icon

Tehotenské štipendium - výplatný termín

23. jún 2021

Dobrý deň je tu niaka nastávajúce maminka ktorá má schválené tehotenské štipendium? Chcela by som sa informovať v akom termíne vám ho vyplácajú. Keďže v rozhodnutí o schválení nemám uvedený presný dátum.

janai1
•
23. jún 2021

Čo študuješ?

petamich
•
Autor odpoveď zmazal
•
nafka0483
•
23. jún 2021

Autorka: Vysokoskolacka by mohla byt schopna vygooglit zakladne informacie, ale nevadi, urobila som to za teba, nech sa paci:

"Vysoká škola poskytuje tehotenské štipendium v mesačnej výške najneskôr desiaty deň príslušného kalendárneho mesiaca na bankový účet vedený v Slovenskej republike, ktorého číslo uvedie študentka v žiadosti o priznanie tehotenského štipendia."

https://www.minedu.sk/tehotenske-stipendium/

petamich
•
23. jún 2021

@nafka0483 jej to fakt? tak to som koninu napisala 🙂 uz aj som zmazala, ja ze aj toto vyplaca SocPoist

nafka0483
•
23. jún 2021

@petamich Takto je to priamo na stranke ministerstva 🙂

petamich
•
23. jún 2021

@nafka0483 o tom vobec nepochybujem, ze ja som tresla somarinu 🤷‍♀️ zas som sa nieco dozvedela

lienka.7
•
23. jún 2021

Malo by ti chodit vtedy, ako sa vyplacaju aj klasicke stipendia. Tie sa vyplacaju k 10.dnu v mesiaci. Informuj sa na SO, alebo u referentky ktora ma na starosti vyplacanie stipendii.

autor
•
23. jún 2021

Ďakujem za všetky odpovede, informácie som si samozrejme vyhľadala. Len ma zaujímali reálne skúsenosti s vyplatením keďže na štipendium mám nárok od 1.4 rozhodnutie o schválení mi prišlo 1.6 ale peniažky ešte neprišli, takže pravde pravdepodobne ich môžem očakávať budúci mesiac.

nafka0483
•
23. jún 2021

Ked ti prislo rzhodnutie o schvaleni 1.6. tak do 10.6. si uz stipendium mohla mat, no ale asi to nestihli vsetko spracovat v systemoch. Mozes sa informovat na studijnom u prislusnej referentky, ktora ma na starosti stipendia. Ak si neurobila chybu v cisle uctu, tak ti potom pravdepodobne pridu do 10.7. a doplatia ti spatne od 1.4.

avery95
•
23. jún 2021

Záleží od toho, kedy uzatvárajú štipendiá pre daný mesiac. Mne referentka telefonovala, či jej stíham dodať potvrdenia do konca mája, lebo ak nie, bude mi štipendium vyplatené až v júli. Pretože do konca mája uzatvárali všetky, ktoré mali byť vyplatené v júni 🙂 A u nás posielajú štipendiá zvyčajne 4-5. deň v mesiaci.

lejaa76
•
9. júl 2021

Dobrý ja by som sa ešte tiež chcela opýtať, že keď chodím na strednú školu s vybavovala som to 6.6 dostanem to kedy približne?