icon

Sťažnosť na sociálnu poisťovňu

nikk3y
10. jún 2021

Ahojte mám otázku.
Prišlo mi rozhodnutie o tom že mi nevznikol nárok na tehotenske dôvod nesplnených 270 dni nem.poistenie
Lenže prišiel mi papier bez podpisu osoby ktorá to rozhodnutie posudzovala a spracovala, ďalej nemám dobre napísané moje osobné údaje, a ešte aj tie dni nemám úplne dobre napísané a spocitane keďže tam mám len terajšie zamestnanie a zamestnanie pred tým mi nepocitali... A ešte najviac na konci tohto listu je že rozhodnutie sa poslalo ešte jednej osobe, ktoru vôbec nepoznám, volala som jednej pani zo soc.poistovne a oni ju tam tiež nepoznajú... tak by ma zaujímalo či môžem nejakú závažnejšiu sťažnosť poslať na soc.poistovnu keďže si myslím že je to naprd vystavene a ešte to aj poslala nejakej cudzej osobe aj s mojimi údajmi... Pozerala som si že majú aj nejakú zvlášť "kolonku" na stránke na sťahovanie ale toto je podľa mňa dosť záväzná vec s tým že porušila moje práva o ochrane osobných údajov... Či ?

Strana
z2
nafka0483
10. jún 2021

@nikk3y To, ze poslali rozhodnutie niekomu komu nepatrilo to pokojne ries.
Ale ty sa stazujes, ze ti nezaratali dni, ktore ti zaratat mali. Podla informacii z predoslych diskusii to vyzera, ze ty vsetko zaratali spravne, o tom som hovorila.

Ale ked napises to na co sa pytam - ako sa volala zmluva a co si mala na vyplatnej paske, tak hned to bude jasne a podla toho ti vieme povedat co dalej, ci mas naozaj narok a mat sa odvolat, alebo ako to je.

nikk3y
autor
10. jún 2021

neviem čo riesite to čo som písala inde a riešila som niečo iné.
bola to normálna pracovná zmluva nič viac k tomu žiadna brigada 🤦‍♀️ len som mala podmienené hodiny (čo v skutočnosti ani tak nebolo )
a vyplatnu pasku už nemám (alebo aspoň neviem kde by mohla byt) mala som to na papieriku
a nezaradili mi očividne dobre keďže som to tu už písala že pani zo SP ktorej som volala a riešila predtým tehotenske my aj sama počítala dni a aj našla v databáze že som predtým robila aj s dátumom
čiže nechápem prečo riesite tie dni 🤦‍♀️🤷‍♀️
keď moja otázka nesmerovala na nárok na tehotenske alebo že sa chcem odvolať 😳🤷‍♀️
a áno viem aj to že do konca augusta som brana ako študentka, preto som si aj to zisťovala keď som riešila tehotenske a počítala sa mi to normálne 🤦‍♀️ keďže som nemala dohodu /brigádu to aj pani mi povedala zo SP že to mi zapocitavat nebude že spočítať iba terajsiu a to čo som robila ako čašníčka ☝️
ja som tu chcela len vedieť postrehy priame ohľadom tochto a nie že tu niektoré budete riešiť niečo iné 🙄 a písať že klamem...
Škoda pismenok 😃 ale pre tie ktoré písali že by to riešili tak zajtra volám presne tej panej čo mi to vyhotovovala 😊

nafka0483
11. jún 2021

@nikk3y ved riesis ze ti aj dni zle spocitali... ale pravdepodobne pocitali dobre kedze si bola student...

nikk3y
autor
11. jún 2021

@nafka0483 neriešila som konkrétne dni len som napísala že mi tam nepasuju dni ďalej údaje a že to posielali ešte niekomu na čo naráža aj posledná otázka na môj príspevok 👍 len si začala aj ty riešiť dni a študent som možno aj bola ale keďže mi to už spočívala iná pracovníčka predtým aj s tým obdobim tak asi lepšie vie nie jak ty a ostatné čo tu písali že to to sa mi nepočíta? Či? 🤣
No nevadí len len asi ste začali viacej riešiť dni jak to že to poslala niekomu inému 🤣 čo som chcela ja riešiť 👍🤷‍♀️ Stava sa keď niekto neriesi podstatu príspevku 😊
Ja idem dnes volať hentej kto mi to robil a píšem tu že nakoniec čo z toho keďže chcem len aby mi to spravili na novo a normálne bez chýb 😊

nafka0483
11. jún 2021

@nikk3y Uz som v tom zamotana, lebo si pisala ze ti to domrvili a podobne.
Cize to, ze nemas narok chapes a proti tomu sa odvolavat nechces, ano? Chces riesit tie ostatne chyby v udajoch a to ze to poslali este niekomu komu podla teba nemali, tak? A chces to mat teda opravene.

nafka0483
11. jún 2021

@nikk3y A inak na nich sa nemozes spoliehat, ze ked ti nieco povedia do telefonu, tak je to ozaj tak. Zeny tu maju stovky skusenosti ked im do telefonu nieco povedali a pritom to nebola pravda a potom ked dostali pisomne rozhodnutie, tak tam uz boli veci uvedene spravne.
Takze ktovie ako je to teraz s tou praco kym si bola studentka, ci si naozaj mala platene nemocenske alebo nie. Trosku pochybujem ze by to zamestnavatel robil, kedze mu je vyhodnejsia druha moznost, ale zas nevylucujem to.

A to si pracovala od 1.6. ci od 1.7. do 1.9. na tu zmluvu?

monismie
11. jún 2021

noo zamotala som sa v tom teraz , ale ze proste uplne. ak nieco vybavis, daj sme prosim ta vediet, co si teda poriesila

maciatkolulu
11. jún 2021

@nikk3y z Levíc sa nedá dostať do ba???

Strana
z2