej pracovat kvoli charakteru prace. A doteraz nechapem ako, ale mne gynekologicka rovno napisala neobmedzene vychadzky.

Neviem si predstavit, ze by sa moj zivot v tom case obmedzil na dve presne stanovene hodiny vonku denne. Som bola rada, ze som rada. A ked som niekam potrebovala ist, tak fakt nie vtedy ked by mi to niekto urcil.

Takze sa tu niektore z toho nezblaznite, ze isla do banky, ked sama uznala za vhodne. A otazka, ze to kde mas banku, ked si hodinu stala v zapche pobavila. V Bratislave sa da ostat v zapche aj pol dna dva kilometre od bydliska...

@petrahl keď si ti nepáči dodržiavať pravidlá, nemusis byt na PNke. A ty si presne ten prípad, robiť nie, lebo to nevládzes, ale celý deň trajdat po meste to už hej, lebo doma sa zbláznis. A samozrejme s rizikovým tehotenstvom. Verím, že aj tehotne začnú postupne preverovať a rušiť im PNky, lebo byt 8 mesiacov doma len tak, je sila.

petulda333
Včera o 20:31
@anonym_5f8556

@petrahl keď si ti nepáči dodržiavať pravidlá, nemusis byt na PNke. A ty si presne ten prípad, robiť nie, lebo to nevládzes, ale celý deň trajdat po meste to už hej, lebo doma sa zbláznis. A samozrejme s rizikovým tehotenstvom. Verím, že aj tehotne začnú postupne preverovať a rušiť im PNky, lebo byt 8 mesiacov doma len tak, je sila.

@anonym_5f8556 ty sa daj liecit. Lebo ta zlost z teba priam chrli....sa zadusis tou zlobou

anonym_5f8556
Včera o 20:40
@petulda333

@anonym_5f8556 ty sa daj liecit. Lebo ta zlost z teba priam chrli....sa zadusis tou zlobou

@petulda333 ešte raz, aby si chápala. Nikto ta nenúti byt na PNke. Pokial na nej si, mas dodržiavať stanovené pravidlá. Pokial si schopná cely deň sa niekde flákať, PNku nepotrebuješ. A tehotenstvo nie je choroba. To, ze sa tehotne hádžu na fiktívne PNky je všeobecný fakt. Bud sa im nechce robiť, lebo sú predsa tehotne, alebo teda pre istotu. Len malo % ma naozaj rizikové tehu. To potom aj ostatní ľudia sa môžu hodiť pre istotu na PNku, vsak aby nedostali chrípku, napr. A potom vypisovat, ze ich niekto buzeruje a obmedzuje s 2x2 hodinami denne.

petrahl
Včera o 20:48
@anonym_5f8556

@anonym_5f8556 netrajdala som sa cely den po meste, ty trubka. Ledva som sa hybala.
Ale ked som potrebovala ist nakupit, tak by bolo fakt nemile v takom stave prisposobovat sa nejakym uradnickym vychadzkovym hodinam.
Kolko viacplodovych tehotenstiev mas za sebou?
3 minutova cesta na zastavku autobusu mi standardne trvala 20 minut.

A ano, robit som uz nechcela, pretoze gro mojej prace bol teren a presuny autom a v hentakom stave som za volant nesadala.

cacianka
Včera o 20:49
@anonym_5f8556

@cacianka keď si PN, nemáš čo chodiť do prace. Mas byt doma. Keď zamestnavatel niečo chcel, mal ti doručiť domov.

@anonym_5f8556 nestaraj sa. Bol dôvod ? Bol. Teba do toho prd makový

petrahl
Včera o 20:49
@anonym_5f8556

@anonym_5f8556 a osem mesiacov? Pisem, ze som sla na PN v 27 tt a rodila som 33 tt. Ty osem mesiacov.

