Sú psychiatrické diagnózy výhovorkou alebo realitou pre získanie ID?
uz idu po tych fiktivnych
hlavne psycho mentalne diagnozy- ktore sa hufom rozdavali
fitneska co mala problem s chrbticou a sutazila
vyborne, len tak dalej !
pisem, len kvoli tym fiktivnym, snad nebudu do mna kamenom kvoli tomu.
este tie maximalne navysovania davok, zrusit tehotenske a budem spokojna
Ak psychiater nedokáže posúdiť či je človek psychicky chorý, alebo nie, tak to potom vypada
@anonym_b246a0 on nie je mentalne retardovany, on sa len tak prezentuje aby sa narobil co najmenej. Ty ho poznas ze vies ze je mentalne retardovany?
@anonym_0ad370 a ty ho poznáš, keď vieš, že nie je?
Ak psychiater nedokáže posúdiť, tak nemôže vydať ani nález. Musí si byť istý diagnózou. Tak prepošle k inému psychiatrovi. Ja som mal šťastie že od narodenia som retardovaný, a už v detstve ma lekári odporúčali na ID a poslali ma do špeciálnej (vtedy osobitnej) školy. Ale vtedy za socializmu to bola hanba, rodičia si nechceli pripustiť že majú retardované decko tak plávali proti prúdu a chceli ma integrovať za každú cenu, ale kosa vždy narazila na kameň. Takže som zažíval najhoršiu verziu detstva. Keby som bol normálny OK, keby som bol invalidný od malička OK, lenže ja som bol pchaný stále medzi normálnych kam som očividne nepatril a zažíval som peklo. Stáe šikanovanie, nezvládal som držať snimi krok v ničom, neustále problémy so správaním. Autistu nemôžete nasilu tlačiť tam kam nepatrí. Kolektív ho razdva vyčlení. Takže ja som mal celé dectvo prikázanú presne opačnú rolu: Ako duševne chorý som mal hrať normálneho zdravého. A keď sa mi to nedarilo tak výprask. Rodina si myslela že to zo mňa vytlčú. Za socializmu ešte bolo bežné mlátiť deti. Teraz už to tak neni v móde. Mysleli si že sa z decka dá všetko jednoducho vymlátiť.
Ak psychiater nedokáže posúdiť či je človek psychicky chorý, alebo nie, tak to potom vypada
@anonym_6721b6 zial, ...
@unbeholfen, skúsiš sebakriticky napísať, ako tvoje správanie ovplyvňuje:
a) pohodlnosť
b) zotrvačnosť
c) zvyk vždy hľadať únikovú či ľahšiu cestu
d) poddajnosť
d) nízka sebakontrola
?
@anonym_0ad370 a ty ho poznáš, keď vieš, že nie je?
@anonym_b246a0 ano chodil do nasej firmy akoze pracovat a bola to katastrofa, nic nestihal ale v kantine bol vzdy prvy a este aj duplu stihal.
@unbeholfen, skúsiš sebakriticky napísať, ako tvoje správanie ovplyvňuje:
a) pohodlnosť
b) zotrvačnosť
c) zvyk vždy hľadať únikovú či ľahšiu cestu
d) poddajnosť
d) nízka sebakontrola
?
@oliva276 to sú povahové črty hociktorého bežného človeka. Môže to mať hocikto, aj zdravý aj postihnutý. Ja mám aj diagnózu + aj tie vlastnosti.
@oliva276 to sú povahové črty hociktorého bežného človeka. Môže to mať hocikto, aj zdravý aj postihnutý. Ja mám aj diagnózu + aj tie vlastnosti.
@unbeholfen samozrejme, niečo z toho je aj u bežného človeka. Lenže u teba sa to naakumulovalo v neobvykle silnom koncentráte. A aj keď to možno popieraš, zvykol si si, v podstate ti to vyhovuje a nemáš potrebu s tým niečo robiť.
@unbeholfen samozrejme, niečo z toho je aj u bežného človeka. Lenže u teba sa to naakumulovalo v neobvykle silnom koncentráte. A aj keď to možno popieraš, zvykol si si, v podstate ti to vyhovuje a nemáš potrebu s tým niečo robiť.
@oliva276 jaaaaj oliva jedna olivatá, najradšej ťa mám na pizzi. Však uvidíme. Štát to uprace a nejako už len bude.
@oliva276 jaaaaj oliva jedna olivatá, najradšej ťa mám na pizzi. Však uvidíme. Štát to uprace a nejako už len bude.
@unbeholfen ono to ale ozaj znie tak, ze ty si zmiereny a ze ti to nevadi. Lebo si sa poddal, lebo si si zvykol.
@unbeholfen ono to ale ozaj znie tak, ze ty si zmiereny a ze ti to nevadi. Lebo si sa poddal, lebo si si zvykol.
