Som PN a nebola som doma. Čo ma čaká?
Ahojte, nebudem sa obranovat, viem že mi poviete viaceré že tak mi treba, ale stalo sa. Som na PN, som tehotná v 17 týždni. Čakám trojičky, mám rizikové tehotenstvo. Už týždeň som potrebovala ísť do banky. Vždy mi ale v čase vychádzok bolo zle. Dnes to bolo lepšie tak som išla, bohužiaľ cestou domov bola na ceste nehoda a stala som takmer hodinu v zápche. Prišla som domov 10 minut po skončení vychádzok, kontrola zo sociálky bola 4 minúty po skončení.
Prosím čo bude ďalej ? Ja na PN budem až do materskej. Ostanem bez peňazí až do materskej ? Alebo tento daný mesiac ? Alebo mi dajú aj nejakú pokutu ? Neviete prosím ako to bude ?
@petrahl keď si ti nepáči dodržiavať pravidlá, nemusis byt na PNke. A ty si presne ten prípad, robiť nie, lebo to nevládzes, ale celý deň trajdat po meste to už hej, lebo doma sa zbláznis. A samozrejme s rizikovým tehotenstvom. Verím, že aj tehotne začnú postupne preverovať a rušiť im PNky, lebo byt 8 mesiacov doma len tak, je sila.
@anonym_5f8556 ty sa daj liecit. Lebo ta zlost z teba priam chrli....sa zadusis tou zlobou
@anonym_5f8556 ty sa daj liecit. Lebo ta zlost z teba priam chrli....sa zadusis tou zlobou
@petulda333 ešte raz, aby si chápala. Nikto ta nenúti byt na PNke. Pokial na nej si, mas dodržiavať stanovené pravidlá. Pokial si schopná cely deň sa niekde flákať, PNku nepotrebuješ. A tehotenstvo nie je choroba. To, ze sa tehotne hádžu na fiktívne PNky je všeobecný fakt. Bud sa im nechce robiť, lebo sú predsa tehotne, alebo teda pre istotu. Len malo % ma naozaj rizikové tehu. To potom aj ostatní ľudia sa môžu hodiť pre istotu na PNku, vsak aby nedostali chrípku, napr. A potom vypisovat, ze ich niekto buzeruje a obmedzuje s 2x2 hodinami denne.
@petrahl keď si ti nepáči dodržiavať pravidlá, nemusis byt na PNke. A ty si presne ten prípad, robiť nie, lebo to nevládzes, ale celý deň trajdat po meste to už hej, lebo doma sa zbláznis. A samozrejme s rizikovým tehotenstvom. Verím, že aj tehotne začnú postupne preverovať a rušiť im PNky, lebo byt 8 mesiacov doma len tak, je sila.
@anonym_5f8556 netrajdala som sa cely den po meste, ty trubka. Ledva som sa hybala.
Ale ked som potrebovala ist nakupit, tak by bolo fakt nemile v takom stave prisposobovat sa nejakym uradnickym vychadzkovym hodinam.
Kolko viacplodovych tehotenstiev mas za sebou?
3 minutova cesta na zastavku autobusu mi standardne trvala 20 minut.
A ano, robit som uz nechcela, pretoze gro mojej prace bol teren a presuny autom a v hentakom stave som za volant nesadala.
@anonym_5f8556 a osem mesiacov? Pisem, ze som sla na PN v 27 tt a rodila som 33 tt. Ty osem mesiacov.
Ty budes z tych, co zavidia aj invalidny dochodok po liecbe rakoviny predpokladam.
@petulda333 ešte raz, aby si chápala. Nikto ta nenúti byt na PNke. Pokial na nej si, mas dodržiavať stanovené pravidlá. Pokial si schopná cely deň sa niekde flákať, PNku nepotrebuješ. A tehotenstvo nie je choroba. To, ze sa tehotne hádžu na fiktívne PNky je všeobecný fakt. Bud sa im nechce robiť, lebo sú predsa tehotne, alebo teda pre istotu. Len malo % ma naozaj rizikové tehu. To potom aj ostatní ľudia sa môžu hodiť pre istotu na PNku, vsak aby nedostali chrípku, napr. A potom vypisovat, ze ich niekto buzeruje a obmedzuje s 2x2 hodinami denne.
@anonym_5f8556 ja som pn vzdy dodrzala,to vsak neznamena,ze nemozem mat nato iny nazor
@anonym_5f8556 a osem mesiacov? Pisem, ze som sla na PN v 27 tt a rodila som 33 tt. Ty osem mesiacov.
Ty budes z tych, co zavidia aj invalidny dochodok po liecbe rakoviny predpokladam.
