icon

Šperky kúpené na internete

damolenapeter
16. sep 2016

Prosím o pomoc ci radu kúpila som cez internet vraj turecké zlato v hodnote 100€ ktoré nemalo černiet vraj chirur.ocel pozlátená 18k zlatom ale šperky z čierneli čiže žiadna chirur.ocel a ďalšia vec objednane prstene vôbec nesedeli veľkosti da sa proti tomu nejako brániť ísť na políciu? Alebo niečo ďakujem za odpovede

Za hlúposť za dopláca 😒

nikawero12
16. sep 2016

@damolenapeter Každý seriózny predajca by mal mať na svojej webovej stránke rozpísané podmienky reklamácie a kontakty. Takže prečítaj si ich a potom kontaktuj predajcu. Ak neuspeješ, alebo ak sa nebudeš vedieť spojiť s predajcom, tak kontaktuj SOI.

damolenapeter
autor
16. sep 2016

Bol to predaj na Facebooku :( žiadne podmienky a ani reklamácie mam sa spojiť so SOI co to je ak dá smiem opytat?

damolenapeter
autor
16. sep 2016

Pani zlatá si ma zablokovala :(

nikawero12
16. sep 2016

@damolenapeter SOI - slovenská obchodná inšpekcia. Nájdi si kde sídlia a informuj sa u nich, že ako máš ďalej postupovať.

damolenapeter
autor
16. sep 2016

A policajti by mi asi nepomohli však aj keď sme viacerý takto podvedeny nejde o trestný čin keďže tovar dodala i keď nie taký aký bol v popise

stary_ujco
17. sep 2016

Kupovať na nejakom fejsbukovom bazari pozlatene šperky poštou. Za 100 eur to uz musela byt slušná zásoba bižutérie...
Svätá prostoto.

Žiadna SOI, tá s tým nemá nič. Rovno polícia, vytlačiť si komunikáciu s dotycnou, vziať bižutériu a podať oznámenie. Ak sa vás nájde viac, bude to trestný čin.

damolenapeter
autor
17. sep 2016

I keď my tovar dodala presne ako si objednala len není to chirur.ocel a prstene nesedia veľkosti ako som napísala nie ze tam pôjdem q budú na mňa pozerať ako na hlúpu

stary_ujco
18. sep 2016

Objednala si chirurgiu, došli plechy. Podvod. Dotyčná sa zatajuje...

hettinka
18. sep 2016

no takto, aj pri internetovom obchode NOVÝCH VECÍ platí, že veci musia prísť s dokladom o platbe - faktúrou. Ak ti prišli len tak bez toho, jedná sa o trestný čin - podnikanie na čierno a je možné dotyčnú udať na polícii. Mala by si mať však odloženú komunikáciu, doklady o platbe (napr. výpis z účtu, alebo šek). Pri tej sume je to určite podvod, ak tovar navyše nezodpovedá kvalite ... a podla mňa su to čínske veci z aliexpressu, ked ti to očernelo, je toho plný FB a veľmi veľa slovenských internetových obchodov. Osobne by som takto nič nekupovala ... a už vôbec nie za takú sumu, prepána.