Splnomocnenie na úrad práce
Ahojte,prosím idem od 1.6 na úrad práce,mám nárok na podporu -odpracovaných 13 rokov,vraj pre rozhodnutie musím ist osobneca za 3 týždne,avšak budem na dovolenke,je možné niekoho splnomocnit,aby mi ho vzal? Či vyberiem keď sa vrátim? Či to len poviem im pri podaní papierov?Nemám predstavu ako to funguje.dakujem
Ja som mamine dala splnomocnenie overené notárom a ona za mňa počas môjho pobytu v zahraničí vybavila aj zdravotnú poisťovňu, aj sociálnu, aj úrad práce, aj predĺžila zmluvu na internet atď. nikdy s tým nikde nebol problém...
@mojvlk ach to by bolo super okolo 13. Ďakujem skúsim teda,snáď vyjdu v ústrety keď tam ide človek raz za 10 rokov😊
@tanyag to by bolo v ideálnom svete,u nás by ma už neprekvapilo ak by to bolo " nemožné" 😊ale možno som len veľký pesimista😅
neviem, ja som dlhé roky bola v zahraničí, 15 rokov, byt mám na slovensku a mamina mala najprv splnomocnenie asi 12 rokov a potom generálnu plnú moc 3 roky a na všetky úkony, nikdy ale nikdy s tým nikto a nikde nemali problém...
@tanyag úkony ktoré píšeš sú ale úplne iné ako evidencia na UP.
Autorka...Žiadne splnomocnenie ti nepomôže. Ty si evidovaná na UP, ty to musíš podpísať, Keď prídeš na UP dohodni sa s pracovníčkou na ďalšom kontakte a popros ju, aby ho dala, ked budeš doma. Nemala by mať s tým žiadny problém.
@katka2602 ale ona píše o tom, že sa ide zaevidovať sama ale rozhodnutie si nemá ako prebrať, ja som sestre aj bez splnomocnenia bola po rozhodnutie na Úrade práce...veď evidovať sa ide sama, podpíše to tam, odovzdá žiadosť, rozhodnutie jej môžu poslať, alebo jej to môže prebrať iná osoba, na základe splnolocnenia...ak už sa ináč nedá...
nie nie je to mozne, musis ist ty osobne.
riesila som tu istu situaciu pred mesiacom
@rk123 dalo sa dohodnúť na termíne,či poslaní? Ďakujem
na poslani nie, musela som si osobne proste. na termine ano, asi zalezi aj od pridelenej pracovnicky

Ja som sa evidovala 1.ho A pre rozhodnutie mi dala termín 13.teho...asi je to individuálne , uvidíte aký termín vám dá...a keď nebude vyhovovať skúste sa dohodnúť...mohli by aj poslat ( mne ho nakoniec posielali lebo keď som preň prišla bola moja úradníčka na PN )
Myslím si že so splnomocnenim nebudú stotožnený