@anonym_autor najhoršia kombinácia je duševná choroba + pohodlnosť.
Jaaaaj ludia stvrdol mi rožok. Mal som dve s 20 deka slaninou a nevládal som dojesť a bol som aj ospalý po nočnej tak som zaspal všetko ostalo na stole. Teraz chcem dojesť a rožok stvrdol.
@anonym_autor najhoršia kombinácia je duševná choroba + pohodlnosť.
@unbeholfen ja nie som pohodlna a mam pocit uplenej nemohucnosti
„ID by sa mali v prvom rade dávať na diagnózy, ktoré odhalí aj laik – teda napríklad hluchota, slepota, chýbajúce ruky či nohy. V dnešnej dobe už nie je možné nasimulovať, že nepočuješ, ale na druhej strane aj hluchý človek môže chodiť na fitness súťaže a byť výborný šachista.
Potom sú tu aj vnútorné, alebo závažné diagnózy, ako napríklad rakovina, ALS či rôzne formy ochrnutia, ktoré síce nie sú na prvý pohľad viditeľné, ale sú objektívne vážne.
Na druhej strane, pri problémoch s chrbticou, alebo "mentálnym postihnutím" by som bol opatrný – kde potom nastavíme hranicu? To by sme mohli podobne posudzovať aj ľudí, ktorí majú napríklad len silnejšie dioptrie na okuliare.“
To rozhodne vláda. My darmo budeme mudrovať po krčmách. Ajtak o tom rozhodne vláda a stav verejných financií ktorý je zlý.
Raz som niekde čítal že zamestnávateľ ktorý sa rozhodne zamestnať invalida, skôr zamestná nemého, hluchého, vozíčkara, lebo ten môže byť dobrý ekonóm a jeho zdrvotný stav je známy, ako duševne chorého, od ktorého nevie čo má čakať, a jeho stav sa môže zlepšiť aj zhoršiť. Z pohladu zamestnávania, sú duševne chorí, tí najrizikovejší.
Tak aj tí odborníci, ktorí vypracujú pre štát túto analýzu, že komu odobrať ID a komu nie, to budú mať ťažké, a podľa čoho sa rozhodnú? Potom keď padne to rozhodnutie, tak rôzne zväzy invalidov ako občianske združenie, môžu namietať, spisovať petície a pod.
„ID by sa mali v prvom rade dávať na diagnózy, ktoré odhalí aj laik – teda napríklad hluchota, slepota, chýbajúce ruky či nohy. V dnešnej dobe už nie je možné nasimulovať, že nepočuješ, ale na druhej strane aj hluchý človek môže chodiť na fitness súťaže a byť výborný šachista.
Potom sú tu aj vnútorné, alebo závažné diagnózy, ako napríklad rakovina, ALS či rôzne formy ochrnutia, ktoré síce nie sú na prvý pohľad viditeľné, ale sú objektívne vážne.
Na druhej strane, pri problémoch s chrbticou, alebo "mentálnym postihnutím" by som bol opatrný – kde potom nastavíme hranicu? To by sme mohli podobne posudzovať aj ľudí, ktorí majú napríklad len silnejšie dioptrie na okuliare.“
@anonym_cb5a2d dostala som čiast.ID,to najmenšie percento na mínus 10 a jedno oko tupozraké,teraz mám mínus 20,ani sa to už nedá odmerať,ja by som ti dopriala žiť celý život ako poloslepý krt!
A to nie sú len dioptrie,pri vysokých dioptriách sú v oku veľmi závažné stavy,stále mi hrozí odlúpnutie sietnice a oslepnutie.Len jeden deň si skús chodiť v mojich topánkach....
ach

@anonym_0ad370 ty chápeš že píšeš o človeku so psychiatrickou diagnózou a mentálnou retardáciu? Aké vedomosti si ma dopĺňať, aby zvládal "normálne" fungovať? Ja napríklad mám teda veľmi kvalitné a širokospektrálne využiteľné vzdelanie, pracovala som v mojom odbore a teraz som pre psychický stav rada že ráno vstanem z postele, pripravím jednoduchý obed, niečo upracem, aj sprcha je pre mňa únavná. Takže mi je aktuálne celé vzdelanie nanič. A ako píšem vyššie, aj tak mi uznali len najnižšiu dolnú hranicu ID s pár eurami, práve pre to vzdelanie, otvorene mi to povedal posudkový lekár. Nikoho netreba súdiť, nikomu do života, vnútra a skutočných problémov nevidíme.
@anonym_b246a0 on nie je mentalne retardovany, on sa len tak prezentuje aby sa narobil co najmenej. Ty ho poznas ze vies ze je mentalne retardovany?