SZČO - príspevok na marec
Ahojte potrebujem poradit, vo februari mi vysla výplata cca 100 eur cize idem ziadat o príspevok. Ale oproti minulemu roku je tam vo vykaze kolonka cisty prijem. Neviem ako ju vyplniť. Ci tam dát tych cca 100e alebo 0lu. Pretoze ked si zoberiem odvody som v mínuse 😁
Ak ma niekto skúsenosť prosím poraďte. Dakujem
Tam je cisty prijem? To som si nikdy nevsimla. Ja davam vzdy hodnotu na fakture a neriesim odratavanie odvodov. V podstate ti vyjde ta ista suma ako keby si ich odratala 🙂
žiadaš z čoho? z 2ky alebo 4A?
@zalka 2
Ako neviem či je taký problém si otvoriť manual a prečítať si file:///C:/Users/Dell/AppData/Local/Temp/Manual_vykaz_2_februar.pdf
ale aby som odpovedala, tak čistý príjem je 0 lebo predpokladám, že nemáš v súbehu pracovný pomer alebo dohodu , ak by si mala tak vtedy by si uviedla tam čistý príjem.
@katulastraka ťa označujem, aby ťa neprekvapil výkaz až ho budeš vyplňať
@zalka uz som ho dvakrat vyplnala 🙂
@katulastraka aj za február? :D
@zalka cisty prijem sa ale rata zo zivnosti, nie z tpp alebo ineho pracovneho pomeru. Ja som davala vzdy hodnotu faktury v danom mesiaci a porovnavala som to s fakturou v rovnakom mesiaci za minuly rok.
@zalka preco aj za februar? Nerozumiem otazke
@katulastraka si pozri nový výkaz pre opatrenie č. 2 za február a ten čistý príjem je mzda,
nie tržby z podnikania, na to je iná kolonka.
@zalka aha, je pravda ze za februar som este nerobila vykaz a ked kukam ten decembrovy tak tam je tiet ze cisty prijem z pracovneho pomeru za ziadany kalendarny mesiac, ale to je logicke ze to je pracovny pomer a nie zivnost. Ja som myslela sa pyta len na to ci ma z faktury odratat odvody alebo nie :D

čistý príjem máš 0