@petrahl to je neskutočná trúba, myslím že má veľký problém a tu sa hnusne ventiluje, pritom nemá taký poctivý život ako vyčíta a útočí na inych6
Neporadim ale napr sestra bola na pnke kvôli operácii ruky (karpálny tunel) a dr jej vychádzky nedala. Po týždni už myslela že zošalie ,🤣 medzitým zmenila dr a ten bez problémov vychádzky dal.
Ale stalo sa že jej volal pán čo bol u nej na kontrole. Tuším vtedy ho omylom zrušila 🤔A volal ešte raz to už dvihla, podpísala papier že bola doma a bolo. 😁
Nedá mi dodať. Pri dnešnej klesajúcej demografickej krivke, by som každej žene bola vďačná a nie ju šikanovala kvôli vychádzkam.
@anonym_5f8556 netrajdala som sa cely den po meste, ty trubka. Ledva som sa hybala.
Ale ked som potrebovala ist nakupit, tak by bolo fakt nemile v takom stave prisposobovat sa nejakym uradnickym vychadzkovym hodinam.
Kolko viacplodovych tehotenstiev mas za sebou?
3 minutova cesta na zastavku autobusu mi standardne trvala 20 minut.
A ano, robit som uz nechcela, pretoze gro mojej prace bol teren a presuny autom a v hentakom stave som za volant nesadala.
@petrahl nakúpiť ti mal tvoj muz, pripadne aj niekto iný z rodiny (mama, sestra, ...). A ked si bola schopná cestovať busom, také zlé to s tebou nebolo. Ale však zabudla som, všetci ste siroty a žijete na kraji sveta, kde vám nema kto zrazu pomôcť, vsak? Este sa vyhováraj, ze si nestihla prist domov z obchodu. Ako toto je fakt gól. A aj tie vaše triky, ze akurát 10 min. po 2 hod.vychadzke som musela do lekárne a pod.vam uz nikto nezozere, neboj sa. Detto narychlo pečiatky od lekára, lebo všetko je v e-health.
Nedá mi dodať. Pri dnešnej klesajúcej demografickej krivke, by som každej žene bola vďačná a nie ju šikanovala kvôli vychádzkam.
@zazka666 tak preto teraz budú zneužívať systém, ze? Vskutku zaujímavá logika. Keď im fiktívne PNky budeš platiť ty zo svojho, potom si mozes niečo dodávať.
@petrahl nakúpiť ti mal tvoj muz, pripadne aj niekto iný z rodiny (mama, sestra, ...). A ked si bola schopná cestovať busom, také zlé to s tebou nebolo. Ale však zabudla som, všetci ste siroty a žijete na kraji sveta, kde vám nema kto zrazu pomôcť, vsak? Este sa vyhováraj, ze si nestihla prist domov z obchodu. Ako toto je fakt gól. A aj tie vaše triky, ze akurát 10 min. po 2 hod.vychadzke som musela do lekárne a pod.vam uz nikto nezozere, neboj sa. Detto narychlo pečiatky od lekára, lebo všetko je v e-health.
@anonym_5f8556 ty husička... nie som autorka príspevku. Ja som mala neobmedzené vychádzky.
Nerozumiem ako podľa teba cestovanie autobusom súvisí s tým, že som už nešoférovala.
Som nemusela ten autobus tlačiť, ty teľa.
A hej, sestra by došla z 50 km vzdialeného mesta, vzala by si dovolenku a šla by mi nakúpiť 😆. Aj k lekárovi by za mňa šla, aj vyzdvihnúť balík by za mňa šla, aj na poštu, kade tade.
Ja netvrdím, že som bola chudiatko. Proste som bola PN, lebo som svoju prácu nemohla vzhľadom k svojmu stavu plnohodotne vykonavať. Ale autobusom ísť na poradňu ku svojej gyn som zvládala, to nebolo v náplni mojej práce.
@anonym_5f8556 vieš čo znamená skratka PN?
Práce Neschopnosť.
Nie, ze nemôžem vytiahnúť päty z domu.
@anonym_5f8556 každopádne, ja som už 6 tokov po tejto tehotenskej pnke, tak sa ukľudni 😆

Tie vychádzky sú totálna........
Byť PN by fakt nemalo byť to isté ako domáce väzenie.
Ja keď som bola tehotná (s dvojičkami), v 27 tt som sa už vypytala na PNku, nedalo sa uz dalej pracovat kvoli charakteru prace. A doteraz nechapem ako, ale mne gynekologicka rovno napisala neobmedzene vychadzky.
Neviem si predstavit, ze by sa moj zivot v tom case obmedzil na dve presne stanovene hodiny vonku denne. Som bola rada, ze som rada. A ked som niekam potrebovala ist, tak fakt nie vtedy ked by mi to niekto urcil.
Takze sa tu niektore z toho nezblaznite, ze isla do banky, ked sama uznala za vhodne. A otazka, ze to kde mas banku, ked si hodinu stala v zapche pobavila. V Bratislave sa da ostat v zapche aj pol dna dva kilometre od bydliska...