icon

Stále nevyplatená mzda

desttry
16. dec 2020

Ahojte , stalo sa aj Vám niečo podobne ? Pracovala som v kaviarni , bohužiaľ len pár dni , pretože začala ďalšia vlna .. Do teraz som nebola vyplatená , majiteľka prv nereagovala na správy ani telefonáty , po 2 mesiacoch som sa konečne k tomu dostala , aby som dostala aspoň pracovnú zmluvu a skončenie prac. pomeru . Avšak opýtala som sa o peniaze , vraj teraz to riešiť je choré , a že v dochádzke nie som zapísaná ( v akej dochádzke keď som žiadnu dochádzku ani nevidela ..) . Čo robiť v takomto prípade ? Odbíjajú má spolu s ekonómkou ktorá je maximálne nepríjemná , predsa aj pár EUR sa v tejto dobe zíd

judar
16. dec 2020

@desttry inspektorat prace a hned ma pruser za zamestnanie nacierno

marzuz89
16. dec 2020

@desttry v prvom rade, ty si pracovala vedome a dobrovolne bez zmluvy, nijako si si vedome a dobrovoľne neviedla dochádzku, resp nič z toho si nevyzadovala od majitelky, prevadzkara? Prečo sú ľudia takí hlúpi?

Ziadaj výplatu, máš na ňu nárok, avšak bez evidencie dochádzky ťažko dokážeš, že si niečo odrobila, a ak áno, nepreukážes, koľko.

Dala by som majitelke termín, dokedy očakávam peniaze. Potom smer inšpektorát práce, nech si tieto čierne majitelky praktiky overia.

llucciaa
16. dec 2020

@marzuz89 no to je tazko ked nie si nikde zapisana :/ s tym, ze budes robit bez zmluvy si suhlasila ci ako to bolo?

nyusika
16. dec 2020

@marzuz89 plus minimalka na paske, zvysok na ruku....a potom pride situacia ako tato, pripadne si budu chciet vziat hypoteku na byt a zistia, aki hlupi boli...

simca06022011
16. dec 2020

No, podpisovala si pracovnu zmluvu? Ak nie, tak sa podla mna stalo to, ze nie si ani prihlasena... cize ekonomka ani o tebe nevedela, robila si na cierno... podla spravania majitelky, by som povedala, ze presne to je vo veci. Lebo vyplaty sa vystavuju nasledujuci mesiac, cize uz by to minimalne mala spracovane a tym par eur co vyjde na "par dni", mohlo byt uhradene. Rovnako podla mna nemas zaidny doklad o ukonceni PP, ani nic...
Do buducna si zapamataj, zamestnanec bez podpisanej zmluvy v ruke, nema na pracovisku ani ceruzku prelozit.

desttry
autor
16. dec 2020

@simca06022011 V systéme som bola registrovaná , keď som volala ekonomke vedela presne dátum nástupu a dátum skončenia aj ostatne údaje , len ja som nemala v ruke zmluvu a ani skončenie , až do včera . Všetko bolo uložené na firme počas tých 2 mesiacoch , kedy mi majiteľka neodpovedala . Pre to sa pýtam

desttry
autor
16. dec 2020

@marzuz89 zmluvu som mala od dňa nástupu , ale doklady boli uložené na firme , ale s prístupom majiteľky ktorá nevedela ani odpovedať na SMS a ani dvíhať mobil som sa nevedela k tým papierom dostať , takze nešlo o prácu na čierno

simca06022011
16. dec 2020

@desttry Tak je to viac ako divne, ak je podpisana zmluva, nemal by byt problem aby si mala zmluvu hned v ruke, cize nechapem... a plati ako som pisala, ak nemas podpisanu zmluvu v ruke, nemas tam co hladat, uz pri podpise ostava jedna kopia zamestnancovi. No ale ak to je tak, ako pises, tak to uz musia mat mzdu vyratanu a mala byt v termine, ktory je na zmluve vyplatena a nema sa na co vyhovarat. A teraz ked uz mas papiere v ruke, predpokladam presli dva mesiace, mas aj vyplatnu pasku a treba dufat, ze pridu aj peniaze ;)