Ty budes z tych, co zavidia aj invalidny dochodok po liecbe rakoviny predpokladam.

petulda333
Včera o 20:52
@anonym_5f8556

@petulda333 ešte raz, aby si chápala. Nikto ta nenúti byt na PNke. Pokial na nej si, mas dodržiavať stanovené pravidlá. Pokial si schopná cely deň sa niekde flákať, PNku nepotrebuješ. A tehotenstvo nie je choroba. To, ze sa tehotne hádžu na fiktívne PNky je všeobecný fakt. Bud sa im nechce robiť, lebo sú predsa tehotne, alebo teda pre istotu. Len malo % ma naozaj rizikové tehu. To potom aj ostatní ľudia sa môžu hodiť pre istotu na PNku, vsak aby nedostali chrípku, napr. A potom vypisovat, ze ich niekto buzeruje a obmedzuje s 2x2 hodinami denne.

@anonym_5f8556 ja som pn vzdy dodrzala,to vsak neznamena,ze nemozem mat nato iny nazor

cacianka
Včera o 20:56
@petrahl

@anonym_5f8556 a osem mesiacov? Pisem, ze som sla na PN v 27 tt a rodila som 33 tt. Ty osem mesiacov.

Ty budes z tych, co zavidia aj invalidny dochodok po liecbe rakoviny predpokladam.

@petrahl to je neskutočná trúba, myslím že má veľký problém a tu sa hnusne ventiluje, pritom nemá taký poctivý život ako vyčíta a útočí na inych6

janulik2008
Včera o 21:21

Neporadim ale napr sestra bola na pnke kvôli operácii ruky (karpálny tunel) a dr jej vychádzky nedala. Po týždni už myslela že zošalie ,🤣 medzitým zmenila dr a ten bez problémov vychádzky dal.
Ale stalo sa že jej volal pán čo bol u nej na kontrole. Tuším vtedy ho omylom zrušila 🤔A volal ešte raz to už dvihla, podpísala papier že bola doma a bolo. 😁

zazka666
Včera o 22:21

Nedá mi dodať. Pri dnešnej klesajúcej demografickej krivke, by som každej žene bola vďačná a nie ju šikanovala kvôli vychádzkam.

anonym_5f8556
Dnes o 07:59
@petrahl

@anonym_5f8556 netrajdala som sa cely den po meste, ty trubka. Ledva som sa hybala.
Ale ked som potrebovala ist nakupit, tak by bolo fakt nemile v takom stave prisposobovat sa nejakym uradnickym vychadzkovym hodinam.
Kolko viacplodovych tehotenstiev mas za sebou?
3 minutova cesta na zastavku autobusu mi standardne trvala 20 minut.

A ano, robit som uz nechcela, pretoze gro mojej prace bol teren a presuny autom a v hentakom stave som za volant nesadala.

@petrahl nakúpiť ti mal tvoj muz, pripadne aj niekto iný z rodiny (mama, sestra, ...). A ked si bola schopná cestovať busom, také zlé to s tebou nebolo. Ale však zabudla som, všetci ste siroty a žijete na kraji sveta, kde vám nema kto zrazu pomôcť, vsak? Este sa vyhováraj, ze si nestihla prist domov z obchodu. Ako toto je fakt gól. A aj tie vaše triky, ze akurát 10 min. po 2 hod.vychadzke som musela do lekárne a pod.vam uz nikto nezozere, neboj sa. Detto narychlo pečiatky od lekára, lebo všetko je v e-health.

anonym_5f8556
Dnes o 08:02
@zazka666

Nedá mi dodať. Pri dnešnej klesajúcej demografickej krivke, by som každej žene bola vďačná a nie ju šikanovala kvôli vychádzkam.

@zazka666 tak preto teraz budú zneužívať systém, ze? Vskutku zaujímavá logika. Keď im fiktívne PNky budeš platiť ty zo svojho, potom si mozes niečo dodávať.

anonym_5f8556
Dnes o 08:02
@cacianka

@petrahl to je neskutočná trúba, myslím že má veľký problém a tu sa hnusne ventiluje, pritom nemá taký poctivý život ako vyčíta a útočí na inych6

@cacianka trúba si tak akurát ty.

Strana
z4