Stalkovanie - riešenie cez políciu

17. okt 2023

Ahojte
Vie policia riesit neustale sledovanie cez soc.siete, fake ucet na fb, pracovna webka priatela atd? Vyzvedanie od jeho znamych atd. Nieje to asi trestny cin, avsak je to uz velmi obtazujuce.

autor
17. okt 2023

Priklad, odhalime ju, vyzveme, aby dala pokoj, zrusi ucet a obratom zalozi novy. Opakovane. Ano, chore...ale co sa s tym da robit?

bloger
17. okt 2023

Poznáš tú osobu? Polícia ju môže vystopovať podľa ip adresy. Každý zanecháva online stopy. Tie sa nedajú zmazať.

autor
17. okt 2023

@bloger ano, zial ju poznam. Ano,vieme, ze cez fake fb ucet sleduje, aj pracovnu webku dokazatelne nonstop sleduje, roky. Jasne, ze cez ip to vieme overit, robim v tejto oblasti. Ide mi o to, ze co uz je trestny cin? Jasne, ze nic verejne nedavane na net, schvalne zahmlievame co sa da, no je to uz velmi dlhy cas a je to o nervy.

zuzana76
17. okt 2023

vyzvedanie od znamych ti moze prekazat, ale ako niekomu zakazes, aby si pozerala FB profil, pripadne pracovnu web stranku? ved to je urcene prave na to a nikomu tym pozeranim neublizuje.

bloger
17. okt 2023

Skúste ju možno kontaktovať, že viete o tom sledovaní. A jednoducho, že s tým máte problém, že je to obťažujúce. A aby s tým prestala.

autor
17. okt 2023

@bloger
@viestta
@zuzana76 chceli sme byt zhovievavi, je to stara zena, zivot ma zly, nestastnica, zrejme ma velke psych.problemy. pravdou je, ze iba sliedi, pyta sa po susedoch a tak. No je to uz jednak dlhu dobu a jednak to je fakt obtazujuce. Policia to asi riesit nebude, kedze neporusuje paragraf, ale prijemne to nieje. Takze zrejme nic...odide, zmaze ucet, o par dni je znovu online. Dokola, roky. Liecit ju nemozu proti jej voli, takze nam ostava len trapit a skryvat sa.

zuzana76
17. okt 2023

urcite je za tym nejaka diagnoza, alebo teda nestastny clovek, pretoze investovat tolko energie do sledovania. Ak vam neublizuje inym sposobom, tak prestante vy sledovat IP adresy, ci sleduje, kolko sleduje, kvoli vlastnemu pokoju. Pokial teda inak nezasahuje, nekontaktuje, nevynucuje stretnutia atd...

autor
17. okt 2023

@zuzana76 kontaktuje, zial. Vzdy si najde cestu, zamienku. Uz sice menej casto, ale skusa stale. Snazime sa ignorovat, no nieje to prijemne, vidiet ju stale ako navstevnika webky. Nahana to hrozu.

autor
17. okt 2023

Uchovavame si vsetky spravy, email, navstevy stranok a soc.sieti ako dokaz. Obavame sa totiz, ze to bude treba.

autor
17. okt 2023

@maranco nie, ale tamta je tiez asi zrela na liecenie

januska12323
17. okt 2023

Nevieš na tej webke zakázať jej IP adresu?

autor
17. okt 2023

@januska12323 niesom spravca tej webky, nieje sukromna.

autor
17. okt 2023

Ja viem, ze mnohe si poviete, ze ved len pozera, ale je to hrozne obtazujuce. A ked ju blokneme, vytvori novy fake ucet a sleduje z neho. Akoby sa nevedela odputat a zit svoj zivot bez toho, aby mala pod drobnohladom ten nas.

solange7
17. okt 2023

A to vam vadi aj ked niekto pozera na sukromny profil?
Co myslis pod pojmom "pracovna webka"?

bloger
17. okt 2023

Dá sa blokovať niekomu prístup na web. Aj poskytovateľ jej môže napríklad zamietnuť pripojenie na niektoré web stránky.

maranco
17. okt 2023

Možno to ty príliš riešiš a ju to baví, keď vidí, že ťa s tým stresuje.

Ako skúmať logy servra a sledovať IP adresy kto prezerá pracovnú verejnú web stránku?
Veď za jednou IP adresou môže byť celé sídlisko, alebo ak ide cez mobil tak sa IP adresa pravidelne mení.
Sledovať profily ktoré prezerajú verejný profil na sociálnych sietiach?

autor
17. okt 2023

@maranco som it technik, viem velmi dobre co sa deje

autor
17. okt 2023

@maranco pre mna je to otazka par sekund

autor
17. okt 2023

@maranco a ano, stresuje ma tym, pretoze mam male dieta a mam realne obavu z psychicky chorych ludi

autor
17. okt 2023

@solange7 ked to robi denne z fake profilu a kontroluje celu rodinu, tak to normalne nieje. Preto si ukladam data, aby som jej to vedela pripadne dokazat. Smola je, ze nas zakon toto za trestny cin nepovazuje.

bluemoon24
17. okt 2023

Me to teda normalni neprijde a na policii bych s tim sla a trvala na aspon nejakem prosetreni, mozna kdyz pani doma zazvoni policie a bude se vyptavat, tak se lekne a prestane. A zadne takove, ze chudak pani, stalkuje vas, tak to reste pres policii. Ja bych resila. Drzim pesti

autor
17. okt 2023

@bluemoon24 vdaka. Je to uz cez ciaru, tiez som toho nazoru.

lindus_esterka
17. okt 2023

Stale nerozumiem co je to ta "pracovna webka". Koho na nej vidi a co sa na tých zaberoch bezne deje?

autor
17. okt 2023

@lindus_esterka nechcem konkretizovat, lebo dam krk na to, ze ta chora osoba ma sleduje aj tu na koniku. Ale tak vseobecne, su zariadenia, ktore prezentuju svoju cinnost fotodokumentaciou na nete, cize aj foto zamestnancov, ich pracu atd.
Na tuto webku pravidelne klika, v historii navstev je roky rokuce, vsetko mame samozrejme zdokumentovane. Dokazy nepustia.

maranco
17. okt 2023

@lindus_esterka je to webová stránky firmy, verejne dostupná všetkým
aj keby som na ňu klikal každú minútu, tak zamestnancov firmy do toho nič
skôr by mali zamestnanci trvať na tom, že ich tváre tam nebudú, alebo minimálne tí ktorí sú stalkovaný

mne to autorka pripadá, že už máš z toho paranoju, veď verejne na web nedám to čo nechcem aby niekto videl a nemôže mi potom vadiť že sa hocikto na to pozrie

autor
17. okt 2023

@maranco jasne, ze nase foto na soc.siete nedavam. Ale ona stalkuje rodinu, priatelov z fb, tych, co daju like na foto a pod. Zamestnancov. Pyta sa ludi. To uz normalne predsa nieje. Skusali sme vsetko. Neda sa jej zbavit.

maranco
17. okt 2023

vysvetli všetkým spomenutým, že ťa sleduje psychopat aby s ňou vôbec nekomunikovali, prípadne si aj nastavili príspevky viditeľné iba pre priateľov, kde budú spomínať/lajkovať teba
prečo máš priateľov z FB verejne, ako sa dopracuje k tvojim priateľom z fb?

autor
17. okt 2023

@maranco nemam verejne, ona stravi hodiny tym, ze patra po ludoch, co nas maju v priateloch a potom hlada spojitost, uz bolo aj take, ze pisala tym ludom