Treba k vybaveniu trvalého pobytu dieťaťa aj potvrdenie o návšteve školy?

tiwyna
24. jún 2014

Mam taky problem, s ex manzelom sme uz 4 roky rozvedeni.Po rozvode sme predali spolocny byt, takze som sa musela odhlasit z trvaleho pobytu, ale kedze na novy som nemala, tak zijem s detmi len v podnajme.Nemam preto oficialne trvaly pobyt na nejaku adresu, len na mesto. Moj syn teraz dovrsil 15 rokov a potrebuje obciansky preukaz. Nechcem, aby mal tiez adresu pisanu na mesto, preto som poprosila ex manzela, ktory si kupil novy byt, aby mu tam dal trvaly pobyt.Ex manzel vsak odo mna pyta potvrdenie o navsteve skoly syna, vraj mu to treba k nahlasenu pobytu na mestksy urad aj s rodnym listom. Mne sa to velmi nezda.Mam strach, ci nespakuluje, ze si na syna da napisat rodinne pridavky.Kedze syn zije stale so mnou, ja ho mam v osobnej starostlivosti po rozvode, mohol by take nieco spravit?

warholette
24. jún 2014

vobec netreba. toto som nasla online:
Pre prihlásenie k trvalému pobytu je potrebné predložiť k nahliadnutiu:

platný občiansky preukaz
originál listu vlastníctva (nie je možné predložiť fotokópiu ani informatívny výpis z kataster portálu), alebo nájomnú zmluvu, ak občan nie je vlastník bytu (domu)
písomné potvrdenie o súhlase s prihlásením občana na trvalý pobyt s osvedčeným podpisom vlastníka alebo všetkých spoluvlastníkov budovy (bytu) v mieste ohlasovne pred pracovníkom ohlasovne, alebo osvedčený podpis
pri maloletých do 15 rokov originál rodného listu

nic o skole sa tam nepise. ak si chces byt ista, zavolaj na vas mestsky urad.

tiwyna
autor
24. jún 2014

@warholette :mne je to uplne jasne, len neviem, mohol by on dostat nejako tie pridavky, aj ked je syn zvereny do mojej osobnej starostlivosti?Len na zaklade toho, ze ma trvaly pobyt unho?