Som v Čechách bez dokladov
@babo1407 ahoj, neboj nikto ta nebude stihat za to ze ta okradli. Nos ale so sebou ten preukaz a papier od policie. A podaj si ziadost o nový obciansky. Malo by sa dat aj v Prahe. Myslim že do 30dni od nahlásenia straty musis podat ziadost inak pokuta par eur. Ja som nemala občiansku pár rokov od nahlasenia straty a nikto neriešil strašne som sa bala ale mala som aspon pas.Len teraz nedavno som to riesila.
@ibrunova no ono je to zlozitejsie, byvam s priatelkou teda u nej, ta si mysli ze je to vybavene ... ale nieje... a peniaze ma nastarosti ona... som totiz lieceny alkoholik... takze budem musiet neako vymysliet ako sa dostat bud teda do prahy alebo na svk... len ma zaujmalo ze ako dlho takto mozem existovat a co my hrozi ak ma chytia...
To zase sa niekto nudi?
@babo1407 počuj ak si ozaj nerobis srandu, tak si radšej zavolaj na to oddelenie kde to chces vybavovat a opytaj sa co vsetko musis priniest sebou, aby si tam nemusel chodiť na dva krat. Nezabudni povedat že máš len zdrav.kartu a ten papier. Určite budu chcieť rodný list. Mne pred rokmi tiež ukradli doklady v irsku, ale to som nemala som ani zdrav preukaz. Mohli mi vystaviť len pas.Musela som dokazovať narodnost a potom identitu. Chceli môj rodný list, mamin aj otcov rodny list, ich sobasny list.nastastie stacili mailom oscanovane...atd..ale ty si iný pripad tak tam urcite najprv zavolaj a pozistuj.

Takze priatelia mam otazocku..... okradli ma na hlavaku v prahe... ano nahlasil som to na policii... ale novy obciansky som si nevybavil a som spat v cechach bez dokladou... chodim normalne do prace atd.... co my hrozi ak ma chytia bez dokladov ? mam len karticku poistenca a doklad o tom ze som to nahlasil...za odpovede vopred dakujem